Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
SENİ SEVİYORUM Oyhan Hasan BILDIRKİ Sesli İzleyin.
KAİNATIN NERESİNDEYİZ?
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
BOŞANMA SEBEBİ.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Benim biricik Canım Babacığım
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi. Yıkık, perişansınız.
Ilk göz ağrım.
KADINLAR VE ERKEKLER. Ev islerinde kadınlar, annelerimiz, ablalarımız, kızkardeşimiz,halamız, teyzemiz…
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
Köylü ulusun efendisidir.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
Ben yaşamın adını İSTANBUL koydum!
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Sesli İzleyiniz Bekir, on yedi yaşındaydı. Akranları sokaklarda gezip, eğlenirken; okula giderken; Bekir öylece yatıyordu. Lösemiydi hastalığının ismi.
AŞKLaRıM.
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
BABALAR VE KIZLARI.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Boya sandığına saklı düşler
ZAMİR (ADIL).
Boya sandığına saklı düşler
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
Canım Annem Hz begüm taktak.
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
Karanlıklar uzaklaştı
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
HAYATI ANLAMLANDIRMAK
40 Yaşımda ben….
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
Tıkır Top
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Bir seher vakti, Gezerken sanal alemde, “Arayı arayı bulsam izini, İzinin tozuna sürsem yüzümü, Hak nasib eylese görsem yüzünü, Ya Muhammed Canım arzular.
Ne kadar zaman geçti bilmiyorum,
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU ÇARPIM TABLOSUNU ÖĞRENELİM
BOŞANMA SEBEBİ.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Bugün neler öğreneceğiz?
NESİLDEN GELEN GÜNAHLAR
Sunum transkripti:

Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır Sevgi ‘nin dramı Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır Umutla yeşermek için geldi dünyaya tüm çocukların geldiği gibi....

Bir Sevgi ‘nin feryadı Katlettiler hayatımı baharımı

Dünya ne kadar güzelmiş daha yeni anlamaya başlamıştım hayatın tadını , oynamayı , gülmeyi sevmeyi , sevilmeyi, daha ilk adımı atıp yürümeyi... ağabeyim vardı , ablam vardı, hayat onlarla daha bir neşeliydi oynardım güldürürdüm onları , çevremde herkesin neşe kaynağı olurdum , adım gibi sevgi saçardım herkese yaşamak ne güzel derdim ... iyi ki geldim dünyaya...

Bir anda karardı güzellikler ama bilmezdim yaşadıklarımın bu kadar kısa olacağını hayatımın geleceğimin katledileceğini cennetimi cehenneme çevireceklerini kısaca hayatımı katledeceklerini

Anlaşılmaz oldu çevrem bana kararmıştı ışığım , güneşimi çaldılar , neşemi , sevdiğim herşeyi geleceğimi , sağlığımı , cennetimi cehennem yaptılar suçum neydi benim de hakkım değilmiy di ? oynamak , gülmek , yaşamak , büyümek, hayatı doyasıya yaşayıp dünyanın mutluluklarını acılarını yaşamak...!

Oysa basit bir ameliyat dediler bana ...! yürürken ayağım aksıyor diye babamın ve annemin götürdüğü hastane bana mezar , doktorlar cellatım olacağını bilseydim , bilseydim yaşadıklarımın bu kadar kısa olacağını bundan sonra hayatımın bitkisel olacağını sizce gidermiydim doktora ?

Sevgiler anlamsızlaştı benim için... ablam ve tüm beni sevenler bu yaşadıklarımızdan nasibini aldılar , herkesin hayatı olumsuzluklarla doldu abim , ablam hastaneye gitmekten korkar oldular ya ben bıkmadım mı sanki hastanelerde yaşamaktan ...?

Siz hiç çaresizlik nedir ? Bilirmisiniz ? Ailemin beni iyileştirmek için götürmedikleri sağlık kuruluşu kalmadı, yokmuş bu derdin ilacı ... Beni ameliyatta iyileştirecekti doktorlar sadece aksayarak yürüdüğüm için , Gel gör ki aksayarak girdiğim ameliyattan hiç bir zaman kendimi bilemeyeceğim, yiyemeyeceğim gülüp oynayamayacağım halde çıktım, Sebebini sordum kimse bilmiyor nedense ... ! Siz biliyormusunuz ? Söyleyin bana ne olursunuz ?

Annem olmasaydı ne olurdu ? Annem olmasaydı kim bu halimle bana katlanırdı? 24 saat yanımdan ayrılmadan ? Gecesini gündüze katarak , gülmeyi unutan canım annem...! Bir yandan hastanelerde , bir yandan adliyelerde çilesi bitmeyen annem ! sizce ne kadar çaresiz hissediyordur kendini ? Nerede o doktorlar , hakimler ? Annemi hissederler mi dersiniz ?

GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR ! Adliyeler hakkın aranacağı yer dediler büyükler...! Beni bu bitkisel hayata mahkum edenler ve benim gibi daha nice mağdurların haklarını aradıkları adliyeler ....! Ancak anlayamadığım, hak aramak yedi yıl sürmeli mi ? Hakim amca imzasını unuttu diye gecikir mi hiç adalet sizce ? Şimdi insan hayatını hiçe sayanlar gezerken , ben ceza alır mıyım dersiniz böyle söyledim diye ?

ALDATMAYIN ! Hani en kutsal hakkı yaşam dı insanın ? Ne olur yaşıyorsun ya demeyin ! Hani kul hakkı en önemlisiy di? Hani hukukun üstünlüğü ? demokrasinin temel taşı nerede ? Devlet vatandaşın hakkını korumak için değilmiy di? İnsan Hakkı yaşamın korunmasından başka hangi daha üstün kavramı ifade edebelir ki ? Adalet bir gün size de lazım olur ! Ne olur kendinizi aldatmayın ! Bize ne demeyin ! Sonunda üzülmeyin !

SUÇLU AYAĞA KALK ! Sizce kim suçlu ? Beni devletin sağlık kuruluşuna teslim eden babam mı? Yasalar ameliyat boyunca sorumluluk sende ayrılmayacaksın dediği halde ameliyatı terk eden anestezi uzmanlarında mı? Aynı anda 6 ameliyathane çalıştırdığı halde 3 anestezi kadrosu olan hastanenin yöneticileri mi ? Devletmi suçlu bu düzeni hala böylesine devam ettiren ? Tüm bu olanlara seyirci kalan insanlar mı? Altı yıl geçmesine rağmen suçlulara ceza veremeyen yargı mı?

KİM ? Babam hakkımı aramak için yıllarca mahkeme kapılarında koşsa da bu ülkede , yokmuş büyüklerim benim çalınan hayatımın bedeli ! Sorulmayacak mı ? Benim geleceğimin hesabı ? Yokmudur sizce bir insanın hayatını karartmanın cezası ? Uyandırmayın beni ne olur ! Kendimi uyanık hissedersem canım daha çok yanacaktır inanın bu çaresizliğe... ! Bitkisel Hayat belki daha iyi gelir bana , son sözlerim bu aslında gerçek çaresiz Sizlere...!

Başka SEVGİ ler solmasın ! Masumiyetler kana bulanmasın ! hakkını arayanların sesi www.sevgimsoldu.com