ZAMAN YÖNETİMİ 1) Zaman 2) Zaman Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZAMAN YÖNETİMİ.
Advertisements

ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
BAŞARI İÇİN ETKİN ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
Güvenli İnternet Kullanımı
ÇOCUĞUNUZ SINAVA HAZIRLANIYOR!..
BAŞARININ ANAHTARI
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
Çalışmayı Öğrenmeye , HOŞGELDİNİZ.
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Bursa Birey Dershaneleri
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
BAŞARIYA ULAŞMA FORMÜLÜ. BAŞARIYA ULAŞMA Planlı çalışma nereye ve nasıl gideceğinizi mantıklı bir biçimde, önceden kararlaştırmaktır. Öğrencinin geçerli.
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Rakamlarla Öğrenme Biz.. %80 Söylediklerimizin %90
Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır.
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman nedir? Zaman yönetimi nedir?
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
İnsan öğrendiklerini çok çabuk unutur!
KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Doğru Çalışma Yöntemleri
DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYININ KONUSU
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
DÜZCE ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Seyhan ÖZCAN Okul Psikolojik Danışmanı “VERİMLİ” ÇALIŞIYOR MUYUZ? 2014.
" Nasıl Başarılı Oldum ?”.
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?
KARTAL ATATÜRK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
Gün boyunca neler yaparsınız? Bu yaptıklarınız başarınızı nasıl etkiler ?
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
EĞİTMEN KOLEJİ VERİMLİ ÇALIŞMA VE TEST TEKNİKLERİ.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
Doğru Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
MODÜL 6.1 arabuluculukta hazırlık aşaması
Sunum transkripti:

ZAMAN YÖNETİMİ 1) Zaman 2) Zaman Yönetimi 3) Zamanımızı Nelere Harcıyoruz? 4) Zamanı Etkili Kullanmanın Yolları 5) Etkili Bir Zaman Yönetim Planında Dikkat Edilecek Hususlar

“Zaman; aklı, olgunluğu ve hizmeti artırmak için bize verilmiş en değerli sermayedir.” (Thomas Mann) “ Hayatınızı seviyorsanız, zamanınızı boşa harcamayın; çünkü, zaman hayatın kendisidir.” (Benjamin Franklin) “Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.” (Seneca)

ZAMAN “ Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre.” “Belli bir hareketin yerini başka bir harekete bırakması.” “Bir şeyin bitişi, diğerinin başlaması, sayılarla ifade edilebilen bir büyüklük, kendi dışındaki olaylara ve nesnelere anlam kazandıran kavram.”

ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı etkili ve verimli kullanmaktır. “Zamanı en kötü şekilde kullananlar, en çok zamanın kısalığından şikayet ederler (La Bruyere) “Zamanı verimli kullanmayı öğrenmek, bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Başlangıçta güçlük yaşarsınız, defalarca yere düşersiniz; ancak, bir kere öğrendikten sonra, yürüyerek gidemediğiniz uzak yerlere daha hızlı ulaşabilirsiniz.” (Ron Fry Roosevelt)

(Zaman Yönetimi) Kişinin yaşadığı olaylara karşı tutumu ile o anı zamansal olarak değerlendirmesi arasında doğrusal bir ilişki vardır. Çok çalışmak değil etkili çalışmak önemlidir. Çalışmaya başlamadan en çok zaman ve enerji kaybımız; ne çalışacağımıza karar verme, gerekli malzemeyi bir araya getirme, ön hazırlık yapma ve çalışmaya başlamada meydana gelir.

(Zaman Yönetimi) 4) Zaman hırsızı olarak tanımlanabilecek pek çok etkinlik gün içerisinde bizim zamanımızı verimsiz olarak geçirilmesine neden olmaktadır. 5) Alışkanlıklarımızı değiştirip yeni alışkanlıklar kazanmak zaman ister. Bunu kazanmak için önceliklerin listesi oluşturulmalıdır. 6) Hazırlanan planlar mutlaka yazılı hale getirilmelidir.

ZAMANIMIZI NELERE HARCIYORUZ? Gereksiz e-postaları okurken Birini beklerken Okula gidip gelirken Tv başında Bilgisayar başında

ZAMANI ETKİLİ KULLANMA YOLLARI Zamanı verimli kullanma yöntemi, daha az zamanda daha çok iş yapmamızı sağlar! Önemli şeyleri ilk sıraya koymamıza yardımcı olur Zaman tuzaklarından kurtulursunuz Sistematik biçimde işinizi yapmanızı sağlar Fırsatları önceden görmenize yardımcı olur Zaman uyuşmazlıklarını önler Nerede olduğunuzu ve nasıl çalıştığınızı anlamanıza yardımcı olur Daha çok değil, daha akıllıca çalışmaya yardım eder

(Zamanı Etkili Kullanma Yolları) 2) Zamanı verimli kullanmak, korkulanın aksine, özgürlük sağlar; sınırlayıcı değildir! 3) Her şeyi bir program haline getirirsem, eğlenceyi hayatımdan çıkarmak zorunda kalırım! 4) Verimli çalışmanız, ne kadar uzun süre çalıştığınızdan daha önemlidir! 5) Zamanı doğru kullanmak için kesinlikle gerçekçi olmak gerekir!

ZAMANI VERİMLİ KULLANMAK İÇİN NELER YAPMAK GEREKİR? İşleri zamanında bitirmek için plan yapılmalıdır. Ders zamanlarınızı, çalışma zamanlarını, ödev teslim tarihlerini, randevu zamanlarınızı, tatil günlerinizi, eğlence zamanlarınızı içeren tüm program bilgilerinizi kaydediniz. Plan çizelgelerinizi kendiniz hazırlayabilir ya da örnek olarak verilenleri kullanabilirsiniz.

(Zamanı Verimli Kullanmak İçin Neler Yapmak Gerekir?) Planınızı her hafta ve her gün yapmalısınız. Plan çizelgenizi sürekli yanınızda bulundurun ki karışıklık ve unutkanlığın önüne geçebilesiniz. Sürekli zamanı verimli kullanma yönteminizin işleyip işlemediğini kontrol ediniz. Gerekirse değişiklik yapıp yeniden yapılandırın.

ETKİLİ BİR ZAMAN YÖNETİM PLANINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR! Planın uzun vadeli ve yararlı olması için önceden hazırlanması gerekir. Nereden başlayacağınızı bilemezseniz ana hedeflerinize ulaşamazsınız. Esneklik payı iyi hesaplanmış bir plan olmalı. Önemli işlere öncelik verip gerekirse acil işleri ikinci plana atmalısınız.

(Etkili Bir Zaman Yönetim Planında Dikkat Edilecek Hususlar!) Yapacağınız işlerde zamanı kısaltacak yöntemler bulmalısınız. En enerjik olduğunuz saatlerde, en sıkıcı bulduğunuz işleri yapmalısınız. İnsanları, zamanınızın değerli olduğuna inandırmalısınız.