Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Millî Eğitim Bakanlığı Ulusal Süt Konseyi
Advertisements

TÜKÜRÜK YOLU İLE BULAŞAN HASTALIKLAR
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
Anne Sütü "Sağlıklı Nesiller, Emzirilen bebeklerden Oluşacak"
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)
Mikroplar Nelerdir?.
Mikro-organizmalar nelerdir?
Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!
VİTAMİNLER.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
Beslenme ve Kanser Riski
BAKTERİ BİLGİSİ EĞİTİMİ
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
HİJYEN
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
BAGIŞIKLIK SİSTEMİ.
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
OZON TEDAVİ Dr.Lale Yeprem Ozon Sağlık Hizmetleri.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
HALK SAĞLIĞINA GİRİŞ Dr. Ferit Koçoğlu.
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
BOŞALTIM VE BOŞALTIM SİSTEMİ NE DEMEKTİR?
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
CANLI VÜCUDUNDA BOŞALTIMA NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
FAYDALI BESİNLER.
PROBİYOTİKLER VE MUHTEMEL ETKİ MEKANİZMALARI
Hazırlayan:K.Merve GÜNAY
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
BAKTERİLERİN DOĞADAKİ YERİ
I. ÜNİTE: VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER A. SİNDİRİM SİSTEMİ
CANLILAR ARASINDAKİ ETKİLEŞİM VE BESLENME
KİŞİSEL TEMİZLİK.
KALIN BAĞIRSAK KANSERİ
YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır.
İÇ ORGANLARIMIZ.
Organlarımız ve Görevleri
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
Ortaokul Öğrencileri İçin Akılcı İlaç Kullanımı
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
Mutlu gülüşler İçİn sağlIklI dİşler
MİKROSKOBİK CANLILAR.
SERUMLAR. Damardan dışarı alınan kan, kısa bir süre sonra pıhtılaşır. Pıhtılaşan kısım çökünce üstte sarımtırak bir sıvı kalır. Bu sıvıya kan serumu denir.
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
İLAÇLAR VE BİYOLOJİK ETKİLERİ
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Avrupa’da doğal bir ilaç olarak kabul edilen keçi sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Keçi sütü tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerinden.
DOMUZ GRİBİ BİLGİLENDİRME SUNUSU. 'H1N1 virüsü' neden domuz gribi olarak adlandırılıyor? Bu virüse 'domuz gribi' denmesinin nedeni, domuzlar arasında.
SAĞLIKLI YAŞAMIN KORUNMASI Hazırlayan = Yakup Çelik
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
BURAYA TIKLAYINIZ Vücudumuz neden sıcaktır?
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
MİKROORGANİZMALAR VE SAĞLIĞIMIZ
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ 6\F ECEM POLAT SİNEM GÖKDERE BUSE BAŞKURT
GRİP VE GRİP AŞISI   Grip nedir?
Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt
Fermente Süt ÜrünleRİnİn Beslenme Değerİ
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
 Kış aylarında artan hastalıkların nedeni çoğu zaman soğuyan havalar değil solunum yoluyla bulaşan virüs ve bakteriler… Özellikle alışveriş merkezi,
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU ANDA BENİ GÖREMEZSİNİZ ŞİMDİ GELİYORUM.
Mikroskobik Canlılar.
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
KİŞİSEL BAKIM (HİJYEN) Aydın KEMENT Okul Rehber Öğretmeni.
Sunum transkripti:

Mikroskobik canlılar

Zararlı Mikroskobik Canlılar

1.Bakteriler

2.Akarlar

3.

Yüzümüzdeki Mikroskobik Canlılar

Zararlı Mikroskobik Canlılar  Mikroskobik canlıların zararlı etkileri besinlerin bozulması yönünde besinlerin bozulmaması için kurutma tuzlama mayalama konserve gibi yöntemleri uygulayabiliriz Gıda bozulmasında dış koşulların önemi büyüktür Mikroorganizmaların gelişmesinde sıcaklığın rolü çok büyüktür Gıdaların korunması sırasında mantar ve bakterilerin gelişmesi ana problemlerden biridir Dolayısı ile tüketilinceye değin gıda içerisindeki mikrobiyolojik etkinlikler mutlaka durdurulmalı yada hiç değilse azaltmalıyız Gıdaların hava ile temasını kesme(vakumlama) cam ile örtme işlemlerini uygulayabiliriz Mikroskobik canlıların zararlı etkileri hastalıkların ortaya çıkması sıtma veremtetenoz gibi hastalıkların koruyucu aşılarını yaptırarak korulunur

Yararlı Mikroskobik Canlılar

1.

2.

3.

probiyotkiler  Probiyotikler vücudun dostu olan bakteriler olup ishal ve bağırsak sorunlarında, bağışıklık sistemi korunmasında, nezle ve grip gibi hastalıklarda tedaviyi kolaylaştıran önemli sağlık unsurlarıdır. Özellikle bağırsak enfeksiyonları ve kanser türlerine karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır.  Bu yazımızda probiyotik nedir, probiyotiklerin yararları nelerdir, probiyotikler nasıl kullanılır gibi konular hakkında bilgiler yer almaktadır.  Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi probiyotikler vücudumuzda dost olan bakteriler arasında yer almaktadır. Bazı kanser türlerinden enfeksiyonlara, ishal gibi sorunlardan bağışıklık sistemi korunmasına kadar pek çok konuda tedavi edici etkiler yaratmaktadır. Aşağıda probiyotiklerin önemli yararları hakkında bazı bilgiler bulabilirsiniz.  Probiyotiklerin Yararları Nelerdir?  Probiyotikler sindirim sistemi kaynaklı rahatsızlıklar olan reflü, gastrit, ülseratif kolit, mide polipleri gibi sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır.  Bağırsak enfeksiyonları, ishal, kabızlık gibi bağırsak kaynaklı sorunların iyileştirilmesinde,  Bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında,  Alerjik rahatsızlıklar ve vücutta yer alan mikropların uzaklaştırılmasında faydalanılır.  Probiyotikler vücutta yer alan toksik etkilere sahip olan maddelerin uzaklaştırılmasında etkili bir araçtır. Şeker hastalığına olumlu etki yapan probiyotikler kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.