Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Advertisements

Iletişimde üç filtre
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
Bunu okursanız iyi olur
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
Başarılı Olmanın Genel Kuralları Nelerdir?
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Ilk göz ağrım.
Günay GEÇKİN Fen Bilgisi Öğretmeni
Dünyayı düzeltmek için
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
KÜLKEDİSİ.
Orhan KESKİN Sivas İl Müftü Yardımcısı
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
Yavrum ve ben.
SIFATLAR ÖN AD.
Lütfen SESLİ izleyiniz...
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
BUNLARI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?. BİR OKULUN YAPILMASI, EĞİTİME ÖĞRETİME HAZIR HALE GETİRİLMESİ KOLAY OLMAMAKTADIR. OKULUNUZUN YAPILMASINDA CİDDİ MADDİ SIKINTILARI.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
İlk Öyküm.
ÇARPMA İŞLEMİ çarpı kere çarpı çarpı kere X X X X tane kere tane tane
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
Kişilik Testi.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
HATALI ANNE BABA TUTUMLARI
Nusaybin Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
Lütfen SESLİ izleyiniz...
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Bugün...
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
GENÇ RESSAM.
ESKİ EVLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VELİ SUNUMU
EVLİLİK VE AŞK SESLİ İZLEYİN. EVLİLİK VE AŞK SESLİ İZLEYİN.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
"Mendelssohn" By space.
ANNE BABA TUTUMLARI.
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
II. FİİLLERDE ÇEKİMLİLİK GRAMER KATEGORİSİ
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
KURABİYE HIRSIZI.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
EVLİLİK VE AŞK SESLİ İZLEYİN.
Oğlum ve ben.
OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI
Sunum transkripti:

Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş. "Son tavsiyemi mutfakta anlatmak istiyorum" demiş. Mutfağı ve yemek yapmayı bilmeyen delikanlı "Olur" demiş çekine çekine.

Baba, ocağa aynı büyüklükte üç kap koymuş, hepsini suyla doldurup üçünün de altını yakmış. "Şimdi, istediğim her şeyden iki tane vereceksin bana" demiş oğluna. Sırasıyla havuç, yumurta ve kavrulmamış kahve çekirdeği istemiş...

Oğlu hepsinden ikişer tane vermiş babasına Oğlu hepsinden ikişer tane vermiş babasına. Adam iki havucu birinci kaba, iki yumurtayı ikinci kaba ve iki kavrulmamış kahve çekirdeğini üçüncü kaba koymuş.

Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatmış Her üçünü de yirmi dakika süreyle kaynatmış. Daha sonra kapları indirip yemek masasına buyur etmiş oğlunu. Yemek masasında üç tabak duruyormuş. Kaplarda kaynayan havuçları, yumurtaları ve kahve çekirdeklerini büyük bir özenle tabaklara yerleştirmiş.

Sonra oğluna dönüp sormuş: "Ne görüyorsun Sonra oğluna dönüp sormuş: "Ne görüyorsun?" Oğlu düşünürken açıklamaya başlamış. "Havuçlar haşlandıkça aslını kaybedip yumuşamış. Yumurtalar görünüşte baştaki gibi sert duruyorlar ama içleri katılaşmış. Kahve taneleri ise olduğu gibi duruyor, başta neyseler sonunda da öyleler.. "

Sonra asıl tavsiyesine sıra gelmiş: "Evlilikte aşk ve şefkat birlikte olmalıdır. Aşksız bir evlilikte her iki eş de şu gördüğün havuçlar gibi birbirlerini tüketirler, eskitirler, pörsütürler.

Şefkatsiz bir evlilikte ise eşler birbirlerine ne kadar tahammül etseler de, şu gördüğün yumurtalar gibi içten içe katılaşırlar, birbirlerinden uzaklaşırlar.

Aşkın da şefkatin de olduğu bir evlilikte ise, şartlar ne olursa olsun, eşler tıpkı şu kahve taneleri gibi, birbirlerinin yanında kalırlar, kendi kişiliklerini yitirmezler. Kahve tanelerinin tekrar kaynatılmaya hazır olmaları gibi, onlar da birbirleriyle baş başa uzun yıllar geçirmeye isteklidirler. Oğlu aldığı bu dersten tatmin olmuşa benziyordu.

"Asıl ders bu değil. " dedi baba "Asıl ders bu değil!" dedi baba. Oğlunun elinden tuttu, ocağın üzerinde bıraktığı kapların içinde kalan suları gösterdi. "Havuçlardan ve yumurtalardan arta kalan suya bak... İkisinde de bir tat yok " Kahve çekirdeklerini çıkardığı kaptaki suyu yavaşça bir fincana boşalttı. Mis gibi taze kahve kokuyordu. Fincanı oğluna uzattı. "İçmek istersin herhalde" dedi.

Oğlu kahvesini yudumlarken konuşmasını sürdürdü Oğlu kahvesini yudumlarken konuşmasını sürdürdü. "Kahve çekirdekleri gibi birbirlerini tüketmeyen eşlerin paylaştığı yuva da işte böyle olur. Mis gibi, temiz ve huzur verici. Herkesin fincanına koyup yudumlayacağı taze kahve gibi... Çünkü onlar birbirlerini harcamayarak, birbirlerine aşkla ve şefkatle davranarak hayata kendi tatlarını, kokularını ve renklerini katmayı başarırlar."

Kahve taneleri gibi olabileceğiniz bir yaşam geçirmeniz dileklerimizle… .