Http://library.cu.edu.tr/ Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KADİR HAS MERKEZ KÜTÜPHANESİ
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
MİLAS KATALOG SORGULAMA
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kaynak ve Hizmetlerin Tanıtımı
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Bilgi Erişimde Yeni Bir Yüz: Yazma Eserlere internet üzerinden erişim Prof. Dr. Doğan Atılgan Ankara üniversitesi
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
NEDİR, NASIL YAPILIR?.  Okuyucu İşlemleri ile ödünç aldığınız kitapları ve iade etmeniz gereken tarihleri görebilirsiniz.  Başka bir okuyucuda olan.
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Web sayfamızda ( manas. edu
KSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl.
İstanbul Medipol Üniversitesi
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
dijitalleşme ve Kütüphaneler
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Aralık İçerik Dil seçimi Sisteme giriş ve şifre değiştirme Basit katalog sorgulama Materyal yeri belirleme Materyal ayırtma (Rezerve etme) Gelişmiş.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
KADİR HAS MERKEZ KÜTÜPHANESİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
Bilimsel Bilgiye Erişim
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

http://library.cu.edu.tr/ Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.

Kütüphanenin Açık Olduğu Saatler Akademik Dönem   Pazartesi-Cuma 08:00-22:00 Cumartesi-Pazar 09:00-17:00

Üyelik Üyelik ücretsiz yapılmaktadır. Üniversite kaydı sırasında bilgileriniz kütüphanemiz sistemine aktarılmıştır. Kütüphanemize gelerek kütüphane görevlisine kimlik kartınızı gösterip, üyeliğinizi aktif hale getirebilirsiniz

Ödünç Alma Koşulları Öğrencilerimiz 30 gün için 5 kitap ödünç alabilirler. Ödünç verme işlemleri sırasında kimlik kartınızın yanınızda bulunması gereklidir. Başkası tarafından ayırtılmamışsa 2 kez süre uzatımı yapılmaktadır. Başvuru kaynakları, ayrılmış yayınlar(rezerv), süreli yayınlar, eski harfli basma ve yazma eserler, tezler, akademik aşama dosyaları, kitap ve dergi eki olan disket ve CD’ler ödünç verilmezler. Süreli yayınlar sadece slayt ve renkli çekim için en fazla 3 gün süreyle okuyucuya ödünç verilebilir. Okuyucu bu süre sonunda aldığı yayını iade etmediği durumda, kayıp işlemi başlatılır ve ilgili madde hükümleri gereği uygulanır. Bu tür okuyuculara aynı hizmet tekrara verilmez. Zamanında getirilmeyen kitaplar için gecikme cezası günlük 15 kuruştur.

Ödünç Alma Koşulları Ödünç alınan kaynak zarar gördüğünde/ kaybedildiğinde; Yıpratılan veya kaybedilen kütüphane materyali öncelikle piyasadan aynısı ya da daha yeni baskısı temin ettirilir. Yıpratılan kitabın aynısı bulunamıyorsa aynı değerde başka kitap aldırılır. Kaybedilen materyal için, kullanıcı duruma ilişkin bir dilekçeyi Daire Başkanlığı’na verir. Bu tarihten itibaren varsa geciktirme cezası durdurulur.

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgisayar terminallerinden tüm kütüphane koleksiyonu; yazar adı, eser adı, anahtar kelime veya konu adından Bliss Kütüphane Otomasyon Programında taranabilir. Kütüphane dışından da internet üzerinden kütüphane kaynaklarına ulaşmak mümkündür. Ayrıca kütüphane içerisinden veya internet üzerinden kütüphanemizde bulunan tezlere, süreli yayınlara ve eski eserlerin bibliyografik bilgilerine ulaşılabilir.

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Katalog Tarama

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Gelişmiş Tarama Basit Tarama Tarama yapılabilecek kütüphaneler Okuyucuya ait bilgiler

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Basit Tarama Tarama şekli Anahtar kelime Sonuçları gösterim şekli Sıralama şekli

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Basit Taramaya Örnek Konuyla ara Anahtar kelime “İletişim Becerileri” Sonuçlarda  Cilt/kopya/ödünç durumu bilgilerini göster Sıralama Yazar Soyadı, adı

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Aradığınız kitap bu ise; BF637.N66B35 nolu rafa ve dizilime gidiniz. BF637.N66B35 2010  Baltaş, Zuhal.     Bedenin dili :iletişim becerilerinizin anahtarı, sessiz diliniz  Remzi Kitabevi    İstanbul    2010

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Gelişmiş Tarama Anahtar kelime Yayın Dili Sonuçları gösterim şekli Sıralama şekli

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Aradığınız kitap bu ise; BF637.N66B35 nolu rafa ve dizilime gidiniz. BF637.N66B35 2010  Baltaş, Zuhal.     Bedenin dili: İletişim becerilerinizin anahtarı, sessiz diliniz  Remzi Kitabevi    İstanbul    2010

Kütüphane Kaynaklarına Erişim Raf numaraları

Süreli Yayınlar Ayrıca Türkçe bilimsel, kültür, sanat ve edebiyat ve diğer alanlarda süreli yayınlar bulunmaktadır. Giriş katında bulunan Güncel Süreli Yayınlar biriminde 20 günlük gazete ve 60 dergi hizmete konmaktadır.

Elektronik Kaynaklar E-Kaynaklar ile ilgili her türlü bilgiye bu alanda ulaşabilirsiniz Anahtar kelimeyle tüm e-Kaynaklara ulaşabilirsiniz

Elektronik Kaynaklar Kampüs dışından erişim ile ilgili bilgiler Diğer kütüphaneler Kampüs dışından erişim ile ilgili bilgiler E-dergiler Abone olunan veri tabanları listesi Veri Tabanları CD-rom

Elektronik Kaynaklar Abone olunan veri tabanları Elsevier E-Books seçilirse 

Bu veri tabanı ile ilgili açıklamaları bulursunuz. Elektronik Kaynaklar ilgi Bu veri tabanı ile ilgili açıklamaları bulursunuz.

OKUYUCU HİZMETLERİ Başvuru ve Enformasyon Birimi Bu birimde sözlükler, biyografik kaynaklar, ansiklopediler, vb. kaynaklar yer almaktadır. Bu kaynaklar ödünç verilmez, sadece ilgili birim içinde kullanılır. Bu birimde ayrıca araştırmacı ve kullanıcılara kütüphaneden yararlanma, kaynak sağlama, bibliyografya ve yayın tarama hizmetleri ve okuyucu eğitimi verilmektedir.

Ayrılmış Kitaplar (Rezerv) Koleksiyonu Bölümlerce saptanmış ders kitapları, yardımcı ders kitapları, vb. kitaplar bu bölümde hizmete sunulmaktadır. Bu kaynaklar kütüphane dışına ödünç verilmemektedir. Eski Eserler Birimi Kütüphane içinde özel bir bölümdür. 80 el yazması ve 800 adet eski harfli basma eser bulunmaktadır. Eserlerin listesi Kütüphane Web sayfasında bulunmaktadır. Hizmet, ilgili birimde verilmektedir.

İnternet Terminalleri ve Multimedya Odası Kütüphanenin 2. katında bilimsel araştırmalar için internet bağlantılı bilgisayarlar bulunmaktadır . Multimedya odasında çeşitli konularda belgesel filmler, sinema filmleri ve kütüphane kaynaklarına ait CD’ler bulunmaktadır.

Güncel Gazete ve Dergiler Kütüphanenin giriş katında çeşitli konularda güncel dergiler ve ulusal gazeteler okuyucuların hizmetine sunulmaktadır .

Kütüphanelerarası İşbirliği ve Fotokopi Hizmetleri Kütüphanemiz, yurt içi ve yurt dışı bağlantılarıyla ödünç kitap ve fotokopi hizmetlerini vermektedir. ANKOS tarafından ortak geliştirilen KİTS Kütüphanelerarası İşbirliği Takip programı üzerinden kitap talepleri karşılanmaktadır.

YERLEŞİM PLANI Bodrum Kat; Ayrılmış Kitaplar Koleksiyonu, Serbest Çalışma Salonu Tezler ve Akademik Aşama Dosyaları Fotokopi Birimi Giriş Katı; * Yönetim Birimi, * Konferans Salonu, * Sergi Alanı, * Günlük Gazete ve Dergiler, * Başvuru Birimi, * Katalog Tarama Terminalleri,

YERLEŞİM PLANI 1. Kat * Kütüphane Ana Koleksiyonu, * Ödünç Verme Servisi, * Okuma Salonları, * Multimedya Odası, * Eski Eserler Birimi, * Katalog Tarama Terminalleri 2. Kat * Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezi, * İnternet Terminalleri, * Okuma Salonu 3. Kat * Süreli Yayınlar Birimi, * Yeni Adana Gazetesi Arşivi,