DUHA AKGÜN CLASS : B İİÖP. ÖZELLİKLERİ ► Bu cümleler gerçek ya da gerçek olmayan durumları tanımlar. ►İki cümlecikten oluşur; 1. Bağımlı şart cümlesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
(ESKİYE AİT ALIŞKANLIKLAR)
Advertisements

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN) GRAMER ANLATIMI
(CAN,COULD,MAY,MİGHT,SHALL,HAD BETTER)
When: ne zaman Where: nereye nerede What: ne How: nasıl What time: saat kaçta How many/ how much: kaç tane/ ne kadar Which: hangisi Who: kim Bunların haricinde.
Mardin And. İHL SO THAT. So that In order that cümle Özne + fiil + nesne Sentence Subject + Verb + Object So that: için in order that: diye, için, = in.
“BE” fiilinin Şimdiki ve geçmiş zamandaki şekilleri
Am, is, are OR was, were ? “Am, is, are mı YOKSA was, were mü?”
IF Clauses “Şart cümleleri”
IF CLAUSES Gözde YURTSEVER.
SİMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
SİMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
FUTURE PERFECT CONTINUOUS WILL + HAVE + BEEN +V ING a)Gelecekte bir eylemi ne kadar zamandır yapıyor olacağımızı ifade eder By next year,
Future Tense Will&Going to.
Unit 1 Friendship Rules Personal Qualities Physical Appearance
UNIT 5 Whenever wherever. -ever gives the idea of “ANY”. You may leave WHENEVER you want. You can go WHEREVER you want.
CONJUNCTIONS (Clouses of Purpose)
Question TAGS Değil mi soruları.
(YAPABİLİRİM/YAPAMAM)
Preference Modals Would rather, would sooner, would just as soon
Past Simple Tense Simple Past Tense asıl olarak geçmişteki olayları anlatmak için kullanılır. Türkçe’deki “di’li geçmiş zaman”ın karşılığıdır. E.g.
Yapı Kullanım Alıştırmalar
AS IF / AS THOUGH.
THE PRESENT PERFECT TENSE
THE PRESENT PERFECT TENsE
Ali can’t play basketball because he is short.
SIMPLE PRESENT TENSE.
UNIT FOURTEEN Hopes for the future “Gelecek için umutlar”
CONDITIONALS (IF CLAUSES) Type -1
Yabancı Dil- II Bölüm - 5.
IF CLAUSES (ŞART CÜMLELERİ)
MUST.
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
SIMPLE PRESENT TENSE.
THE SİMPLE PRESENT TESNSE
UNIT FIFTEEN Health and Sports
= DON’T need TO “gerek yok”
SÜMEYYE KARABOYUN İÖP-1
ADJECTIVE WITH PREFIXES(dis,im,ir,un,il)
UNIT 18 CLIMATE “İklim” E x e r c i s e s. Translate into English sonunda ………………………………………………………. Mısır seyahati ………………………………………………………. sıcaklık hariç.
SIMPLE PRESENT TENSE.
PRESENTED BY GÜLSÜN ÖZYURT
UNIT- 3 OUR NATURAL HERITAGE.
SIMPLE PRESENT TENSE ZAMAN İFADELERİ (Tıme Expressıons)
CONDITIONAL SENTENCES
(ŞARTLI CÜMLELER SEBEP-SONUÇ İLİŞKİLERİ)
PRESENT CONTINUOUS PRESENT SIMPLE
PAST SIMPLE TENSE GEÇMİŞ ZAMAN.
 The water is cold.  Everything became clear.
Near future (be going to)
Present Perfect Tense. Present Perfect şu fikri vurgular: Şu andan önce meydana gelmiş veya gelmemiş bir şeyi anlatırken kesin zamanın önemli olmadığı.
Practice your writing skills
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
(ŞARTLI CÜMLELER SEBEP-SONUÇ İLİŞKİLERİ)
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Simple PAST Dili Geçmiş Zaman.
IF CLAUSE TYPE 2 Conditionals.
PRESENT PERFECT TENSE Yakın Geçmiş Zaman. WHERE DO WE USE PRESENT PERFECT TENSE ????
Would you like a different color?
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Future: I will/shall & I am going to. Structure: Subject+will/shall+verb(base form)+object.
tomorrow soon next week / year in five minutes/ in two hours later today I'll go to the market tomorrow. Don’t worry. He will be here soon. There.
CONDITIONALS TYPE
IF CLAUSES (ŞART CÜMLELERİ) AYÇA ATEŞ İÖP
CONDITIONALS TYPE
UNIT 6 Future Perfect.
ISLAM JUDAISM CHRISTIAN MEHD İ AND MES İ H. WHO IS MEHDİ ? Mehdi, means the are who got quided by himselb in the dickmary. There is nothing related to.
CLASSROOM RULES 4-1 START
Should / Shouldn’t Prepared by Salih Hoca.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
PASSİVE VOİCE Edilgen çatI.
Sunum transkripti:

DUHA AKGÜN CLASS : B İİÖP.

ÖZELLİKLERİ ► Bu cümleler gerçek ya da gerçek olmayan durumları tanımlar. ►İki cümlecikten oluşur; 1. Bağımlı şart cümlesi ‘if clause’, 2. Bağımsız yani sonuç cümlesi ►Başlıca iki gruba ayrılır; 1. ‘Real ( factual) ‘ 2. ‘ Unreal ’

REAL CONDITIONALS 1. Gerçek durumlar için ya da gerçekleşmesi muhtemel olan durumlar için kullanılır. 2. Bu yapıyı genel doğrular, bilimsel gerçekler, alışkanlıklar için kullanırız 3. Bu yapıda her iki cümlecikte ‘simple present’ ya da bağımlı şart cümlesinde ‘ present progresive’ kullanabiliriz.

REAL CONDITIONALS (devam) 1. Eğer gelecek için bir şart durumundan bahsediyorsak bağımlı şart cümleciğinde ‘ simple present’ ve ‘present progresive’ ; sonuç cümleciğinde ise ‘ will, be going to, may, might, can, could’ kullanabiliriz.

ÖRNEKLER  Plants die if they don’t get enough water.  If I’m flying, I always feel nervous.  If Barry passes the final exam, he might pass the course.

PRESENT CONDITINALSFUTURE CONDITINALS If clauseResult clause If clauseResult clause If it is hot,I drink iced tea.If it rains, we will close the windows. If it isn’t hot, I don’t drink iced tea. If it doesn’t rain, we won’t close the windows

UNREAL CONDITIONALS 1. Gerçek olmayan ve gerçekleşmesi de mümkün olmayan durumlar için kullanılır. 2. İkiye ayrılır;  Present unreal  Past unreal

•Present Unreal 1. Bu yapıyı gerçek olmayan, hayal ürünü ve gerçekleşmesi de mümkün olmayan durumlarda kullanılır. 2. ‘ Past tense’ kullanılır her zaman. 3. Eğer isim cümlesi ise bağımlı cümlecikte ‘were’ tüm kişiler için kullanılır. Sonuç kısmında ise ‘could, might, would’ kullanılır.

ÖRNEKLER  If I loved you, I would ask you to marry.  If we were parents, we wouldn’t stay up so late.  If I had the day off, I might watch videos.  If I were you, I wouldn’t accept the offer.

ACTUAL SITUATIONSCONDITIONALS If clauseResult clause It is rarely hot in Antartica.If it were hot in Antartica, It would be unusual. It is usually hot in Egypt.If it weren’t hot in Egypt, It rarely rains in Sahara.If it rained in the Sahara, It usually rains in the jungle. If it didn’t rain in the jungle,

•Past Unreal 1. Geçmişle ilgili gerçek olmayan, hayal ürünü olan ve gerçekleşmesi imkansız olan durumlar için kullanılır. 2. Bağımlı şart cümleciği tarafında ‘past perfect’ kullanılır. 3. Sonuç cümleciğinde ise ‘could, might, would + have+ past participle’ kullanılır.

ÖRNEKLER  If I had listened to my inner voice, I wouldn’t have made that mitake.  If you asked in time, Marry would have accepted your proposal.  If I had known you were in financial difficulty, I would have lent you money.

MIXED CONDITIONALS  Past ve Present if clause cümleciklerinin karışımından oluşur. 1. Şart cümleciği ‘unreal past’ sonuç cümleciği ise ‘unreal present’ olabilir ya da tam tersi şeklinde de olabilir. Örnek: If Sam were coming, he would have arrived by now. (Sam isn’t coming. He hasn’t arrived.)

ACTUAL SITUATIONSCONDITIONALS If clause Result clause He didn’t have children, so he is alone. Past If he had had children, Present He wouldn’t be alone His memory is not good, so he didn’t buy his medicine. Present If his memory were good, Past he would have bought his medicine.