Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
bahaŞAH tasarım Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Advertisements

KAYGINI KONTROL ET, ÖNE GEÇ...
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI DARICA HALİDE EDİP İLKÖĞRETİM OKULU
HAYAT KURTARAN 15 İPUCU.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Dünya’yaNE Katıyorsun? süt üretiyor bal üretiyor yumurta üretiyor oksijen üretiyor CANLILAR ÜRETİYOR...
Bir Kelebegin Dersi “Bir gun, kozada kucuk bir delik belirdi; bir adam oturup kelebegin saatler boyunca bedenini bu kucuk delikten cikarmak icin harcadigi.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
? ? ? Bugünlerde şu soruları kendinize soruyor musunuz?
REHBERLİK SERVİSİ SUNAR
Cep telefonunla yapabileceklerin (aklına gelmez!)
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim 3.
Mesaj Veren Kuşlar Güzel sözler konuşmayı kısaltır ve kolaylaştırır. Zira asla unutulmazlar !
Diyelim ki saat Zorlu geçen bir iş gününün ardından arabana bindin ve evin yolunu tuttun. Yalnızsın. Yorgun ve bitkinsin.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
Sivil Toplum Kuruluşlarına İlk Yardım Kursu- Afet Yönetim Merkezi
(Rehberlik Danışmanı)
MADDE BAĞIMLILIĞI BAĞIMLILIK:Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel,ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen.
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ Prof.Dr.Tayfun Güler
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz …
GEVŞEME EGZERSİZLERİ.
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Dumansız Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Itır Tarı Cömert, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır.
Sıcak su içmenin faydası .
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
Sigaranın Zararları.
Şşşşşşşşttttt!!! Fesat olmayın!.....
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
Sınav kaygısı. Sınav kaygısı nedir * öğrenilen bilginin sınavda hatırlanamaması, kullanılamaması bunun olacağına dair kişide oluşan olumsuz senaryolardır.
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
G R U P ANGE R D.
SİGARAYI BIRAKMAK !!!!!!. SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN Kendinize inanın ve güvenin. Sigarayı bırakabileceğinize inanın. Hayatınızda daha önce başardığınız zor.
Tahmin ediniz, şu an 18:15 akşam ve Siz tek başınıza çok yorucu iş gününden sonra evinize dönüyorsunuz. Ama Siz gerçekten yoruldunuz ……
Bir bilgeye sormuşlar:
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM!!!
SINAV KAYGISI.
BİLİNÇ BOZUKLUKLARINDA İLK YARDIM
STRES VE STRES TEPKİLERİ
 Kalbin fonksiyonunu rahatça yapabilmesi için yeterli miktarda oksijene gereksinimi vardır. Kalbin dış yüzeyinde koroner denilen özel damarlarla kalbin.
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM. YIL KAZA YARALI ÖLÜ
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
Sınav Kaygınızı Azaltın
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
23 NİSAN ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ Mahmut BİRGİN SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI. Kaygı nedir? Kaygı, Kaynağı belirsiz korkudur. Gelecekle ilgili kötümserlik,karamsarlık, umutsuzluk duygularıyla birlikte ortaya çıkar.
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
Anksiyete ve depresyonla karışan durumlar Prof. Dr. Kültegin Ögel Acıbadem Üniversitesi
Temel Yaşam Desteği Bölüm 3.
HASTA / YARALININ OLAY YERİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
Ama Siz gerçekten yoruldunuz ……
Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından ortaokul çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz:
 Stresi yönetebilmek için önce yöneteceğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
Çok yorgunsunuz ve canınız da
3Ekim2013.
Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip.
SINAVDAN ÖNCE SON TAKTİKLER
Sunum transkripti:

Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz. Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın.

MÜTHİŞ GERGİN VE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ… Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz.

NE YAPACAKSINIZ??? İLK YARDIM KURSLARINA KATILACAK KADAR AKLI BAŞINDA BİRİYDİNİZ AMA KURSTAKİ EĞİTMEN, SİZİN BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE NE YAPACAĞINIZI ÖĞRETMEDİ!!!

YALNIZ BAŞINIZAYKEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSENİZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ? PEK ÇOK İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR. KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ÖNCE YALNIZCA 10 SANİYE KADAR ZAMANI VARDIR. BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKİR?

CEVAP: PANİĞE KAPILMADAN ÜST ÜSTE KUVVETLİCE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN. ÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; ÖKSÜRÜKLERİNİZ GÜÇLÜ OLSUN, DERİNDEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN, TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN. HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YA DA KALP ATIŞLARINIZ TEKRAR NORMALE DÖNENE DEK SÜREKLİ YAPIN.

 DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR.  ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR.  KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN NORMAL RİTMİNE DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR.  BÜTÜN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ÖNCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR. ARTICLE PUBLISHED ON N.º 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER NEDEN?

BU KONUDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYİ BİLGİLENDİRİN. BU BİLGİ SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR!!! ASLA, “BENİM BAŞIMA GELMEZ!” DİYE DÜŞÜNMEYİN. HAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEĞİŞTİĞİ ŞU SON YILLARDA ARTIK HER YAŞTA İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRİYOR. GERÇEK BİR DOST OLDUĞUNUZU GÖSTERİP BU MAKALEYİ TANIDIĞINIZ HERKESE YOLLAYIN.