Eriksonian Hipnoterapi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

İşaret: işaret bir varlığı, bir durumu anlatmak için kullanılan şekillerdir. Toplumsal paylaşım:İnsanların Birbirleriyle acı ve sevinçlerini paylaşmaları.
Terakkİ KartlarI “İçİmdekİ Ayna”
Pragnanz Yasaları Cemil YAYLAR
DÜZ ANLATIM - KONFERANS
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
ÖRGÜT KÜLTÜRÜ İ.
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
EĞİTMEN: Zafer AKINCI MBA, DMS, “UK” UZM.PSK., EMEIH Master Eğitmeni. Hipnoz Practitioner : ( 5 GÜN)   Eğitim yeri:İSTANBUL Hipnotik sesinizi keşfedin!!!
EĞİTİMDE DİKKAT VE MOTİVASYON. DİKKAT NEDİR? William James’e göre dikkat: Zihnin aynı anda beliren nesne ya da düşüncelerden birini açık ve net olarak.
Liderin Kendini İfade Etme Becerisi. Grup Lideri; Kabul edici olmalı Kendi ihtiyaç ve duygularının farkında olmalı ve diğerlerinin ihtiyaçlarından ayırt.
Açık ve Uzaktan Öğretimde Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
Öğrenme Stilleri.
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME
Fuat AYDEMİR Psk. Dnş. KAZIM ÖZDEMİR İLKÖĞRETİM OKULU
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
18 - DUYUŞSAL DAVRANIŞLARIN ÖLÇÜLMESİ
KEŞFEDEREK ÖĞRENME (BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME)
Bilginin Altın Üçgeni ve Ülkemiz Kasım 2005 ODTÜ-Ankara Prof. Dr. Faruk KARADOĞAN.
Eğitim Psikolojisi -Eğitim Psikolojisinin Kapsamı-
ÖĞRENME AMAÇLARI Araştırma tasarımının ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlamak Araştırma tasarımındaki etik hassasiyet alanlarını kavramak.
Öğrenme Stilleri.
Psikolojik Danışma Grubundaki Güven Danışanın Katılımı Danışanın Hazır Oluşu Psikolojik Danışman Psikolojik Danışma Grubundaki Güven Danışanın Katılımı.
GİRİŞ.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Hipnoz Hastasının Seçimi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
Anksiyete Bozukluklarında Hipnoterapi Tahir Özakkaş MD., PhD istanbul/ Türkiye.
BÖLÜM 2 NEREYE VARMAK ÜZEREYİZ: PROBLEM VE PROBLEMİN BÜYÜKLÜĞÜ.
Klinik uygulamalarda hipnoz. TEMEL HİPNOZ KURSU KONULARI (21-33 saat) 1. Hipnoz’un Tanımı 2. Mitler ve Yanlış Anlaşılmalar 3. Hastanın Hazırlanması ve.
ETKİLİ İLETİŞİM DERSİNE HOŞ GELDİNİZ Haftalar Yrd. Doç. Dr. Selim EMİROĞLU.
FEMİNİST TERAPİSİ.
ERİKSONİAN HİPNOTERAPİ Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005 İst.
Yapay Zeka Algoritmaları
Bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma süreci İki yönlü bilgi akışı
Prof. Dr. Süleyman Akyürek Erciyes Üniv. İlahiyat Fakültesi
Bölüm IV Öğretimde Görsel İşitsel Araçlar
Bilimsel İçerik Bilimsel içerik, bilimsel bilgiyi oluşturmaktadır. Erken çocukluk döneminde fen eğitimi de, çocukların yaşadığı çevre hakkında gerekli.
2 SINIF YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Süleyman KARATAŞ
TERAPİSTİN ROLÜ Prof Dr Süheyla ÜNAL.
Erken çocukluk döneminde fen ve matematiğin önemi
SOSYAL BİLGİLER DEĞER ÖĞRETİMİ.
Deney Bilimsel bir gerçeği kanıtlamak için yapılan deneyler, bilimsel olayların çocuklar tarafından somut bir şekilde yapılmasını sağlamakta ve çocukların.
2 SINIF YÖNETİMİ Prof.Dr. Mustafa Ergün
Anlatım yöntemi kullanan öğretmen;  Dersine iyi hazırlanır.  Düzenli bir öğrenim planı hazırlar.  Bu planında sunu sürelerini sınırlar.  Konuyu öğrencilere.
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
SOSYAL ETKİNLİKLERE FARKLI BİR BAKIŞ Hazırlayanlar: Nurten SAYDAM
Mobil öğrenme; kendine özgü içeriği olan ve buna uygun formatlarla mobil cihazlar aracılığıyla eğitim ortamına aktaran uygulamadır.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PSİKOTERAPİLER Prof Dr Süheyla Ünal.
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Konular ve dersler.  Yaşam Bilimi Biyoloji  Bilimsel Bilginin Doğası ve Biyoloji : TAMAM  Bilim ve bilimsel bilginin özellikleri  Biyolojinin tarihsel.
Güdülenme ve Bireysel Farklılıklar
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KABUL DİLİ.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
EMPATİ-YARDIM ETME PROSOSYAL DAVRANIŞ
Bilimsel Bilgi ve Özellikleri Bilimsel Araştırma Nedir-Türleri
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
EMPATİ-YARDIM ETME PROSOSYAL DAVRANIŞ
İKNA SÜRECİ.
Yazı Tahtası Hem öğrencinin hem de öğretmenin aynı anda aynı konu üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan en etkili sınıf içi iletişim aracıdır. Her öğretmen,
Bilimsel Bilgi ve Özellikleri Bilimsel Araştırma Nedir-Türleri
Sunum transkripti:

Eriksonian Hipnoterapi

Buyurgan İletişim ve İlişki Dinamikleri Erickson’nun terapötik iletişimi, büyük oranda, hastanın çağrışımlarına dolaylı kılavuzluk yapmaya dayanmaktaydı. Bu çok kademeli serpiştirme tekniğini uygularken, Erickson (1966) bir kademede her gün sık olan olgular hakkında konuşabilmekteyken -domates bitkisinin bir tohumdan büyümesi- diğer defasında sıkıntıyı kontrol etmek için dolaylı telkinleri serpiştirirdi. Bu örtük mesajlar, hastanın davranışlarını daha etkili olarak harekete geçirmek için, anıları ve deneysel öğrenilmiş çağrışımları yeterince uyarmak için uygundu.

Çok kademeli iletişim Pek çok kuramcı çok kademeli iletişimi anlamamız için katkıda bulunmuştur. Bateson (Bateson & Ruesch, 1951) tüm iletişimlerin ikili doğasını tanımlamak yoluyla kılavuzluk etmiştir. Bilgi iletilirken bile eşzamanlı, fakat örtük, bir mesaj yayınlanır. Berne (1966), Transaksiyonal Analizi geliştirirken, her iletişimin bir sosyal düzey ve bir de psikolojik düzeyi içerdiğini ileri sürdü. Chomsky (Bandler & Grinde, 1975) her şeye rağmen iletişimin ikili doğasına diğer bir çeşitlilik önerdi; her iletişimin hem yüzeysel bir yapı, hem de derin bir yapıdan oluştuğunu ileri sürdü.

Sonuç olarak, Watzlawick (1985) iletişimin hem belirttiği, hem de çağrıştırdığı anlamı içerdiğini, hem bildiren, hem de emredici olduğunu ileri sürdü. Ericksonian terapistlerin çalışmalarında en ilgi çekici ve elverişli buldukları görünüm budur.

Buyurgan iletişim Erickson buyurgan dilin uzmanıdır. Esasında, onun terapi stili ve özellikle hipnoz, buyurgan dile duyarlılık oluşturmakla karakterize edilebilir. Erickson’un çalışmalarına Watzlawick’in fikirlerinin uygulanması, tipik bir indüksiyonda, aktif hale gelen mekanizmalar için kullanışlı bir iç görüyü oluşturdu. Bunun iyi bir örneği Erickson’un iyi bilinen erken öğrenme indüksiyon serisidir (Erickson & Rossi, 1979).