Kütüphaneye Giriş Bizi tanıyın.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

. Çankırı Karatekin Üniversitesi
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
(Gelecek zaman) Bu eve ………..
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
Tutarlı Bir Katalog için Otorite Kontrolü
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONFERANS VE SERGİ SALONU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
ASELSAN- TOKİ YAPRACIK KONUTLARI KOORDİNASYON KURULU
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
MEB Öğrenci Davranışlarının Değerlendirilmesi Yönetmeliği
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Tanıtım Etkinlikleri. Promosyon malzemesi dağıtımı Yer: kayıt masası Kapasite: maks. 5 firma Ücret: 5,000 Euro* / adet Üretim maliyeti dahil değildir.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl.
İstanbul Medipol Üniversitesi
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Tuğçe ÖZTOP İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
İSMİN HALLERİ.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
Sıra NoKonuSayfa No 1 Açıklama2 2 İçindekiler2 3 Yasal Dayanak3 4 Görevlendirme Onayı Ve Göreve Başlama Yazısı3 5 Vergi Numarası Alma3 6 Norm Belirleme4.
CEBİRSEL İFADELERİ ÇARPANLARINA AYIRMA
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Eser İstek.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
EBSCO eBooks Uygulaması
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPIYORUZ
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Sunum transkripti:

Kütüphaneye Giriş Bizi tanıyın

İÇİNDEKİLER Kütüphane Yolu Bizi nerede bulursunuz? Kütüphane Hizmetler Kütüphane Kimliği Arama Kataloglar Mevcut Dergiler Kitaplar Bitirme ve Sınav Tezleri Medya Magazin Kütüphaneyle İlgili Sayılar

Bizi nerede bulursunuz? Kütüphane Marienburger Platz 22 numaradadır. Kütüphaneye 3 ve 4 no’lu otobüslerle ulaşırsınız. İneceğiniz durak: “Universität”. (http://www.stadtwerke-hildesheim.de/svhi/svhi.htm)

Kütüphanenin bina ismi B’dir. Kütüphane Binası Binaya Giriş Kütüphanenin bina ismi B’dir.

Giriş Kütüphenin Açık Olduğu Saatler: Pazartesi - Perşembe 9:00 - 21:00 Cuma ve Tatil Günleri 9:00 - 21:00 (http://www.uni-hildesheim.de/de/5371.htm) Bunun dışında ders verilmeyen dönemlerdeki açılış saatleri internet anasayfamızdan duyurulur. İade Konteyneri: Burada ödünç aldığınız kitap ve medyaları üniversitenin açık, UB’nin kapalı olduğu zamanlarda geri verebilirsiniz.

Giriş Alanı Lütfen, Okuma Salonu’na (su dışında) içecek ve yiyecek getirmeyin. Çalışma malzemelerinizi ve kitaplarınızı taşımak için kitap sepetlerimizi kullanın.. Ceket, pardösü, çanta vs. gibi eşyalarınızı gardıroplara kilitleyin.

Ödünç Verme Tezgâhı Kitap ve medyaları buradan ödünç alıp geri verebilirsiniz. Ayrıca sipariş ön-kaydı yaptırdığınız kitapları veya magazin siparişlerinizi ve dışarıya götüreceğiniz kitapları da buradan alırsınız. Bunun dışında burada uyarı ve dışarıya sipariş ücretlerinizi öder, kütüphane kimliği başvurusunda bulunur ve kimliğinizi buradan teslim alırsınız.

Zemin Katı

Zemin Katı. Kitaplar Burada dilsel, teknik ve doğabilimsel olmak üzere her türlü uzmanlık alanıyla ilgili kitap ve dergi mevcutları bulunur.

Zemin Katı. Kitaplar Burada Sömestir Aparatları bulunur.

Zemin Katı. Fotokopi Salonu Burada fotokopi çekebilir, basım istasyonu üzerinden basım siparişlerinizi işletebilir ve ücretlerini ödeyebilirsiniz.

Zemin Katı. Okuma Köşesi Burada rahatsız edilmeksizin kitap okuyabilir, dinlenebilirsiniz. Güncel basın da mevcuttur. Yeni edindiğimiz yayınlardan bir seçme sunumluk ile üniversitemiz mensuplarının yayınlarını da size burada tanıtıyoruz.

Zemin Katı. Okuma Salonu Okuma Salonumuzun camları gürültü geçirmez cinstendir, 26 çalışma yerinin mevcut olduğu bu bölümde huzur içinde çalışabilir ve araştırma yapabilirsiniz.

Zemin Katı. Danışma Danışma Yeri‘nde kütüphane kullanımıyla, özellikle katalog ve bilgi bankasından sorgulama yapmaya dair her türlü sorularınızla ilgili bilgi alabilirsiniz. Danışma ekibimiz, kütüphane tanıtım programı ve eğitim etkinlikleri konusunda aynı zamanda sizin ilk muhatabınızdır.

Zemin Katı. İnternet İnternet kullanmak (günde maks. 1 saat) istiyorsanız Danışma Yeri’ndeki başvuru listesine adınızı yazın. Ayakta kullanılacak iki çalışma yeri kısa süreli başvurusuz kullanımlar için Danışma Yeri’nin karşısındaki sütunda sizleri bekliyor. Toplam olarak internet erişimli ve Office Programları içeren 10 PC Çalışma Yeri mevcuttur.

Çeşitli Cihazlar Mikrofiş Okuma Cihazı Kullanıcı Kayıt Cihazı Burada DIN A 4 büyüklüğüne kadar olan kitapları bizzat kendiniz kaydedebilirsiniz. Burada mikrofiş ve mikrofilm kopyalarına bakabilir ve kopyadan kopya çıkarabilirsiniz.

Üst Kat. Kitaplar Burada kültür, toplum, sosyal ve eğitim bilimleriyle ilgili kitap mevcutlarımız bulunmaktadır.

Üst Kat. Mediyotek Grup çalışmaları için iki mekân sizleri beklemektedir. Multimedya mevcudumuza mediyotekten ulaşabilirsiniz (DVD, CD, CD-ROM, video kasetleri, dinleme kasetleri).

Üst Kat. Mediyotek Bunların dışında da ses kayıt ve video analiz yerleri de vardır. Mediyotekteki teknik donatım; internet erişimi, CD/DVD kopyalama cihazları, tarayıcı ve renkli basıcı bulunan birçok PC çalışma yerini kapsar.

Üst Kat. Dışarıya Sipariş Online üzerinden Dışarıya Sipariş Hesabı açabilir ve Dışarıya Sipariş Servisimizden yararlanabilirsiniz. Dışarıya siparişlerinizi “Verbundkatalog” üzerinden verebilirsiniz. Ücreti kitap başına veya 20 sayfaya kadar kopyalanmış dergi makalesi başına 1,50 Avro’dur.

Kütüphane Kimliği Kitap ödünç almak İnternetten yararlanmak Fotokopi ve basıcıdan yararlanmak Yeni gardırop dolaplarını kullanmak için Kütüphane Kimliği edinmeniz gerekmektedir. Kütüphane Kimliği edinmek için Hildesheim’da ya da Hildesheim ilçesi sınırları dahilinde ikamet ediyor ve en az 16 yaşında olmanız gerekmektedir. 18. yaşına kadar anne-babanızın imzası gereklidir.

Kütüphane Kimliği Kütüphane Kimliğinin ücreti, harici kullanıcılar için bir kezliğine ödenen 5 Avro’dur. Kimlik başvurusu için lütfen online formülerimizi doldurun, kimlik teslimatı Ödünç Verme Tezgâhındadır. Hildesheim Üniversitesi öğrencileri için ayrıca bir kütüphane kimliğine gerek yoktur. Onlar UNI-Card’larını kullanır. HAWK / Fachhoschschule öğrencileri kendi kütüphane kimliklerini kullanırlar. Ama önceden online formüleri kullanarak başvuruda bulunmaları gereklidir.

Kütüphane Kimliği Arka sayfada barkot üzerinde kullanıcı numarası vardır. Öğrenciler için Kütüphane Kimliği üstte görüldüğü gibidir. Ön sayfada fotoğraf, soyad ve ön ad bulunur …

Arama. Online Katalog Online Kataloglarında araştırma yapmak için zemin katta çok sayıda çalışma yeri bulunmaktadır. Bunlar hem Katalog Salonu’nda hem Ödünç Verme Tezgâhı yanındaki Giriş Alanı’nda hem de üst kattaki mediyotekte bulunmaktadır.

Arama. Fiş Kataloğu Katalog Salonu’nda bulunan Sistematik ve Alfabetik Fiş Kataloğunda 1990 yılına kadar yayımlanmış mevcudumuzu bulursunuz. Bu mevcudun bir kısmına Online Kataloğumuzdan da ulaşabilirsiniz. Zamanla mevcut verilerimizin tümü Online Kataloğuna eklenmiş olacaktır.

Dergi Mevcudu Her türlü uzmanlık alanıyla ilgili basılı bilimsel dergileri (yakl. 1300) zemin katında bulabilirsiniz. Bunların son sayılarını klapalı dergi dolaplarında sergilemekteyiz.

Dergi Mevcudu Daha eski yıllara ait dergi mevcudunu klapalı dergi dolaplarının arkasındaki raflarda bulabilirsiniz. Dergilerin daha seyrek kullanılan sayılarını Dergi Magazini’nden Okuma Salonu’na sipariş edebilirsiniz.

Kitap Mevcudu Serbestçe ulaşabileceğiniz kitap mevcuduna (el-altı mevcudu) uzmanlık alanına göre ayrılmış olarak zemin ya da üst katta bulabilirsiniz (yakl. 220.000 cilt). Kütüphane Giriş Hali’ndeki Konum Planı aradığınızı bulmakta size yardımcı olacaktır. Online Kataloğundaki kitabın bulunduğu yerle ilgili bilgi (etiket / Signatur) el-altı mevcudundaki uzmanlık alanına işaret eder. Her kitabın alfanumerik olarak kendine özgü bir etiketi bulunur.

Diploma ve Sınav Tezleri Mevcudu Bütün öğrenim dallarında verilmiş olan diploma, sınav ve sair bitirme tezlerini zemin katta klapalı dergi dolapları ile Danışma Yeri arasındaki alanda bulursunuz. Bu çalışmalar Online Kataloğuna da işlenmiştir; eğitim bilimleri sınav tezleri dışında tümü de ödünç alınabilir.

Medya Mevcudu Görsel-işitsel medyayı (23 binin üzerinde DVD, CD, MC, CD-ROM, VHS, slayt ...) Mediyotekte bulabilirsiniz. Bunlar oradaki kapalı dolaplarda korunmaktadır. Bunların etiket bilgisini (Signatur) oradaki personele söylediğinizde size teslim edilecektir. Teslimat Ödünç Verme Tezgâhında yapılır. Medyaların etiket bilgisini Online Kataloğundan öğrenbilirsiniz.

Magazin Mevcudu Kütüphane Mevcudunun bir kısmı magazindedir (240.000 cilt). Magazin yayınları büyük oranda Online Kataloğuna işlenmiş olup oradan sipariş edilebilir.

Kütüphaneyle İlgili Sayılar Kitap sayısı: yakl. 460.000 Magazinde: yakl. 240.000 El-altı Mevcudunda: yakl. 220.00 E-Kitap: yakl. 50.000 Dergi: yakl. 1.300 E-dergi: yakl. 40.000 Veri bankası: yakl. 1.400 Medya: yakl. 126.000 Mikro biçimde: 88.000 Video ve müzik kasedi: yakl. 5.000 CD ve DVD: yakl. 16.800

Buyrun, ziyaretiniz bizi sevindirecektir! Daha fazla beklemeyin ... Buyrun, ziyaretiniz bizi sevindirecektir!

Künye Sunumu Hazırlayan: Hildesheim Üniversite Kütüphanesi Başlık: Kütüphaneye Giriş   Hazırlayan: Cristina Ranchel Calero, Andreas Mehlbaur, Uwe Bartels. Durum: 04.03.2010 Türkçesi: Dr. Özgür Savaşçı, Münih Üniversitesi (LMU München)