MAKALE YAZIM KURALLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Araştırma Yöntemleri-13
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
TÜBİTAK Mehmet BOZ ULAKBİM – Başuzman TR Dizin Editör Çalıştayı 11 Nisan 2016 TÜBİTAK Feza Gürsey Toplantı Salonu, Ankara TÜBİTAK.
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
1. 2 Ödevin (sunu kısmının) hazırlanmasında, şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz sunu formatı kullanılacaktır. Bunun amacı, değerlendirme standardını.
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
Kadir AKTAŞ YASAMA UZMANI. Katılımda ana kurum AY-74 Başvuru hakkı, inceleme ve karar verme görevi 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun.
Toplantılar.  Birden çok kimsenin belirli amaçlarla bir araya gelmesi, içtima (Büyük Türkçe Sözlük, 2009). Toplantıların Özellikleri  Belirlenmiş.
Kur’an-ı Kerim’i Anlama Yolları
BRAİLLE YAZI KISALTMA SİSTEMİ
Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KATALOGLAMA VE SINIFLAMA EĞİTİM SEMİNERİ.
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Bitlis Eren Üniversitesi
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
Bu sorunlar neden çözülmeli?
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
KAYNAKLAR PROF.DR.ABDULLAH DEMİR.
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
Kaynak Gösterme Teknikleri
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
GİRİŞ Dersin Tanıtımı Ders tanımı ve dönemi programının içeriği
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
UZEM KULLANIM KILAVUZU
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
Türkiye Atıf Dizini nedir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Kaynak Gösterimi.
Ölçme Sonuçları Üzerinde Test ve Madde İstatistiklerini Hesaplama
Uzm. Dr. Kemal Türker ULUTAŞ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
PATENT KAYNAKÇASI Bülent Ağaoğlu.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Akademik Teşvik Dosyası Hazırlama Esasları
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Editör: Prof. Dr. Ömer KARA
MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

MAKALE YAZIM KURALLARI İSNAD ATIF SİSTEMİ MAKALE YAZIM KURALLARI Editör: Prof. Dr. Ömer KARA

TEMEL PRENSİPLER ve ÖNEMLİ DETAYLAR

TEMEL PRENSİPLER ve ÖNEMLİ DETAYLAR 1 Arapça müellif ismi, eser adı, din ve mezhep isimleri ve kavramların yazımında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nin imla kuralları esas alınmalıdır! (http://www.islamansiklopedisi.info/jenerik/c01j.pdf) Abstract ve Extended Summary’de ise bu kavramlar Encyclopaedia of Islam’ın 3. baskısı dikkate alınarak hazırlanmalıdır! Parantezden önce noktalama konulmaz! Örnek: 2. Baskı (Ankara: Akçağ Yayınları, 2004) Yayın ilk baskı ise yazılmaz. Sonraki baskılar ise belirtilir. Örnek: 2. Baskı. Ayet referansları, dipnotta değil metin içine verilir. Örnek: «……….» (el-Bakara 2/20). Hadis kaynaklarından (Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, İbn Mace, Nesai, Darimi, Darekutni, İmam Malik) kaynak gösterimi aynıdır. Örnek: Buhari, «İlm», 5. Bunların dışındaki hadis kaynaklarında kullanım şöyledir: Ahmed b. Hanbel, Müsned, 2: 300.

TEMEL PRENSİPLER ve ÖNEMLİ DETAYLAR 2 Başlıklar mümkün olduğunca kısa; konuyu yansıtacak şekilde belirlenmeli, yazımda çift tırnak (“-“)  veya eğik çizgi (/) kullanılmamalıdır.  İki nokta (:) ise gerekli görülmesi halinde kullanılabilir. Terimler ilk geçtiği yerde ve vurgulanması gerektiği yerde italik yazılmalıdır. Şiir dizeleri her geçtiği yerde italik yazılmalıdır. Eser/makale/tebliğ vs. isimleri, a.g.e. veya “a.g.m.” şeklinde kısaltılmamalıdır. Bunun yerine eser ismi uygun şekilde kısaltılarak yazılmalıdır. Arapça yazar adı tek kelime ile veriliyorsa “el-” takısı kullanılmamalıdır. Örnek: “el-Gazzâlî” değil “Gazzâlî” Kaynak gösterilen web sayfalarına ait bağlantılar aktif olmalıdır. Web adresleri metin ile aynı renkte ve altı çizgisiz şekilde olmalıdır.

TEMEL PRENSİPLER ve ÖNEMLİ DETAYLAR 3 Kaynakçada eserin tam künyesi verilmelidir. Makale, kitap bölümü ve ansiklopedi maddelerinin sayfa aralığı da belirtilmelidir. Ciltli kitap, makale ve ansiklopedi maddelerinde cilt ve sayı rakamlarından sonra iki nokta kullanılmalı ve sonrasında sayfa numarası yazılmalıdır. Örnek: 3: 411 veya ilted: ilahiyat tetkikleri dergisi 20/2: 45. Birden fazla eseri bulunan müelliflerin tüm eserlerinden önce kaynakçada yazarın tam adı yazılmalıdır, nokta veya çizgi kullanılmamalıdır! Örnek: Kara, Ömer. Tefsir Tetkikler 1 (İstanbul: İFAV Yayınları, 2018). Kara, Ömer. Tefsir Tetkikleri 2 (İstanbul: İFAV Yayınları, 2018). Dipnot ve kaynakçada sy. (sayı) s. (sayfa) ve ciltlerde c. (cilt) kısaltmaları kullanılmaz! Örnek: Kara, Cennet, 75 veya 1: 75 veya (İstanbul: İFAV Yayınları, 2018): 25-55. Cilt numaralarının kullanımında Romen rakamı kullanılmaz! Örnek: 5: 75. Dipnotlarda eser künye bilgileri VİRGÜL; Kaynakçada ise NOKTA ile ayrılır.

TEMEL PRENSİPLER ve ÖNEMLİ DETAYLAR 4 Makalenin kaynak gösteriminde; Derginin cilt ve sayı numarası var ise Dergi Adı Cilt/Sayı (Yıl): Sayfa” şeklinde gösterilir. Örnek: ilted: ilahiyat tetkikleri dergisi 20/1 (Haziran 2016): 44. Derginin sadece sayı numarası var ise; Dergi Adı Sayı (Yıl): Sayfa” şeklinde gösterilir.  Örnek: ilted: ilahiyat tetkikleri dergisi 3 (Aralık 2016): 44-45. DOI numarası dipnotlarda kullanılmaz. Kaynakçada ise “https://doi.org/” ön eki ile kullanılır. Çalışmalarda birincil kaynaklara ulaşmak esastır. Ancak birincil kaynaklara ulaşılamamışsa, atıf yapılırken önce asıl kaynak, sonra da alıntılanan ya da aktarılan kaynak belirtilir. Kaynakçada her iki kaynak da gösterilir. Örnek: Ömer Kara, Tefsir Tetkikler 1 (İstanbul: İFAV Yayınları, 2000), 25’ten akt. Reyhan Keleş, Divan Şiirinde Ayet ve Hadis İktibasları (İstanbul: Kitabevi Yayınları, 2013), 75. (Kara, Tefsir Tetkikler 1, 75’ten akt. Keleş, İktibaslar, 25.)

BEYANLAR ve BELGELER

YAYIN ETİĞİ BEYANI (MAKALEDE) Yayına hazırlanan çalışma, bir kitap bölümü, yayınlanmamış tebliğ metni veya yüksek lisans veya doktora tezinden üretilmiş ise çalışmanın ilk sayfasında Türkçe ve İngilizce olarak şu beyanları yapmak mecburiyetindedir: Tezler üretilen metinler için: Bu çalışma … tarihinde sunduğumuz/tamamladığımız … başlıklı yüksek lisans tezi/doktora tezi esas alınarak hazırlanmıştır. /This article is extracted from my master thesis/doctorate dissertation entitled “…”, (Master Thesis/PhD Dissertation, ….. University, Sivas/Turkey, 2016). Yayınlanmamış tebliğ veya kitap bölümü: Bu makale, … Sempozyumu’nda sözlü olarak sunulan ve basılmayan “….” adlı tebliğin içeriği geliştirilerek ve kısmen değiştirilerek üretilmiş halidir. /This paper is the final version of an earlier announcement called “…”, not previously printed, but orally presented at a symposium called “…”, the content of which has now been developed and partially changed. Not: Yayınlanmış tebliğ metinleri tekrar yayınlanamaz. Yayınlanması, intihale girer, yasal sorumlulukları beraberinde getirir.

YAYIN ETİĞİ BEYAN BELGESİ (YAYIN BAŞVURUSUNDA) Dergi park üzerinden İlahiyat Tetkikleri Dergisine Makale başvuru yaptığımızda önünüze gelen sayfa’da yazardan gerçekçi beyanları yapması ve bir kısım belgeleri yüklemesi istenmektedir. Gerçek olmayan beyanlar, hukuki sorumluluk getirmektedir. Tebliğden üretilmiş ve yayınlanmamış makale için belge: «Bu çalışma, ……. İsimli tebliğimizin gözden geçirilmiş ve geliştirilmiş şeklidir. Daha önce yayınlanmamıştır ve yayınlanmayacaktır.» şeklinde bir ibarenin yer aldığı ıslak imzalı taahhütname belgesini «Tebliğ Metni Belgesi» kısmına yüklememiz gerekmektedir. Çeviri Makale İzin Belgesi: Makale orijinal bir makalenin çevirisi ise, bu durumda makalenin sahibinden veya yayınlandığı dergiden alınmış bir izin belgesi gerekmektedir. Alınan bu belgenin «Çeviri Makale İzin Belgesi» kısmından sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

BEYANNAME KABÜLLERİ TELİF HAKKI DEVİR BEYANI Telif Hakları beyannamesi okunmalı, ilgili buton işaretlenmelidir. Bu beyan, makalenin artık ilgili dergiye ait olduğu, sonuçlanıncaya kadar derginin mülkiyetine geçtiğini anlatmaktadır. Telif Hakları beyannamesini okudum ve kabul ettim. İSNAD ATIF SİSTEMİNE GÖRE MAKALENİN İNŞA EDİLDİĞİNE DAİR BEYAN ilted, İsnad Atıf sistemini kullanmaktadır. (www.isnadsistemi.org). Makale, sıfır hata ile ilgili sisteme göre düzenlenmelidir. Düzenlenmeyen makaleler, değerlendirmeye alınmaz. Düzenlendikten sonra bu beyan işaretlenmelidir. Çalışmamı, İsnad Atıf Sistemine uygun olarak hazırladım. MAKALENİN İLK SAYFASINDAKİ ETİK BEYANLARIN YAPILDIĞINA DAİR BEYAN Çalışmanın Tebliğ veya tezlerden üretme olduğuna dair beyanı makale ilk sayfasında yaptığına dair beyanı işaretlememiz gerekmektedir. Makalemin İlk Sayfasında etik beyanda bulundum. X X X

DİPNOT ve KAYNAKÇA GÖSTERİMİ

TEK YAZARLI TELİF KİTAP KAYNAK GÖSTERİMİ İlk Geçtiği Yer: Talip Özdeş, Maturidi’nin Tefsir Anlayışı, 2. Baskı (İstanbul: İnsan Yayınları, 2003), 15. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Özdeş, Maturidi’nin Tefsir Anlayışı, 141-143. Dipnotta İlk baskı ise yazılmaz! Kaynakçada Özdeş, Talip. Maturidi’nin Tefsir Anlayışı. 2. Baskı. İstanbul: İnsan Yayınları, 2003.

İKİ YAZARLI TELİF KİTAP KAYNAK GÖSTERİMİ İlk Geçtiği Yer: Bekir Topaloğlu - İlyas Çelebi, Kelam Terimleri Sözlüğü, 2. Baskı (İstanbul: İSAM Yayınları, 2010), 150. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Topaloğlu - Çelebi, Kelam Terimleri Sözlüğü, 141-143. Dipnotta Topaloğlu, Bekir - Çelebi, İlyas. Kelam Terimleri Sözlüğü. 2. Baskı. İstanbul: İSAM Yayınları, 2010. Kaynakçada

ÜÇ VE DAHA FAZLA YAZARLI KİTAP KAYNAK GÖSTERİMİ İlk Geçtiği Yer: Bekir Topaloğlu v.dğr., İslam’da İnanç Esasları, (İstanbul: Marmara Yayınları, 2010), 28. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Topaloğlu v.dğr., İslam’da İnanç Esasları, 11-13. Dipnotta Topaloğlu, Bekir - Yavuz, Y. Şevki - Çelebi, İlyas . İslam’da İnanç Esasları. İstanbul: Marmara Yayınları, 2010. Kaynakçada

TERCÜME KİTAP KAYNAK GÖSTERİMİ İlk Geçtiği Yer: Francis Dvornik, Konsiller Tarihi, İznik’ten II. Vatikan’a, trc. Mehmet Aydın (Ankara: Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1990), 11. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Dvornik, Konsiller Tarihi, 23. Dipnotta Kaynakçada Dvornik, Francis. Konsiller Tarihi, İznik’ten II. Vatikan’a. trc. Mehmet Aydın. Ankara: Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1990.

TELİF KİTAP BÖLÜMÜ KAYNAK GÖSTERİMİ Bölüm Tırnak içinde/ Düz İlk Geçtiği Yer: Ömer Kara, “Teori ve Pratiği ile Konulu Tefsir Literatürü”, Tefsir Tetkikleri II (İstanbul: İFAV Yayınları, 2018), 215. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Kara, “Konulu Tefsir Literatürü”, 23. Dipnotta Kitap ismi İtalik Kaynakçada Kara, Ömer. “Teori ve Pratiği ile Konulu Tefsir Literatürü”. Tefsir Tetkikleri II. 211-356. İstanbul: İFAV Yayınları, 2018. Sayfa aralığı / s. yok

TERCÜME KİTAP BÖLÜMÜ KAYNAK GÖSTERİMİ Bölüm Tırnak içinde/ Düz İlk Geçtiği Yer: Rudolph Ulrich, “Matüridiliğin Ortaya Çıkışı”, İmam Maturidi ve Maturidilik, trc. Ali Dere (Ankara: Kitabiyat Yayınları, 2003), 45. Daha Sonraki Geçtiği Yer/ler: Ulrich, “Maturidiliğin Ortaya Çıkışı”, 23. Dipnotta Kitap ismi İtalik Kaynakçada Ulrich, Rudolph. “Maturidiliğin Ortaya Çıkışı”. İmam Maturidi ve Maturidilik. trc. Ali Dere. 295-304. Ankara: Kitabiyat Yayınları, 2003. Sayfa aralığı / s. yok

BİLDİRİ KİTABI KAYNAK GÖSTERİMİ Ömer KARA, “el-Furuku’l-Luğaviyyenin Bir Kur’an İlmi Olma İmkanı Üzerine”, Tarihten Günümüze Kur’an İlimleri ve Tefsir Usulü (Kur’an ve Tefsir Akademisi: İlim Yayma Vakfı, İstanbul, 18-24 Ağustos 2008), ed. Bilal Gökkır v.dğr. (İstanbul, 2009), 241-274. Kara, “el-Furuku’l-Luğaviyye”, 23. Dipnotta Kara, Ömer. “el-Furuku’l-Luğaviyyenin Kur’an İlmi Olma İmkanı Üzerine”. Tarihten Günümüze Kur’an İlimleri ve Tefsir Usulü (Kur’an ve Tefsir Akademisi: İlim Yayma Vakfı, İstanbul, 18-24 Ağustos 2008), ed. Bilal Gökkır v.dğr. 241-274. İstanbul, 2009. Kaynakçada

OSMANLICA-ARAPÇA ESER KAYNAK GÖSTERİMİ Taşköprizâde Ahmed Efendi, Miftâḥu’s-saʿâde ve miṣbâḥu’s-siyâde fî mevżûʿâti’l-ʿulûm, nşr. Abdülvehhâb Ebü’n-Nûr - Kâmil Kâmil Bekrî, 3. Baskı (Kahire: Dârü’l-kütübi’l-hadis, 1968), 3: 142. Taşköprizâde Ahmed Efendi, Miftâḥu’s-saʿâde, 2: 162. Dipnotta Taşköprizâde Ahmed Efendi. Miftâḥu’s-saʿâde ve miṣbâḥu’s- siyâde fî mevżûʿâti’l-ʿulûm. Nşr. Abdülvehhâb Ebü’n-Nûr - Kâmil Kâmil Bekrî. 3. Baskı. 3 Cilt. Kahire: Dârü’l-kütübi’l-hadis, 1968. Kaynakçada

SÖZLÜK KAYNAK GÖSTERİMİ Muhammed Fuâd Abdülbâkī, “Ecl”, el-Mu‘cemü’l-müfehres li- elfâzi’l-Kur’âni’l-Kerîm, Nşr. Hasan Maruf, 2 cilt (Kahire-Beyrut: y.y., 1364/1945), 2: 332. Abdülbâkī, “Ecl”, 2: 337. Dipnotta Abdülbâkī, Muhammed Fuâd. “Ecl”. el-Mu‘cemü’l-müfehres li- elfâzi’l-Kur’âni’l-Kerîm. Nşr. Hasan Maruf, 2: 332-337. 2 cilt. Kahire-Beyrut: y.y., 1364/1945. Kaynakçada

YAZMA ESER KAYNAK GÖSTERİMİ Ebû Şekûr Muhammed b. Abdüsseyyid es-Sâlimî Keşşî, et-Temhîd fî beyâni't-tevḥîd, Süleymaniye Kütüphanesi, Şehit Ali Paşa, nr. 1153, 77b. Keşşî, et-Temhîd, 79a. Dipnotta Keşşî, Ebû Şekûr Muhammed b. Abdüsseyyid es-Sâlimî. et-Temhîd fî beyâni't-tevḥîd. Şehit Ali Paşa, 1153: 1a-217b. Süleymaniye Kütüphanesi. Kaynakçada

TELİF MAKALE KAYNAK GÖSTERİMİ Adem Çiftci, “İslam Ceza Hukukunda Suça Teşebbüsten Vazgeçme”, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 19/1 (Haziran 2015): 23. Çiftci, “Suça Teşebbüsten Vazgeçme”, 23. Dipnotta Cilt/ sayı ya da sadece sayı Çiftci, Adem. “İslam Ceza Hukukunda Suça Teşebbüsten Vazgeçme”. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 19/1 (Haziran 2015): 23-46. https://doi.org/10.1086/650979. Kaynakçada

TERCÜME MAKALE KAYNAK GÖSTERİMİ Josef Van Ess, “Mu‘tezile: İslâm’ın Akılcı Yorumu-1”, trc. Veysel Kanar, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 20 (2008): 296. Ess, “Mu‘tezile: İslâm’ın Akılcı Yorumu-1”, 296. Dipnotta Cilt/ sayı ya da sadece sayı Ess, Josef Van. “Mu‘tezile: İslâm’ın Akılcı Yorumu-1”. Trc. Veysel Kasar. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 20 (2008): 291-299. https://doi.org/10.1086/650979. Kaynakçada

ANSİKLOPEDİ MADDESİ KAYNAK GÖSTERİMİ Ömer Faruk Akün, “Âlî Mustafa Efendi”, Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi (Ankara: TDV Yayınları, 1989), 2: 416. Akün, “Âlî Mustafa Efendi”, 2: 416. Dipnotta Akün, Ömer Faruk. “Âlî Mustafa Efendi”. Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Ansiklopedisi. 2: 416-417. Ankara: TDV Yayınları, 1989. Kaynakçada

ARŞİV BELGELERİNİN KAYNAK GÖSTERİMİ Başbakanlık Osmanlı Arşivi (BOA), İrade Mesâil-i Mühimme (İ. Mes. Müh), 2079. BOA, İ. Mes. Müh., 2079. Dipnotta Başbakanlık Osmanlı Arşivi (BOA). İrade Mesâil-i Mühimme (İ. Mes. Müh). 2079. Kaynakçada

TEZLERİN KAYNAK GÖSTERİMİ Ömer Kara, Kur’an’da Cennet (Yüksek Lisans Tezi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1996), 45. Kara, Mâtürîdî’nin Müteşâbih Âyetlere Yaklaşımı, 56. Dipnotta Veya Doktora Tezi, Kara, Ömer. Kur’an’da Cennet. Yüksek Lisans Tezi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1996. Kaynakçada

WEB SAYFALARININ KAYNAK GÖSTERİMİ “İsnad Atıf Sistemi Nedir?”, İsnad Atıf Sistemi, erişim: 12 Mayıs 2018, http://www.isnadsistemi.org. İsnad Atıf Sistemi, “İsnad Atıf Sistemi Nedir?”. Dipnotta İsnad Atıf Sistemi. “İsnad Atıf Sistemi Nedir?”. Erişim: 12 Mayıs 2018, http://www.isnadsistemi.org. Kaynakçada

RAPORLARIN KAYNAK GÖSTERİMİ Mustafa Aydıntepe - İzzettin Artokça, “Yemen Raporu” (TASAM), erişim: 31 Mart 2018, 14, http://www.tasam.org/Files/ PDF/ Raporlar/yemen _raporu.pdf_b7e9f548-3946-4f3d-ac14- 8448ef6b8eb.pdf. Aydıntepe - Artokça, “Yemen Raporu”, 16. Dipnotta Aydıntepe, Mustafa - Artokça, İzzettin. “Yemen Raporu”. TASAM. Erişim: 31 Mart 2018. http://www.tasam.org/ Files/PDF/ Raporlar/yemen_raporu.pdf_b7e9f548-3946-4f3d-ac14- b8448ef6b8eb.pdf. Kaynakçada

HÂSIL-I KELÂM İSNAD ATIF SİSTEMİNE GÖRE YAZILMAYAN MAKALE DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR 