Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
For a very very important person of my life
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Benim biricik Canım Babacığım
Sunu: akie
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
Ne Mutlu Türk’üm Diyene
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler. Kazanma ustası olanlar korkmazlar
RUBAI.
YAPI(PLAN).
AŞKLaRıM.
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım,
NERDESİN İSHAK SAKA.
Ders kitabımızda ömrü anlatan metin vardı.Hangi ses olayları vardır?
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
SORULAR.
CÜMLEDE ANLAM.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
HAYATA DAİR.
SES BİLGİSİ.
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
GÖKYÜZÜ HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
bende o damlaları avuçlarıma alıp,
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
HAYATIN ANLAMI.
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME.
ADIM ADIM RANZA NASIL KURULUR ?
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
FOTOĞRAF: MR.CAN AKIN Bugün İstanbul’da hayat bir başka Sevgililer, aşıklar kıskandıramıyor beni! Sevmiyor deniz, görmüyor gökyüzü, Beni ve sevdiğimi.
GENEL TEKRAR - 01 SÖZCÜK TÜRLERİ
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
ARALIK 2016 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
SEN DE Mİ BENİ UNUTTUN BEY ?
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve  Yarına inanmak için günbatımına,  İyi kalpli görünmek için zayıflığa,  Güçlü görünmek için öfkeye ihtiyacın varsa;  Demek ki, Hiçbir şey anlamadın!!!  Jacques BREL

aldırmıyorum, bu dünyada payımın  -DÜNYADAN AZ BİR HİSSEYLE-  aşk yılları olmasına unutulan  bir dakikanın nefretinde.  ağlamıyorum terkedilmişler güzelim     BENDEN mutludur diye  ama sen üzülüyorsun diye...  kaderime bir yolcu olan benim!. Edgar Allan Poe

Zamanı say,tempo tut, Runik bir tempo olsun, Tintintin sesleri müzik gibi yükselsin Çanlardan,çanlardan,çanlardan, Çan...çan...çan... Çanların çınlayan sesini dinle... O cesur çanlar! Titreşimleri ne müşiş bir korku masalı anlatıyor! Ah, çanlar,çanlar! Korkuları nasıl bir masal anlatıyor... . Edgar Allan Poe

Canan gülüyor eski yerinde Canan ki gündüzleri gelmez Akşam görünür havuz üzerinde, Mehtab kemer taze belinde Üstünde sema gizli bir örtü Yıldızlar onun guldür elinde... Ahmet Haşim

haberin var mı taş duvar demir kapı, kör pencere, yastığım, ranzam, zincirim uğruna ölümlere gidip geldiğim, zulamdaki mahzun resim, haberin var mı? görüşmecim yeşil soğan göndermiş karanfil kokuyor cigaram dağlarına bahar gelmiş memleketimin Ahmed Arif

Soyle boyle bir gunun kurcalanmasindan  Bir tirnak izidir nehir -yuzumde akan-  Bulutlar bulutlar bulutlar -dudak izleri, beyaz-  Otede bir kopru (ustunden gececegim birazdan.    Ocaktaki caydanliktan bakiyor bana  Ekim ortalarinda yagan karlardan  Ben koprunun usutundeyim simdi -iyi mi-  Camlarin bugusundan yapilmis adam.    Geri ceviriyor bakislarini ansizin  Ben kopruden gectim gittim coktan  Peki  Ne olup bittiydi var mi anlayan.