Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
COOKING PROCESSES (PİŞİRME SÜREÇLERİ) Squeeze: Sıkmak
Bake: Fırında Pişirmek
Boil: Kaynatmak
Roast: Fırında Kızartmak
Roll: Yuvarlamak
Steam: Buharda Pişirmek
Grill: Izgara Yapmak
Fry: Yağda Kızartmak
Heat: Isıtmak
Slice: Dilimlemek
Peel: Soymak
Whisk: Çırpmak
Cut: Kesmek
Sprinkle: Serpiştirmek
Freeze: Dondurmak
Chop: Doğramak
Dice: Küp küp Doğramak
Add: Eklemek
Mash: Püre haline getirmek
Mix: Birleştirmek
Stir: Karıştırmak
Pour: Dökmek
Melt: Eritmek
Knead the Dough: Hamur Yoğurmak
KITCHEN TOOLS (MUTFAK GEREÇLERİ)
CUP: Fincan
Grater: Rende
Glass: Bardak
Teaspoon (tsp): Çay kaşığı
Baking tray: Fırın Tepsisi
Strainer: Süzgeç
Plastic Wrap: Streç film
ADJECTIVES (SIFATLAR)
Greasy / Fatty: Yağlı
Milky: Sütlü
Tasty / Delicious: Lezzetli
INGREDIENTS: MALZEMELER Vegetables: Sebzeler Garlic: Sarımsak
Parsley: Maydanoz
Onion: Soğan
Bean: Fasulye
Garbanzo: Nohut
Lentil: Mercimek
Rice: Pirinç
Noodle: Erişte
Seaweed: Deniz yosunu
Pepper: Biber
Meat / Beef: Et
Recipe: Tarif Mixture: Karışım Lengthwise: Uzunlamasına Homemade: Ev yapımı Oil: Sıvı Yağ
Baking Powder: Kabartma Tozu
SPICES: BAHARATLAR
Enjoy it!