Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Taze Otlar & Baharatlar.
TRADİTİONAL TURKİSH FOODS
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
Doing Experiements 1- Let’s + Verb1 2- Commands
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
Important Expressions Kelime öğrenmek Teog’da sadece kelime sorularını çözerken değil, tüm soruları anlamanız için de gereklidir…
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
Yazılım ve resimler alıntıdır!
BİTKİ VE HAYVANLARDA, BÜYÜME VE GELİŞME
Star Hotel Hotel restaurant Danish- Polish – Portuguese- Turkish Cuisine Cook Book.
Duygu Nida Özakın Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.
KYS KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ. 2 İçerik Kalite Nedir? ISO 9001:2000 Hakkında Genel Bilgi Kalite Politikamız Kalite Hedefimiz KYS nin Şirketimizde.
WATER PATTY ingredients:.8 water glass flour, 5 eggs, 1 tea spoons salt, some warm water, half a pound of cheese, half a bunch parsley, Oil How To Make.
YEMEK YEME SıRASıNDA DIKKAT EDILMESI GEREKENLER HAZIRLAYAN:Yiğit Can KAMAN.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
Yemek Listesi MAYIS 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Örneklerden Tercüme Kalıplarının Öğrenilmesi
ÖLÜMCÜL HASTALIK KANSER
SEBZELER.
FooD and DrinkS mikki-fare.
T HE A ZERBAIJANI K ITCHEN. Azerbaijan has a very rich and delicious cuisine. However it is not very well promoted in the world and it is very hard to.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KASIM 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Çarşamba
TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
YUMMY BREAKFAST.
Lavabo Açma - Lavabo Tıkanıklığı Açma - Tıkanan Lavabo Nasıl Açılır?
Isı Yalıtımı.
KONYA/Çeltik 100.YIL İLKOKULU
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
06/02/2017 KUŞLUK/İKİNDİ-Haşlan mış Yumurta,Kaşar Peyniri,
YES YOU CAN THEME 4.
Armada Salon Kıs Dügünleri Teklifi
L A R V A L R I C E AD:ZEYNEP SOYAD:BULUT. YOU NEED: 400G RICE SPICE 20G LARVAL MEAT SAUCE.
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
Maddeler doğada karışık halde bulunur
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Prepared by Ziya GÖKALP
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖZEL MARMARA İLKOKULU/ORTAOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Saf Madde ve Karışımlar Hazırlayan: İlayda Turgut
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Bu üniteyi öğrenmek bize neler kazandıracaktır,bilmediğimiz neler var acaba?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NOUNS.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 3 In The Kitchen Wopenglish
Unit 6 Fun With Science.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)

COOKING PROCESSES (PİŞİRME SÜREÇLERİ) Squeeze: Sıkmak

Bake: Fırında Pişirmek

Boil: Kaynatmak

Roast: Fırında Kızartmak

Roll: Yuvarlamak

Steam: Buharda Pişirmek

Grill: Izgara Yapmak

Fry: Yağda Kızartmak

Heat: Isıtmak

Slice: Dilimlemek

Peel: Soymak

Whisk: Çırpmak

Cut: Kesmek

Sprinkle: Serpiştirmek

Freeze: Dondurmak

Chop: Doğramak

Dice: Küp küp Doğramak

Add: Eklemek

Mash: Püre haline getirmek

Mix: Birleştirmek

Stir: Karıştırmak

Pour: Dökmek

Melt: Eritmek

Knead the Dough: Hamur Yoğurmak

KITCHEN TOOLS (MUTFAK GEREÇLERİ)

CUP: Fincan

Grater: Rende

Glass: Bardak

Teaspoon (tsp): Çay kaşığı

Baking tray: Fırın Tepsisi

Strainer: Süzgeç

Plastic Wrap: Streç film

ADJECTIVES (SIFATLAR)

Greasy / Fatty: Yağlı

Milky: Sütlü

Tasty / Delicious: Lezzetli

INGREDIENTS: MALZEMELER Vegetables: Sebzeler Garlic: Sarımsak

Parsley: Maydanoz

Onion: Soğan

Bean: Fasulye

Garbanzo: Nohut

Lentil: Mercimek

Rice: Pirinç

Noodle: Erişte

Seaweed: Deniz yosunu

Pepper: Biber

Meat / Beef: Et

Recipe: Tarif Mixture: Karışım Lengthwise: Uzunlamasına Homemade: Ev yapımı Oil: Sıvı Yağ

Baking Powder: Kabartma Tozu

SPICES: BAHARATLAR

Enjoy it! 