Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Advertisements

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Kapıları Kapattım...! Sesli ve kendi akışında izleyiniz.
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
İLMİHAL Bir müslümanın dinini en güzel şekilde yaşaması için öğrenmesi.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Unutulmayan Besteleriyle 2. Bölüm Sesli izleyiniz.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
GÜL'E DAİR ....
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
Gelmeyişim sanma sendendir Sanma sevgisizliktendir Sanma sevgisizliktendir Korku denen şeytanın Korku denen şeytanın Yaşam denen tuzağın Yaşam denen tuzağın.
KANDİL GECELERİ.
Kur’ân’ın ve kâinatın dilinden. Her galakside ortalama yıldız.
EKLER.
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ 26 Kasım 2014, Çarşamba Kur’an’ın İşlevleri (Fonksiyonları) DERS 9
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
NE SBS’DİR NE YGS’DİR GAYEMİZ İLK HEDEFİMİZ;KABEMİZ… 2012 ÇOCUK HACILARI.
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.

BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
KUTLU DOĞUM HAFTASI YASEMİN KOLSUZ /C bilgidagi.com.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
REĞAİB KANDİLİ.
İLKÖĞRETİM DKAB DERSİ 7.SINIF 2.ÜNİTE SUNUSU
Çanakkale Şehitlerine İthaf Olunur
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
Kur’ân Doğru Bilgiye Önem Verir
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
Dön Dön Sen Dön Dön Sen gittin gideli yüreğim kan ağlıyor
Merhametli - Hoşgörülü ve Affediciydi
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
Hikmet SIRMA.
GÖNÜLLE SOHBET Elime değmemişse bir kere eli, Adım dememişse sus ise dili. Kaçırıp aklımı eylerdim deli, Ben senin yerinde olaydım gönül...
Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan
SEVDALILARIN.
Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve Allah’a şöyle dua etmiştir: “ Azabından affına, gazabından rızana sığınır, senden yine sana iltica ederim.
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
Kur'an'da Bilgi Edinme Yolları
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
Türk Halk Şiirinin Son Devi
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
Öldükten sonra tekrar dirilme ve Âhiret hayatı niçin vardır?
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI 2017
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NİHAT TOPKARA BİZİM SINIF TARİH DERSİNDE.
ALLAH’IN VARLI Ğ ININ VE B İ RL İĞİ N İ N DEL İ LLER İ Sena Nur KÖKSAL 2097.
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
HZ.ADEM İ N HAYATI Hz. Adem;ilk Peygamber ve ilk insandır. Allah O’nu topraktan yaratmı ş, sonra ruhundan üfleyerek can vermi ş tir.
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
Sunum transkripti:

Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan? İnanları bırakıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Müslümanlar, camiye seller gibi akıp dolarken, Onları dertlendirip gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Sesli Dinleyiniz

Nefesler günlerdir, cennetler gibi kokarken, Nefesleri kesip gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Gönüller Yaradan'ı hatırlayıp deliler gibi ağlarken, Ağıtlara aldırmayıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Diller, Sen'in hürmetine mahkumlar gibi kelepçelenirken, Kelepçeleri kırıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan?

Bülbüller her daim aleme rahmet ismini şakıyorken, Bülbülleri susturup gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Güller mübarek ismini tomur tomur açıyorken, Gülleri soldurup gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Seccadeler gözyaşlarıyla ıslanıp adeta yıkanıyorken, Seccadeleri kaldırıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan?

Zalimler de korkularından susmuş dururlarken, Zalimleri coşturup gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Şeytan utancından fizanlara kaçıp giderken, Şeytanı çağırıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Geceler zamanın en güzel Nurlarıyla aydınlanırken, Ortalığı karartıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? İnsanlar kendilerini yeni yeni bulmuşken, Herşeyi tersine çevirip gidiyor musun ey şehr-i ramazan?

Eller gece-gündüz dua etmekten karıncalanırken, Elleri indirip gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Evler Kutsal Şifa ile her gün şenlenirken, Evleri mahsun edip gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Melekler başımızın üzerinde pervane olurken, Melekleri kovup gidiyor musun ey şehr-i ramazan?

Kalplerimiz İslam'ı yeni yeni iştimal ederken, Kalpleri burkup gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Peygamber sevdası garip gönlümüzü sararken, Karasevdaya düşürüp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Yaradan korkusu kan diye damarlarda dolaşırken, Damarları koparıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan?

Yer ve gök, in ve cin Yaradan'a yalvarırken, Bizleri bırakıp gidiyor musun ey şehr-i ramazan? Divane Fatih hüznünü kağıda dökerken, Sen, Yaradan'ın yanına mı gidiyor ey şehr-i ramazan? Fatih Karaçelik metin.sen@yok.gov.tr METİN