BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arkadaşlarıma.
Advertisements

Bunu okursanız iyi olur
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
Aşka Dair.
ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
CAN YÜCEL’den..... ( Ağustos 1999).
Ilk göz ağrım.
değerli bir hazine !... Arkadaşlığın ...;
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
NOKTALAMA İMLERİ.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Yazı ve çizim: Zikrullah KIRMIZI 2010
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
AŞK GÜNLÜĞÜ.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
Yeni yıla başlarken....
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 5 Ekim 2009 Pazartesi Aşağıdaki şemalarda kaç onluk var? Onluk sayısını altlarına yazalım. Örnekteki gibi.
Tlg
Yarım kalmış öyküler.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Sen hangisini seçerdin?
Hülya Büyüköner Cansıla
BABALAR VE KIZLARI.
Sarayburnu / İSTANBUL.
ANLAMLARINA GÖRE CÜMLELER
ANNECİĞİM.
SEVMEK Büyük,ağdalı,abartılı sözler değil,
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
SEVMEK Büyük,ağdalı,abartılı sözler değil,
Canım Annem Hz begüm taktak.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
40 Yaşımda ben….
adım an bugün Beni sev Hep hayaller kurarak geçiyor zaman
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
KURT AİLESİ.
KURT AİLESİ.
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
ASIL EKSİKLİK.
Bilir misin yalnızlık ne demek? Bilir misin
Fatma Bekar anne, 34 yaşında, reklam sektöründe çalışıyor.
Anne Aslan ve Yavruları
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Balıkesir Parkında ( Hatırla Sevgilim) CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF
Bu India’dan gelen TANTRA.
YILDIZ SINIFI OKULUM VE BEN Tarih/Sayı: Ekim 2017/1
bir kadın çocuktur aslında...
Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.
Sen hangisini seçerdin?
Bugün neler öğreneceğiz?
Sarayburnu / İSTANBUL.
Sunum transkripti:

 BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?

Hiç beklentisiz sevdiniz mi Hiç beklentisiz sevdiniz mi? Yani "BUGÜN TELEFON ETMEDİ" demeden, “ŞU AN NEREDE ACABA?" diye kendi kendinizi yemeden, "YAŞ GÜNÜMÜ HATIRLAYACAK MI ACABA ?" diye bir beklenti içine girmeden... Sevdiniz mi hiç? Onun, size ait olmadığını kabul edip,onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi?

Yanındaki erkek arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan,  "BİTECEKSE BİTER, BUNU BEN DEĞİŞTİREMEM, BENİ SEVMEYİ BIRAKMASINI DEĞİŞTİREMEYECEĞİM GİBİ" diye düşünüp. Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi hiç?  Hiç beklemeden çalan bir kapıda,  onu karşınız da görmek ne güzeldir bilir misiniz?

Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden... Ve beklemeden gelen bir “SENİ SEVİYORUM" mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiniz için değil, o istiyor diye yapıldı mı tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmenin tadına bakabildiniz mi hiç? "BUGÜN BENİ HATIRLAMADI" yerine "HİÇ BEKLEMİYORDUM, SENİN GELECEĞİNİ" diyebilmek ne güzeldir oysa... Onu boğmadan, kendinizi boğmadan sevebilmek ne güzeldir... Sahiplenme duygusundan uzak, sevmenin, sevilmenin tadına varabildiniz mi hiç?

Yapılmamış davranışlar, söylenmemiş sevgi sözcükleri ile kendi kendinizi aşk çıkmazında kaybedeceğinize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin... Ben, beklentisiz seviyorum... "NİYE ARANMADIM" diye düşünüp kendini kendinizi yiyeceğinize, hiç beklenmedik bir "SENİ ÖZLEDİM" mesajı ile aşkı yakalayın.. Beklentisiz sevin... Ben, beklentisiz seviyorum... O, sizin sevgiliniz olduğu için değil. Ona tapulu malınız gibi, çantanız, arabanız gibi davranma hakkınız olduğunu düşünmeden.

Onu sevdiğiniz, onun da sizi sevdiği için sevin Onu sevdiğiniz, onun da sizi sevdiği için sevin... Sevgiye karışan “BEKLENTİ" denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından... Göreceksiniz ki, o zaman aşk, başka bir güzel... Göreceksiniz ki,  O zaman sevgili, daha bir romantik... Göreceksiniz ki, o zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat, yıllanmış şarap gibi, beklenti zehrine karışmadan bir başka döndürüyor insanin başını.. Ben, beklentisiz seviyorum... Onun nerede olduğunu merak etmiyorum... "BENİ BUGÜN NEDEN ARAMADI" diye geçirmiyorum içimden, aramadığı zamanlarda...

Geleceğe dair hayallerim de yok zaten. Ben, sevgiyi yaşıyorum Geleceğe dair hayallerim de yok zaten... Ben, sevgiyi yaşıyorum... Onun yanımda olduğu anlar o kadar değerli,o kadar kıymetli ki... Gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları... Beklentisiz seviyoruz... Sevdiğimiz için seviyoruz... Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz... Anlık seviyoruz... Deneyin... Beklentisiz, sevmeyi deneyin bir gün... Beklentilerle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız...      Can Dündar , YS