Asp.Net Veritabanı İşlemleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Advertisements

MS OFFICE Access 2013.
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
Visual Basic .net VeriTabanı Uygulamaları
Activity Ekleme İşlemi
COME 339 JAVA-SQL BAĞLANTISI
VB.net ile SQL SERVER’a bağlanmak
Filezilla Client & Server
MySQL Veritabanı Sunucusu ve MySQL Veritabanı Kullanımı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
dataReader- DataAdapter
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
Görsel Programlama II Ders 1 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Tek Tablo İçinde Sorgulamalar
BÖLÜM 6 SQL SERVER KOMUTLARI.
Veritabanı Kopyalama/Taşıma
SQL ve JavaScript Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Fırat Tiryaki.
VIEW (BAKIŞ) OLUŞTURMA
Veritabanı İşlemleri.
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
İnternet Programcılığı II
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
ADRES DEFTERİM.
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
VERİTABANI YARATMA.
DÖNGÜLER.
Hasta Takip Programı.
ANDROID DATABASE. Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında.
LINQtoSQL Silverligth Uygulamalarında LinqtoSql. LINQ (Language Integrated Query) özellikle dil içerisinde, Sql tarzı sorgular yazabilmemizi ve bunları.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
HAFTA 6-7.
VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ PROGRAMLAMA DİLLERİ KENDİ OLANAKLARIYLAVERİTABANI ERİŞİMİNİ TAM ANLAMIYLA GERÇEKLEŞTİREMEZLER. BU NEDENLE VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ (DATA.
Gizem Tanış Bozok Üniversitesi Öğr. Görevlisi.  Veri erişimi için ADO.NET kodunu yazmak ve yönetmek zordur.  Microsoft, uygulamada veritabanı aktivitelerini.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
Veritabanı Yönetim Sistemleri - I
Modül 2: Formlar ve Kontroller ile Çalışmak. Programlama Kavramları Formlar ile Çalışmak Kontroller ile Çalışmak Kodu Biçemlemek Genel Bakış Visual Studio.NET.
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 7. Hafta.
Görsellerde bilgi güvenliği kapsamında öğrenci bilgileri silinmiştir.
Bilgisayar Görmesi Ders4:GUI OLUSTURMA Yrd. Doç. Dr. Serap KAZAN.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
Doküman Yönetim Sistemi (DYS) Kurulumu ve Ayarları
WEB KULLANICI KONTROLLERİ ve ANASAYFA KULLANMA(Master Page)
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
Veri Tabanı Yönetimi Dersi 1. Laboratuvarı
Visual C# - Görsel Programlama – II Örnek Sorular ve Cevaplar
ÖRNEK BİR VERİTABANI TASARIMI VE NORMALİZASYONU
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
ACTIVE DIRECTORY.
Asp.Net Giriş.
LDAP ( LİGHTWEİGHT DİRECTORY ACCESS PROTOCOL )
C# WINDOWS UYGULAMASI HAZIRLAMA ADO.NET SUNU5 – EXCELE BİLGİ AKTARMA SAVAŞ TUNÇER.
C# WINDOWS UYGULAMASI HAZIRLAMA ADO.NET SUNU1-GİRİŞ FORMU OLUŞTURMA Savaş TUNÇER.
C# WINDOWS UYGULAMASI HAZIRLAMA ADO.NET SUNU3- MÜŞTERİ KAYIT FORMU OLUŞTURMA SAVAŞ TUNÇER
C# WINDOWS UYGULAMASI HAZIRLAMA ADO.NET SUNU2 -ŞİFRE GÜNCELLEME FORMU OLUŞTURMA SAVAŞ TUNÇER
VISUAL STUDIO İÇERİSİNDE VERİ TABANI BAĞLANTISI ACCESS DATA SOURCE SAVAŞ TUNÇER
VERİ TABANI SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE) SAVAŞ TUNÇER.
VERİ TABANI VE VISUAL STUDIO SQL LOCAL DB(YEREL VERİ TABANINI SAYFAYA BAĞLAMA Savaş TUNÇER.
ETKİLEŞİMLİ WEB UYGULAMALARI Savaş TUNÇER
MS SQL VERİTABANININ HOST HESABINA TAŞINMASI SAVAŞ TUNÇER.
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
C# ve Veri tabanı İşlemleri
Program Kurulum Seti Hazırlamak
SQL (STRUCTURED QUERY LANGUAGE)
Sunum transkripti:

Asp.Net Veritabanı İşlemleri

ADO.NET Mimarisi ADO.NET, .NET platformunda kullanılan ortak bir katmandır. .NET ile geliştirilen tüm uygulamalar, veriye erişimde ADO.NET tiplerinden faydalanmaktadır. ADO.NET ile farklı veri tabanları ve veri tabanı yönetim sistemleri kullanılabilmektedir. Bu nedenle .NET platformu geliştirilirken farklı standartları destekleyen tipler yazılmış ve ayrı isim alanları (Namespace) oluşturulmuştur. Bu isim alanlarından bazıları şunlardır;  SQL için, Sql Server Veri Sağlayıcısı (Sql Server .NET Data Provider)  Oracle için, Oracle Veri Sağlayıcısı (Oracle Data Provider)  OLEDB için, OleDb .NET Veri Sağlayıcısı (OleDb .NET Data Provider)  ODBC için, ODBC :NET Veri Sağlayıcısı (ODBC .NET Data Provider) Tüm bu isim alanları .NET platformunda System.Data isim alanı altında yer almaktadır. Veri tabanı ile bağlantı kurulacağı zaman System.Data isim alanı ile kullanılan veri erişim teknolojisi (System.Data.KullanılanTeknolojiİsimAlanı) referans olarak uygulamaya eklenmelidir.

GridView ile Seçme, Güncelleme, Sıralama Öncelikle Access ortamında bir veritabanı oluşturalım. Alan bilgileri aşağıdaki gibidir.

GridView ile Seçme, Güncelleme, Sıralama Görünüm menüsünden sunucu gezginini seçiyoruz. Veri Bağlantıları/Yeni Bağlantı Ekle adımlarıyla oluşturduğumuz Access dosyasını seçiyoruz. Sol ekrana veritabanına bağlı tablo yada tablolara listelenecektir. Kullanılacak tabloyu sürükleyip web sayfası içine sürükleme yeterli olacaktır. Otomatik olarak gridview eklenmiş olacak ve özellikleri değiştirlebilir olacaktır. Not: Eğer Access bağlantısında hata veriyor ise AccessDatabaseEngine.exe dosyasını microsoftun sitesinden indirip kurunuz

Connecting String Komutu <add name="Veritabani" connectionString=" Data Source=.; Initial Catalog=veritabaniAdi; User ID=kullaniciAdi; Password=kullaniciSifresi" providerName="System.Data.SqlClient"/> Veritabani : Herhangi bir isim verebilirsiniz.Projemizde, veritabanı bağlantılarımızı bu isimle çağıracağız Data Source : Buraya veritabanımızın bulunduğu server yazılır.Eğer kendi bilgisayarımızda çalışıyorsak  . (nokta) koyulur.Herhangi bir bilgisayardaki veritabanını kullanacaksak buraya, o bilgisayarın ip adresi yazılır Initial Catalog : Buraya veritabanımızın ismi yazılır User ID : Bu kısma bağlantı izni olacak olan kullanıcı adı yazılır Password : Bu kısma bağlantı izni olacak olan kullanıcının şifresi yazılır Provider Name : Bu kısımda ise kullanacağımız veritabanının SQLSERVER olduğu belirtilir.

Bu bağlantı kod satırlarını web.config dosyası içerisinde <connectionStrings> <add name="Veritabani" connectionString=" Data Source=.; Initial Catalog=veritabaniAdi; User ID=kullaniciAdi; Password=kullaniciSifresi" providerName="System.Data.SqlClient"/> </connectionStrings> Şeklinde yazıyoruz.

Kod İle SQL Server Bağlantısı İki tane textbox oluşturalım. Parial Class içine aşağıdaki kodu yazalım SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=DESKTOP- TDS9MQL; Initial Catalog=Blm485;Integrated Security=True");

Button click event’i protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { baglanti.Open(); SqlCommand gonder = new SqlCommand("insert into ogr (Ad,soyad) values('" + TextBox1.Text + "','" + TextBox2.Text + "')", baglanti); gonder.ExecuteNonQuery(); baglanti.Dispose(); baglanti.Close(); }