NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ BANKET VE SERVİS YÖNETİMİ Servİs Araç-Gereçlerİ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr
HAFTA11: Servİs Araç-Gereçlerİ c. Verzalit Tablalı Masa; Verzalit, Yongalanmış odunların ince talaş hâline getirilerek tutkal ve kimyevi maddelerle karıştırılıp basınç ve sıcaklıkla şekil verilerek dekor kâğıtlarıyla yüzeylerinin kaplanmasıyla oluşturulan üründür. Verzalit tablalı masa, renk, desen, ebat, şekil çeşitliliği, hijyenik ve kolay temizlenebilir olmasından dolayı konaklama, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde tercih edilir. Yıpranmaz, uzun ömürlü ve neme dayanıklıdır. Konaklama işletmelerinin özellikle plaj ve snack barlarında kullandığı masalardır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © d. Plastik Masa; Poliüretan gibi dayanıklı plastikten yapılmış masadır. Diğer masalara göre daha hafif ve portatiftir. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak modelleri vardır. Ekonomikliği, kolay temizliği, taşınabilmesi ve depolanması nedeniyle işletmelerin havuz ve plajlarındaki servislerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © e. Banket Masası; Konaklama İşletmeciliğinde; düğün, nişan, balo gibi çalışmalar birer banket faaliyeti olup, bunların gerçekleştirildiği salonlara Banket Salonu, buralarda kullanılan özel masaya da Banket Masası diyoruz. Genellikle ahşap tablalı ve metal ayaklı olur. Değişik şekil ve boyutları sayesinde salonda daha fazla konuk ağırlama ve istenilen salon düzenini oluşturma imkânı sağlar. Dikdörtgen, kare, yuvarlak, yarım ay, çeyrek ay ve bistro çeşitleri bulunur. Katlanabilir ayakları sayesinde kolayca depolanabilir. Banket Sahibinin talep ettiği düzene göre, salona taşınır ve hazırlanır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © kaynaklar NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©