ARMAĞAN KÖYÜ EĞİTİM VE KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDE BAĞIMLILIĞI Bu eğitim Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneğinden Doç. Dr. Kültegin Ögel koordinatörlüğünde Psk. Ceyda Yılmazçetin ve Pdr. Sevil Taner.
Advertisements

ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.
Sigara içmeyi deneyen her 4 kişiden 3’ü sigara tiryakisi olmaktadır.
ALKOL FELAKETİ Dr. Hasalettin DELİGÖZ.
Hazırlayan:Yunus Başaran
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR bilgidagi.com.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
YEŞİLAY.
ŞEBİNKARAHİSAR’DA KARDELENLER AÇIYOR
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
SİGARA VE ALKOL.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Bilgidagi.com.
SİGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI.
Hak ve özgürlüklerin kullanımını engelleyen ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2
ALKOL VE ETKİLERİ.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI
ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI
NEDENLERİ SONUÇLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI
Sigaranın Zararları.
ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN
- Kumar Oynamak KUMAR OYNAMAK.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
KONU: SAĞLIĞA ZARARLI MADDELER
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
HAFTASI.
SİGARANIN ZARARLARI.
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
ALKOLÜN CANLI ORGANİZMALARA ETKİSİ
FEN VE TEKNOLOJİ.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR ALKOL.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve MADDE BAĞIMLILIĞI
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI VE BAĞIMLILIĞIN TOPLUMA ETKİSİ
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE KORUNMA YOLLARI
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
“HAZİRAN 2015 DÖNEMİ MESLEKî ÇALIŞMALAR” PROGRAMI
Recep ŞAHAN /Viyana 1 SİGARA Ve ZARARLARI SİGARA Ve ZARARLARI.
KUMAR OYNAMAK * Para, mal veya değerli bir eşya karşılığı şansa ve tahmine dayalı olarak oynanan oyunlara kumar denir. Kumarda amaç başkasının parasını,
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve BAĞIMLILIK YARATN MADDELER
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE.
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
MADDE BAĞIMLILIĞI ŞEHİT RAMAZAN OKUR ORTAOKULU Rehberlik Servisi.
ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLI DEĞİLDİR...!
HAZIRLAYAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ ENDER YILDIRIM-ERSİN SAF
Sİgara ve alkol’ün zararlarI
MADDE BAĞIMLILIĞI.
Bugün neler öğreneceğiz?
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve MADDE BAĞIMLILIĞI
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
Sigara sağlığa zararları
ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
Sunum transkripti:

ARMAĞAN KÖYÜ EĞİTİM VE KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HİZMET NİMETTİR 03/03/2007

1 – 7 Mart Ayının İlk Haftası Ülkemizde Yeşilay Haftası Olarak Kutlanmaktadır   Yeşilay, sigara,alkollü içki ve diğer uyuşturucu alışkanlıkları ile mücadele veren ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkımızın ve bilhassa gençlerimizin korunması için çalışmalar yapan yani umuma (kamuya) hizmet veren, bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

SİGARA SİNSİ BİR DÜŞMANDIR

MUM YAĞI KADMİNYUM BÜTAN ÇÖZÜCÜ BÖCEK İLACI RADON TUVALET TEMİZLEYİCİSİ ASETON BOYA METHAN ARSENİK EGZOS ROKET YAKITI

ALKOL FELAKETİ

ALKOL HAKKINDA GENEL BİLGİ Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden bilinen yöntemlerle elde edilen maddelerdir. Alkollü içkiler, aklı, şuuru etkilemek sûretiyle sarhoşluk veren maddelerdir. Her çeşit alkollü içkideki etil alkol miktarı değişik olup, alkol miktarı çoğaldıkça tahribatı ve sebep olacağı olaylar da o oranda artar.

ALKOLÜN TARİHÇESİ *Alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlığın yerleşik hayata geçmesiyle alkol üretimi de başlamıştır. * İlk bira bundan 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle yapılmıştır. * Sümerlerin 6 bin yıl önce Godin Tepelerinde (Batı İran ve Anadolu) bira ve şarap içtiği bilinmektedir. Daha sonra fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol ederek alkolü, iyice hayatına sokmuştur insanoğlu. *Alkol kimi zaman kutsal sayılıp, dini törenlerde kullanılmış, kimi zaman eğlencenin ayrılmaz bir olmuştur. Alkolün icat edilmesiyle birlikte, alkol alışkanlığı da ortaya çıkmıştır.  

ALKOLÜN TOPLUMA ZARARLARI Çalışma gücü azalır, böylece kazancı az olur. Devam eden israf ve sefahat memleketin fakirleşmesine sebebiyet verir. Ahlâkın ve manevi değerlerin yok olmasına sebep olur. Memlekette sefahat ve sefalet çoğalır, ahlâksızlık yayılır,kazalar, facialar ve çeşitli hastalıklar ortalığı kaplar. Ve bütün bunlar bir milletin ortadan kalkmasına,medeniyetlerin yok olmasına sebep olabilir. Tarih bunun misalleri ile doludur. Ahlâken çökmüş, çalışmayı terk edip, zevk ve sefâya dalan nice milletler ve medeniyetler bu halleri yüzünden gün gelmiş, tarihten silinip gitmişlerdir. Alkol, ülkede nizam ve asayişi bozar. Çeşitli kavgalara, anlaşmazlıklara, cinayetlere sebep olur. İtimat ve emniyeti yok eder, bunun için karşılıklı yardım ve iş görmeyi önler.

ALKOLE ALIŞMAMAK İÇİN Alkol asla bir gıda değildir. İnsanlar için sadece zararı söz konusudur. Bu sebeple her türlü alkollü içkiden kaçınmalıdır. İçmeniz için yapılan ısrarları kesinlikle kabul etmeyiniz. Zîrâ, bir kadeh içki belki de alkol alışkanlığınızın sebebi olabilir. Bunu kullananlar başkalarına da içirmek ve sevdirmek isterler. Mecbur değilseniz bu insanlarla dost olmayın.Onlardan uzak durun. Alkol için söylenmiş güzel sözlere,aldatıcı reklamlara asla aldanmayın. Onun yerine sağlığınıza yararlı olan meyvalar ve şifalı sulara rağbet gösterin. Bazı asabi ve ruhi rahatsızlıklarınız varsa, alkol ve benzerlerini tavsiye edenlere aldanmayın. Bunların tedavisi için sağlık merkezlerine, uzman hekimlere ve psikologlara başvurun.Kendinize yararlı meşguliyetler bulun. Alkollü içkiler iştah açıcı değildir.Tam tersi zamanla mide rahatsızlıklarına, iştahsızlıklara ve sindirim bozukluğuna sebep olarak fayda yerine sadece zarar verirler. Alkollü içkilerin kalp ve damar rahatsızlıklarına faydalı olduğu yolundaki yaygın fakat tamamiyle yalan ve yanlış olan tavsiyelere de inanmayın. Bu konuda da uzman doktorların tavsiye ve tedavisine başvurunuz. En doğru yol budur.

BİR ALKOLİĞİN ÖZELLİKLERİ Şunu unutmamak gerekir ki, alkolizm davranışsal bir bozukluktur ve sürekli ve artan miktarlarda alınan alkole bağlı problemlerin gelişmesi anlamına gelir. Bir alkolik, tüm kötü sonuçlarına rağmen sürekli alkol içmeye devam eder ve bir süre sonra alkol alımını sınırlayamaz bir hale gelir. Alkolikler genellikle, alkol içen kişilerle arkadaşlık eder Alkolik bir insan, içmek için her zaman bir sebep bulur. Bu mutluluk, mutsuzluk, gerginlik, üzüntü, neşesizlik olabilir. Ayrıca, içmek için her zaman fırsat yaratırlar, maç, av, parti, doğum günü, düğün, sünnet vb. Alkolizmin ilerledikçe, alkolik kişilerin sorunları da artmaktadır. Gittikçe artan bir suçluluk duygusu geliştiririler, bu suçluluk duygusu, pişmanlıkla birleşir ve bu duyguları bastırmak için daha çok içmeye başlarlar. Hatta sabah kalkar kalmaz içmeye başlarlar. Alkolizm bir kısır döngüye dönüşür. Suçluluğa ve alkolün yaptığı tahribata bağlı olarak kişide depresyon başlar ve bu yüzden kişi daha çok alkol tüketir. Alkol tüketimi arttıkça depresyon derinleşir, kişi uyuyamamaya ya da sızmaya başlar, geceleri uyanır, depresif bir duygu durumu içine girer, kendisini sürekli huzursuz ve sıkıntılı hisseder, panik nöbetleri geçirir, göğüs ağrısı, çarpıntı ve nefes almada zorluk çeker.

ALKOLİZMİN SONUÇLARI SOSYAL SONUÇLAR TIBBİ SONUÇLAR ALKOL YOKSUNLUĞU BELİRTİLERİ DELİRYUM TREMENS EN SIK MEYDANA GELEN PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR SONA DOĞRU

ALKOLÜN GERÇEKLERİ Unutulmaması gereken bir gerçek vardır ki, o da alkolün modern toplumun en önemli problemlerinden birisi olduğudur ve alkol alışkanlığı uyuşturucu alışkanlığı kadar zararlıdır. Alkollü içecekler, çeşitli meyveleri, sebzeleri ya da tohumları fermente ederek elde edilir. Etil alkol saf ve renksiz bir sıvıdır. Alkollü içecekler, renklerini içlerindeki katkı maddelerinden ya da fermantasyon sırasında alırlar. Genellikle biradaki alkol oranı %5’tir. Çoğu şaraplarda bu oran %10-%14 arasında değişir, Ancak bazı şaraplarda bu oran %20’ye kadar çıkabilir. Damıtılmış (whisky, votka, rom, cin vb.) içkilerin bazılarında alkol oranı %40’a ulaşmaktadır.

Alkol ve Hamilelik Gebelikte kullanılan alkol abortus (düşük), ölüdoğum, bebekte gelişme geriliği, çeşitli baş-yüz gelişim kusurları ve zeka geriliği gibi istenmeyen durumların oluşmasına neden olabilmektedir. Gebelik döneminde kullanılan alkolün bebekte istenmeyen durumlar oluşturması alınan alkol miktarı ile doğru orantılıdır. Halihazırda alkol kullanmakta olan anne adaylarının da hemen şimdi alkolü bırakmaları bebeklerinin alkolden etkilenme riskini mutlaka azaltacaktır.

ONA TESLİM OLMAYIN

ALKOLİZMİN SAFHALARI Araştırmalar, ALKOLİZMİN oluşumunun açıkça izlenebilir bir süreci olduğunu göstermektedir. Bu süreç hemen hemen hiç değişmez ve adım adım gelişir. Her adımdan sonra diğer ilerleme gelir. Bu süreç herkes de aynıdır, zekası ileri ya da geri, iyi eğitimli ya da değil ya da nasıl bir hayat yaşandığına göre değişmez.

ALKOLİZMİN TİPLERİ Gamma Tipi Alkolizm Örneğin; kişi günler boyunca sızıncaya kadar alkol alır ve ayılır ayılmaz içmeye devam eder. Sağlık durumu nedeniyle içemez hale gelince birkaç gün hasta yatar. 1-2 hafta alkol almaz, ama sonra her şeye yeniden başlar. Bu kişilerde temel problem alkol aldıkları zaman ortaya çıkan kontrol kaybıdır. Sarhoşluk anında yaptığı şeyleri çoğunlukla hatırlamaz. Fransız Tipi Alkolizm Kişi sürekli olarak fazla ama aşırı olmayan miktarlarda alkol alır, alkol kullanımı bir hayat tarzı haline gelmiştir. Herhangi bir nedenle alkol içmeyi bırakırsa alkol yoksunluğuna girebilir. Tip A-B ya da 1-2 Bu tip alkolizm çok erken yaşlarda başlayan. Genellikle, bu kişilerin ailelerinde de alkolizm öyküsünün vardır ve alkolizm kişilik bozukluğu ile birlikte sık görülür. Çok kötü ve sinsi bir ilerleyişi vardır. Daha İyi Gidişli Alkolizm Tipi Bu tip alkolizm daha geç yaşta başlar. Aile öyküsü yoktur.

Bira Hakkında Bilmeniz Gerekenler Trafik kazalarında önemli payı olan bira,tertibindeki alkolün kana daha çabuk karışması sebebiyle kısa zamanda sarhoşluk verir. İnsanların birayı hafif görmesi nedeniyle,bira tüketiminde görülen hızlı artış, gerek alkolizmi,gerekse de narkotik bağımlılıklarını ve kaza-belaları da çok büyük oranda artırmış ve artırmaya da devam etmektedir. Aile içi şiddet-geçimsizliklerin,futbol anarşisinin baş sebebi biradır. Bira kesinlikle kanser yapıcıdır. Karışımında önemli miktarda Nitroz -Amin bulunan bira, korkunç bir kanserojendir. Sevgili gençler, alkolsüz denilen bira reklamlarına aldanmayınız. Zîrâ,arpa ile şerbetçi otunun mayalanmasından (alkolize olmasından) oluşan biranın alkolsüz olması ilmen mümkün değildir. İçinde %2-%4 alkol bulunan fakat alkolsüz(!) olarak tezgahlanan biralar da alkollü içkidir.

BİLİM ADAMLARI BİR ÖRÜMCEĞE UYUŞTURUCU MADDELER VEREREK TEPKİLERİNİ GÖZLEMLEMİŞLER İŞTE SONUCU

Alkolün Vücuda Verdiği Zararlar Sigaradan itibaren bütün içki ve uyuşturucuların en büyük zararı beyne ve merkezî sinir sistemine dönük olup,diğer bütün organlara da sayısız  zararları söz konusudur.

İçkinin kalbe zararları Alkol, kalp ve cilt damarlarını genişletir. Kalbin çalışma hızını artırır, kan dolaşım düzenini bozar, damarların sertleşmesine,tansiyonun artmasına,felç ve ânî ölümlere sebep olur.

İçkinin karaciğere zararları Karaciğer hücrelerinde yağlanma meydana gelmesine, siroz hastalığına sebep olur, karaciğer büyür. Karaciğerin vazifesi dışarıdan gelecek zararlı maddeleri zararsız hale getirmektir.Karaciğer,içkiyi zararsız hale getirmek için çalışırken fazla yorulur,vazifesini tam yapamaz olur, bir çok zararlı maddenin vücuda girmesine ve çeşitli hastalıklara sebep olur.

İçkinin böbreklere zararları Alkollü içkinin hangi çeşidi olursa olsun böbrekleri bozar, zamanla iş göremez hale getirir. İdrar bolluğu veren bira, böbrekleri temizlemez,bilâkis yorar.İçki,böbrek iltihaplarına, idrarda şeker ve cerahat gibi anormal cisimlerin meydana gelmesine yol açar.

İçkinin mide ve barsaklara zararları İçki mide iç zarında yanma hissi meydana getirir, mideyi bozar, ağrı yapar, mide hastalıklarından olan gastrit ve ülsere sebep olur. Hazımsızlık, dolayısıyla iştahsızlığa sebep olur. Bağırsak ishallerine, iltihaplarına ve çalışma düzeninin bozulmasına sebep olur.Zararlı şişmanlığa meydan verir.

İçkinin akla zararları İçki akıl ve hafızayı zaafa  uğratır.Kıskançlıklar ve unutkanlık meydana getirir. İrade kuvvetini azaltır, ne yaptığını - ne söylediğini bilmez bir hale getirir.İçki beyni uyuşturur, yürümekte zorluk çekilir, kol ve bacak çekilmelerine, yüz ifadesinde bozukluklara sebebiyet verir.İnsan,irade ve dengesini kaybeder.

İçkinin sinir sistemine zararları Sinirler alkole karşı hassastır,sinir hücreleri zedelenir. El titremeleri, tikler, felçlerden tutun, bütün ani ölümlere varıncaya kadar nice felaketlere sebebiyet verir. Heyecan, telaş, korku, sinir buhranları ve kıskançlık, çeşitli rûhî bozukluklar, içkinin meydana getirdiği normal hallerdendir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nun raporu. Türkiye dahil 30 ülkeyi ihtiva eden araştırmaya göre : Cinâyetlerin Yüzde 85’i, Boşanmaların Yüzde 80’i, Eşlerini dövmelerin Yüzde 70’i, Tutukluların Yüzde 78’i, Serserilerin Yüzde 70’i, Mala yönelik suçların Yüzde 77’si, Hırsız ve yankesicilerin Yüzde 71’i, Katillerin Yüzde 50’si, İşe gitmeyenlerin Yüzde 60’ı, İntihar teşebbüslerinin Yüzde 90’ı, Irza tecâvüzlerin Yüzde 50’si, Trafik kazâlarının Yüzde 70’i, Akıl hastalarının Yüzde 60’ı, Alkolden kaynaklanmaktadır.

Biliyor musunuz ! Yine Biliyor musunuz ! Alkol Tüketiminde Dünya Üçüncüsü Olduğumuzu Yine Biliyor musunuz ! İlimizin Ülkemizde ikinci olduğunu

Başarılı ve mutlu olmanın şartları Olumlu düşünmek, Olumlu dil kullanmak, Olumlu davranmaktır.

İnsanları zararlı alışkanlıklara yönlendiren sebepler Olumsuz çevreyle (özellikle arkadaş çevresiyle) ilgili sebepler. Merak, özenti, taklit duygularıyla ilgili sebepler, Mutsuzluk sebepleri.

Sorumluluklarımız İnsanı etkileyen başlıca çevreler; aile, okul, arkadaş, üniversite, medya, sanat ve iş çevresidir. Günümüzde insanları en çok etkileyen çevre medyadır. İnsanlar, özellikle çocuklar ve gençler gördüklerini taklit eder, öğrendiklerini yapar, öyle ise, insanlara gösterilenler ve öğretilenler öyle olmalıdır ki, bunlar taklit edilip yapıldıkları zaman, insanlar yasalara ve genel ahlakâ aykırı hiçbir şey yapmamış ve hiçbir zararlı alışkanlık edinmemiş olsunlar.

Neyi Bekliyoruz ! İnsanın sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmesi için beden ve ruh sağlığının her türlü zararlı şeylerden korunması lâzımdır. İnsanın ruh ve beden sağlığını bozan şeylerin başında zararlı alışkanlıklar gelir. Başlıca zararlı alışkanlıklar; sigara, alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlılığıdır.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA BAŞLAMA YAŞI Yeşilayın, Sağlık Bakanlığının, muhtelif kuruluşların, Türk Eğitim Sendikasının yaptığı araştırmalara göre ; SİGARAYA BAŞLAMA YAŞI : 10 ALKOLE BAŞLAMA YAŞI : 11 UYUŞTURUCUYA BAŞLAMA YAŞI : 12

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİKTAR 1930 yılında: Kişi başına düşen alkol : 1 litre Kişi başına düşen sigara : 10 paket 2004 yılında: Kişi başına düşen alkol : 20 litre Kişi başına düşen sigara : 3 Kilogram

2004 yılında yapılan bir araştırmada gençlerin yüzde 13’ü sigara yüzde 7’si alkol yüzde 1,29’u uyuşturucu kullanıyordu.

Yüzde 11 alkol kullanıyor, Yüzde 2,9 uyuşturucu kullanıyor. Türk Eğitim Sendikası’nın 2005 yılında; 40 ilde 13 bin 430 öğrenci (9 – 17) yaş arası yapılan ankette: Yüzde 16 sigara kullanıyor, Yüzde 11 alkol kullanıyor, Yüzde 2,9 uyuşturucu kullanıyor.

Osmanlıyı yıkmakla ve İslâmiyeti bozmakla görevli İngiliz casusu HEMPHER’in “Hâtıratının” 45’nci sayfasında şu itirafı düşüncüdür : “800 yıllık ENDÜLÜS’ü şaraba alıştırarak, aralarına fitne ve fesat sokarak, KUR’AN-I KERİM ve diğer İslâmî kaynakları tartışır hâle getirerek ve dînî emirlerden kopararak yıktık ve topraklarını işgal ettik. Aynı silâhları kullanarak OSMANLI DEVLETİNİ ve diğer İslâm Ülkelerini de bölüp, işgal edeceğiz”

Önce kişi alkolü içer, sonra alkol kişiyi içer

“Çirkin ve zararlı alışkanlıklarla mücadele edecek kadar medeni cesarete sahip olmayan topluluklar; o çirkinlik içinde yok olmaya mahkûmdurlar.”

(Prof. Dr. Coşkun SARMAŞ) “Alkolizmin başı biradır, bira tüketiminin artması alkolizmi yaygınlaştırır. Alkolik gençler yarının ölüleridir.” (Prof. Dr. Coşkun SARMAŞ)

“Tarihin hiçbir devrinde tabii ve patolojik afetlerde dahil hiçbir felaket insanlığı alkol ve uyuşturucu salgını kadar tehdit eden bir sorun haline gelmemiştir.” ( YEŞİLAY)

Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Maide Suresi: 90.Ayet Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? Maide Suresi: 91.Ayet

"Sarhoşluk veren her içki haramdır!" Hadis-i Şerif

İçki bütün kötülüklerin anasıdır Hadis-i Şerif

İçki şifa değil bilakis hastalıktır Hadis-i Şerif

DAHA NEYİ BEKLİYORUZ

KENDİNİZE VE ÇEVRENİZE BİR İYİLİK YAPIN VE SİGARAYI, İÇKİYİ, UYUŞTURUCUYU ve KUMARI HAYATINIZDAN SONSUZA KADAR ÇIKARIN

“BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL”