Linux ile E-ticaret Barış Özyurt baris@yuce.com.tr 24.10.2001.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Yazılım Geliştirme ve Java
Prokart Promosyon Sistemi Version: Temel Özellikler  Kullanıcı dostu kolay kullanım.  Alışveriş Merkezi ortamında dahi kolayca çalışabilme.
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
TBB XML ALT Ç ALIŞMA GRUBU SUNUMU 25 Ekim 2002 Türkiye Bankalar Birliği.
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
HTTP’yi (istemci tarafı) kendi kendinize deneyin
E-TICARET’TE GUVENLIK
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Serdar GÜNİZİ TBD İstanbul Finansal Şirketlerde Teknoloji Nereye Gidiyor ?
E TİCARETTE GÜVENLİK SORUNLARI VE ÖNLEMLERİ
Web kullanım madenciliği ve kişiselleştirme
ELEKTRONİK TİCARETTE GÜVENLİK 1. Eğer birisi sisteminize gerçekten zarar vermek istiyorsa muhtemelen bunu yapabilir. Ne yapılmalı? 2.
Proxy-DNS Nedir?.
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
Secure Socket Layer (SSL) Nedir?
Yemeğini 1 gün önceden saat 16,45’e kadar alabilirsin.
T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Akıllı Kart Nasıl Provizyona Hazır Hale Getirilir, Yemek Rezervasyonu Nasıl Yapılır. Adım.
TEMEL İNTERNET KAVRAMLARI
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
BORUSAN TELEKOM ALOPRATİK HİZMETİ
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
Endüstride Veri Madenciliği Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Ayhan Demiriz 28/2/2006.
Bireysel Finansman KREDİ KARTLARI
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ PROGRAMI
Yararlı Mı? İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Zararlı Mı?.
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
E-Ticaret Ödeme Sistemleri
E-TICARET’TE GUVENLİK SİSTEMLERİ
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
E-TICARET’TE GUVENLIK İZZET FURKAN EKİCİ BDTA-3020.
Dijital Büro İstanbul Mayıs ADK Kampanyaları.
BÖLÜM-III Elektronik Ticaret (e-Commerce) İstanbul Ticaret Ü niversitesi Meslek Y ü ksekokulu.
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
Shell Taşıt Tanıma Sistemi 1996 yılında Türkiye’de ilk defa Shell tarafından kullanılan, akaryakıt harcamalarının tek merkezden kontrol altına alınmasını.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
Güvenli İnternet Bankacılığı İçin Sanallaştırma ve Güvenilir Bilişim Uygulaması Bora GÜNGÖREN Portakal Teknoloji Akademik Bilişim2007.
Excel Örnekleri TOPLA Fonksiyonu.
İNTERNET ADRESLERİ.
E-İMZA.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Server Yönetim Programları
İNTERNET ADRESLERİ.
E-TICARET’TE GUVENLİK SİSTEMLERİ
Excel Örnekleri TOPLA Fonksiyonu.
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
E-iskonto.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
Sunum transkripti:

Linux ile E-ticaret Barış Özyurt baris@yuce.com.tr 24.10.2001

Tanımlar E-ticaret : Internet ortamında gerçekleşen her türlü ticari faaliyet. SSL (Secure Socket Layer) : Müşterilerimizle web sunucumuz arasında gidip gelen bilgiyi şifreleyerek kullanıcı bilgilerinin güvenliğini sağlayan katman. SET : Banka sanal pos yazılımı ile banka Main Frame’ i arasında gidip gelen bilgileri şifreleyen uygulama. Sepet Yazılımı : Müşterilerimizin kataloğumuzdan seçtiği ürünleri transactiona kadar kaydedecekleri web uygulaması. Sanal POS : Müşterimizin verdiği kredi kartı bilgilerini kontrol edip, belirttiğimiz miktarı şirket banka hesabına aktaran ve banka üzerinde çalışan yazılım.

Tarihçe Dünyada e-ticaret çeşitli şekillerde 10 yıldır uygulanıyor. Türkiye’ de mazisi 4 –5 yıllık

Genel Akış Şeması 1- Müşteriniz kataloğa göz atar, 2- Beğendiği ürünü sepete atar, 3- Alışverişi tamamladan önce sepetteki ürünler bir kez daha toplu olarak gösterilir, 4- Müşteri kredi kartı bilgilerini girer, 5- Bu bilgiler sanal pos yazılımı ile ilgili bankaya gönderilir, 6- Provizyon alınan alışveriş tutarı kartta bloke edilir, 7- Provizyon sanal pos’dan alınamamışsa hata mesajı döner, 8- İşyeri sanal pos aracılığıyla bloke edilen tutarı kendi banka hesabına aktarır

Gerekli Yazılımlar Web sunucusu, Sunucuda SSL desteği, Veritabanı sunucusu, SSL sertifikası, Sepet yazılımı, Sanal Pos yazılımı.

Güvenlik Sunucu güvenliği, Müşterimizin girdiği bilgilerin güvenliği, Kredi kartı bilgilerinin saklanması.

Linux ile E-ticaret Nereden başlamalı ? Hangi web sunucusu ? SSL sertifikası nasıl alınır ? Veritabanı yapılandırması nasıl olmalı ? Sanal POS nereden ve nasıl alınır ? Alışveriş sepeti nasıl yapılır ?

Linux ile E-ticaret -2 Linux’ un farkı ne ? Hangi sanal pos yazılımı, hangi banka ? Nereden destek alabilirim ? Türkiye’ de kimler Linux’la e-ticaret yapıyor ?

Sanal POS Veren Bazı Bankalar Vakıf Bank http://www.vakifbank.com.tr/eticaret/eticaret.html Garanti Bankası http://eticaret.garanti.com.tr/index.asp İşbank http://www.isbank.com.tr/isshop.html Finansbank http://www.finansbank.com.tr/bireysel/webpos_01.jsp Yapı Kredi http://www.yapikredi.com.tr/hizmetler/e_ticaret/index.html AkBank http://www.akbank.com.tr/t/kurumsal_bankacilik/etsSanalAkpos.asp