DİLEK YARIM ADASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Advertisements

SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI
YERYÜZÜNDE DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
4. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
nisa Amerika kıtasının kuzeyinde yeralan Kanada, en geniş topraklara, en uzun kıyı şeridine sahip bir ülkedir.
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
Değerli Dostlar, dünyanın bilinen ilk borsası nerededir diye sorsam ? Tabii bu borsanın, IMKB gibi hisse senetlerinin değil de bazı temel gıda ve emtea.
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
Değerli Dostlar, yolum bu kez Doğu Karadenizin de en doğu noktasına düşmüştü... Artvin Borçka’dan minibüslerle Macahel Vadisi Camili Köyüne gitmek üzere.
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
Değerli Dostlar, bu sunumda Sizleri biraz doğuya götüreceğim
Değerli Dostlar, Sizler YOLDAN ÇIKMAYIN…! … diye, ben bir kez daha severek yoldan çıkıyorum… Feridun ÖZHAN
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
MARDİN ŞEHRİM.
Hedef ve Amaçlar Çocuklara mevsim ve ayları öğretmek,bunları sırasıyla sayabilme becerisini kazandırmak. Mevsimlerin hangi aylardan oluştuğunu kavratmak.
Coğrafi Bölgeler.
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)
Değerli Dostlar, bu kez yolum ACARLAR LONGOZU’na uğradı…
Değerli Dostlar, yine bir sonbahar mevsimi yaşıyoruz. Tabiatın doğal renklerinden Sizlere bir demet sunmak istedim...
Değerli Dostar, Ankara’da 2009 baharı kadar yağışı bol bir baharı son 20 yıldır yaşamamıştık. Bol yağışların sayesinde de floranın inanılmaz bir canlılığına.
Değerli Dostlar, 2010 yılının bahar belirtilerini fazla gecikmeden yollamak istemiştim. Bazı koşturmalar ve iş seyahatlerim araya girince maalesef yine.
SPİL DAĞI MİLLİ PARKI.
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
Demet BİLİR 11-D HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865
Değerli Dostlar, bu haftasonu İç Anadolu’da bol bol kar yağdı. Yağış durunca dağlarda biraz gezinip Sizler için bazı görüntüleri yakaladım. Az laf, bol.
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
TÜRKÇE / Fiillerde Soru ve Olumsuzluk / Anlam Kayması
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
CORYLUS COLURNA L. (AĞAÇ FINDIĞI)
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
GÜZEL TÜRKİYE’M KONU:BOLU.
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
ALTINOLUK KAZ DAĞLARININ KIYISINDAKİ CENNET
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Çevreyi Korumak.
ÇANAKKALE.
Uygarlıklar Köprüsü Türkiye’nin markalaşması için öneri.
TURİZM HAFTASI.
Müzik :Emre Aracı 2 Butchart bahçeleri Kanada Vancover adasında Victoria şehrinde metre karelik doğal sit alanı olarak korunan bu bahçeler ağaç.
MEYVELERİ TANIYALIM.
Güzellikle yaşlanmanın yaşlanmanınsırrı Emekli dostlarıma Cool.
MEVSİMLİK ÇİÇEKLER.
BBY24 Uluslararası Kültürleri Tanıma Genel Tanım
Yuvam yuvam eşsiz yuvam. Var mı senin gibi bir tane daha?
GİRİŞGİRİŞ İ Ç İ NDEK İ LER TANITIM L İ STE Türkiye'deki Milli Parklar Dünyamızdaki gelişen teknolojilerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı nedeni ile.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
KÜÇÜK BİR TEST ! Adil Furuncu
ÇEVRE.
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
1 FİİLLER (EYLEMLER) TÜRKÇE / Fiillerde Soru ve Olumsuzluk / Anlam Kayması.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
2018 YILI YAPILAN ÇEVRE ETKİNLİĞİ
GÜMÜŞHANE NİN DOĞAL GZELLİKLERİ.  Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, bağlı olduğu ilçe merkezine yaklaşık 40 km mesafede.
Bereketli Ülkemizde Her Çeşidi Var: Ülkemizde Yetişen Ağaç Türleri.
Sunum transkripti:

DİLEK YARIM ADASI

açısından dünyadaki önemli tabiat alanlarından birisidir. 1966 yılında Milli Park olan Dilek Yarımadası, sadece ülkemizin değil flora zenginliği açısından dünyadaki önemli tabiat alanlarından birisidir.

Antik Dönem’deki ismiyle Mykale, şimdiki adıyla Samsun Dağı’nın Ege Denizi’ne doğru uzanan harika coğrafyası, Dilek Yarımadası olarak adlandırılmaktadır.

Her yıl yerli-yabancı binlerce konuk, milli parkın akvaryum gibi koylarında denize girmektedir.

Bugünlerde ise Milli Park kendi tabii sakinleri ile başbaşa eşsiz ilkbahar güzelliklerinin tadını çıkarmaktadır.

Dilek Yarımadası yılın 12 ayında da farklı güzelliklerle dolu harika bir tabiat alanıdır.

Tabiat bütün güzellikleriyle milli parka gelen konuklara renklerin Ancak milli parkın en güzel zamanı tabiatın canlandığı bahar aylarıdır. Tabiat bütün güzellikleriyle milli parka gelen konuklara renklerin müthiş armonisini sergiler.

Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar kıyılarda yayılım gösteren neredeyse bütün bitkilerin tabii olarak bir arada görüldüğü bir tabiat hazinesidir Dilek Yarımadası.

Milli parkın en önemli özelliklerinden biri olan benzersiz bitki çeşitliliği, baharın gelmesiyle birlikte bütün güzelliğini ve canlılığını sergilemektedir.

Hem Dilek Yarımadası hem de Büyük Menderes Deltası’nın barındırdığı farklı ve çeşitli fiziksel özellikler, bitki örtüsünün de kısa mesafeler içerisinde farklı ve çeşitli olmasına yol açmıştır.

Bahar aylarında milli parka geldiğinizde, her köşede farklı renkte, farklı şekillerde tabiatın harikalarını izleme fırsatını bulursunuz.

Milli parkın içine girildiğinde el değmemiş tabii bir hayatı hemen fark edersiniz.

Milli Parkın derinliklerinde, her ağacın üzerinde sizleri izleyen ve onları fark etmenizi bekleyen bir çift göz mutlaka bulursunuz.

manzarasını hayranlıkla izlemektedir. Biyolojik çeşitliliğin zengin olduğu bu coğrafyanın karşı kıyısı olan Ege’nin öte yakasında, Yunanistan’ın Samos Adası’nda yaşayanlar bile milli parkın harika manzarasını hayranlıkla izlemektedir.

Nesli tehlike altında olan çok nadir ve endemik birçok türün milli parkın coğrafyasında yetiştiği görülmektedir.

Milli parktaki her bitki kendi hayat alanını oluşturarak, bütün güzelliklerini sergileyip keşfedilmeyi beklemektedir.

Dünyadaki botanik tutkunlarının mutlaka görmek istedikleri önemli tabiat alanı olan milli park, renklerin en canlı olduğu bahar aylarında mutlaka görülmelidir.

Her bitkinin rengi ve şekli bir ressamın tablosundan çıkmış gibidir.

İlkbaharda farklı renklerdeki bitkilerin birlikte bir desen oluşturduğu milli parkta, bu güzelliklere her geçen gün yeni çiçekler katılmaktadır.

Milli Park Avrupa Konseyi tarafından “Flora Biyogenetik Rezerv Alanı”, yani bitki örtüsü açısından soyu tükenmekte veya genetik çeşitliliği çok azalmakta olan bir canlı türü ya da topluluklarını korumaya yönelik uluslararası düzeyde koruma alanı olarak kabul edilmiştir.

Milli Parkta bugüne kadar 804 bitki türü tespit edilmiştir.

İyi bir gözlemciyseniz başını uzatarak kendisini izlemenizi bekleyen tabiatın harika çiçeklerini her an görebilirsiniz.

Milli parkın bu olağanüstü güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, Nisan-Mayıs ayını sakın kaçırmayın. Yaz aylarında binlerce insanın hücum ettiği bu coğrafyanın güzelliklerini görmek ve tabiat ile baş başa kalmak için bahar ayında mutlaka milli parka gelin.

Bütün bu güzellikleri gördükten sonra, milli parkın sadece denize girilen ve piknik yapılan bir yer olmadığını bütün dostlarımıza anlatalım. Bu tabiat harikasına sahip çıkalım, tabiatın yarattığı bu eşsiz güzellikleri doyasıya izleyelim, özellikle çocuklarımıza bu muhteşem tabiatı gösterelim. Öncelikle Ülkemizin nasıl bir değere sahip olduğunun farkına vararak, bu değerlere gereken önem ve duyarlılığı göstererek, bütün dünyaya tanıtmalıyız.