Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ"— Sunum transkripti:

1 GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİKOKULLAR / ANKARA Tel: Fax: web:

2 AMAÇ ÇALIŞMA SAATLERİ Akademik Dönem Yaz Dönemi
Eğitim/öğretim/araştırma faaliyetlerini desteklemek Üniversite mensuplarının bilgi/belge ihtiyacını karşılamak Rahat ve huzurlu araştırma, çalışma ortamı yaratmak Bilgi birikimine ve üretimine katkı sağlamak ÇALIŞMA SAATLERİ Akademik Dönem Kütüphane Ödünç Verme Kütüphanelerarası İşbirliği Okuma Salonu Pazartesi-Cuma 24 saat  24 saat ( ) ( ) 24 Saat Cumartesi Pazar Yaz Dönemi Kütüphane Ödünç Verme Kütüphanelerarası İşbirliği Pazartesi-Cuma ( ) ( )

3 TANITIM Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Üniversitemizin eğitim- öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla, 1982 yılında kurulmuştur tarihinden itibaren, Rektörlük Kampüsü içinde bulunan binasında hizmet vermeye başlamıştır. Kütüphane binası metrekare kullanım alanına, 1500 kişilik oturma kapasitesine , 200 bilgisayar ve kablolu-kablosuz internet sistemine sahiptir. Basılı ve elektronik ortamda her tür bilgi kaynağına sahiptir. Basılı ve elektronik kitap Basılı ve elektronik süreli yayın Basılı ve elektronik tez Elektronik veri tabanları Multimedya materyalleri (DVD,CD vb.) Braille materyali (sesli kitap,braille baskı kitap vb.) Hizmetlerden yararlanmak için kütüphaneye üye olmak gereklidir. Kütüphanenin elektronik hizmetlerine ve güncel bilgilere adresinden erişilebilir. Web tabanlı hizmetler - Ödünç süre uzatma - Ayırtma - Kendi kayıtlarını görebilme - İstek formları ile istek yapma

4 Kütüphane koleksiyonunda bulunan tıp ve sağlık konusundaki kaynaklar NLM (National Library of Medicine),diğer konulardaki kaynaklar LC (Amerikan Kongre Kütüphanesi Sınıflandırma Sistemi) sınıflandırma sistemine göre raflarda yer almakta ve açık raf sistemine göre hizmete sunulmaktadır. Kitap istekleri web sayfası üzerinden “KİTAP SİPARİŞ FORMU” doldurularak yapılmaktadır. Kitap isteklerine ilişkin her tür soru adresine iletilebilir. Kütüphanemizde bulunan fotokopi alanlarında ücretini ödeyerek ve telif hakları kurallarına uyarak her tür çoğaltma hizmetinden yararlanılabilir.

5 GENEL KURALLAR Kütüphaneye yiyecek ve içecekle girilemez.
Kütüphane içerisinde sigara içilemez. Kütüphane binası içinde cep telefonu kullanılamaz. Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludurlar. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane Yönetimi sorumlu değildir. Kütüphanemiz koleksiyonu elektronik güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Hiçbir yayın kütüphane dışına izinsiz çıkartılamaz.

6 HİZMET BİRİMLERİ VE BÖLÜMLER
KİTAP KOLEKSİYONU ÖDÜNÇ VERME SÜRELİ YAYINLAR BAŞVURU KAYNAKLARINDAN OLUŞAN REFERANS BÖLÜMÜ SANAT KİTAPLARI VE KIYMETLİ ESERLERDEN OLUŞAN CLOSED (KAPALI) BÖLÜMÜ TEZ BÖLÜMÜ GÖRMEYENLER İÇİN KÜTÜPHANE VE BİLGİSAYAR HİZMETİ MULTİMEDYA BÖLÜMÜ E-KÜTÜPHANE OKUMA SALONU GRUP ÇALIŞMA SALONLARI ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN AYRILMIŞ ÖZEL ÇALIŞMA ALANLARI VE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR HİZMETİ FOTOKOPİ 143 OTURMA KAPASİTELİ KONFERANS SALONU

7 YERLEŞİM PLANI 3.KAT 2.KAT 1.KAT ZEMİN KAT BODRUM KAT
KİTAP KOLEKSİYONU (P – Z) KAPALI YAYINLAR (CLOSED) KARELLER GRUP ÇALIŞMA SALONU FOTOKOPİ 2.KAT KİTAP KOLEKSİYONU (A – NX) TEZ KARELLER 1.KAT SÜRELİ YAYINLAR GÜNCEL CİLTLİ ZEMİN KAT YÖNETİM ÖDÜNÇ VERME REFERANS OKUMA SALONU BODRUM KAT KONFERANS SALONU BRAILLE (GÖRME ENGELLİLER BÖLÜMÜ) MULTİMEDYA

8 LC (Amerikan Kongre Kütüphanesi Sınıflandırma Sistemi)
A GENEL ESERLER B FELESEFE, PSİKOLOJİ, DİN C TARİHE YARDIMCI BİLİMLER D TARİH E AMERİKA TARİHİ F BİRLEŞİK DEVLETLER BÖLGESEL TARİHİ G COĞRAFYA, ANTROPOLOJİ H SOSYAL BİLİMLER   J SİYASET BİLİMİ  K HUKUK KANUN L EĞİTİM M MÜZİK N GÜZEL SANATLAR P DİL VE EDEBİYAT Q BİLİM S ZİRAAT T TEKNOLOJİ U ASKERİ BİLİMLER V DENİZ BİLİMLERİ Z KÜTÜPHANE BİLİMİ VE BİBLİYOGRAFYA Kütüphanede kitaplar bu sınıflandırma sistemine göre raflarda yer almaktadır ve açık raf sistemine göre hizmete sunulmaktadır.

9 NLM (National Library of Medicine) Sınıflandırma Sistemi
QS İNSAN ANATOMİSİ QT FİZYOLOJİ QU BİYOKİMYA QV FARMAKOLOJİ QW MİKROBİYOLOJİ VE İMMUNOLOJİ QX PARASİTOLOJİ QY KLİNİK PATOLOJİ QZ PATHOLOGY  W TIP MESLEĞİ WA HALK SAĞLIĞI WB DAHİLİ TIP WC BULAŞICI HASTALIKLAR WD BESLENME BOZUKLUKLARI WE KAS-İSKELET SİSTEMİ WF SOLUNUM SİSTEMİ WG KALP VE DAMAR HASTALIKLARI WH KAN VE KAN HASTALIKLARI WI GASTROİNTESTİNAL SİSTEM WJ ÜROGENİTAL SİSTEM WK ENDOKRİN SİSTEMİ WL SİNİR SİSTEMİ WM PSİKİYATRİ WN RADYOLOJİ WO CERRAHİ WP KADIN HASTALIKLARI WQ DOĞUMBİLİM WR DERMATOLOJİ WS ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI WT YAŞLILIK HEKİMLİĞİ WU DİŞ HEKİMLİĞİ WV KULAK BURUN BOĞAZ WW GÖZ HASTALIKLARI WX HASTANELER WY HEMŞİRELİK WZ TIP TARİHİ Kütüphanede tıp ve sağlık konusundaki kitaplar bu sınıflandırma sistemine göre raflarda yer almaktadır ve açık raf sistemine göre hizmete sunulmaktadır.

10 ÜYELİK VE YARARLANMA Gazi Üniversitesi mensubu olan Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler kütüphaneye üye olmak koşuluyla ödünç kitap alabilirler. Lisans Üstü ve Doktora öğrencileri 6 kitabı 1 ay süre ile ödünç alabilirler. Danışma kaynakları, tezler, dergiler, kapalı kitaplar, gazeteler, multimedya kaynaklarından kütüphane içerisinde yararlanılabilir. Elektronik dergiler ve veri tabanları 24 saat kampüs içi erişime açıktır.Kampüs dışı erişim sağlamak üzere yapılacak işlemler web sayfası üzerinden “Kampüs Dışı Erişim” alanında açıklanmıştır. Ödünç alınan yayınlar başkası tarafından istenmediği takdirde tekrar uzatılabilir. Okuyucularımız, kütüphaneye gelerek ya da web sayfası üzerinden uzatma işlemini yapabilirler. Geciken kitaplar için Kütüphane Komisyonu tarafından belirlenen “gecikme bedeli” alınır. Kaybedilen ve hasar gören kaynaklar için Kütüphane Yönergesinde yer alan yaptırımlar uygulanır.

11 Başkası tarafından ödünç alınan yayınlar için ayırtma yapılabilir; ayırtılan yayınlar, iade tarihinden itibaren 3 gün içinde alınmadığı takdirde sıradaki diğer okuyucuya verilir, sırada okuyucu bulunmadığı takdirde yayın rafa gönderilir. Ödünç alma hizmetlerine ilişkin her tür soru adresine iletilebilir. Üniversitemiz dışından gelen araştırmacılara koleksiyonumuzda bulunan her türlü bilgi kaynağından, Kütüphane içinde yararlanma olanağı sunulmaktadır.

12 KÜTÜPHANE TANITIM PROGRAMLARI
Kütüphane ve kütüphane kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla referans kütüphanecileri tarafından kütüphane tanıtım programları (oryantasyon) düzenlenmektedir. Kütüphane ve kaynak kullanımına ilişkin her tür soru adresine iletilebilir.

13 Bilgiye erişimde en kısa ve en güvenli yol
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ


"GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları