Su Canlılarında Üreme Balık Biyolojisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
Advertisements

BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
PATATESTE AKRİLAMİT KONSANTRASYONUNUN GENETİK VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Caner Yavuz, İlknur Tındaş, Ufuk Demirel, Mehmet Emin Çalışkan.
BİY 440 Mİkrobİyal bİyoteknolojİ
KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇORUM 2017
KAYNAKLAR (7-14. haftalar)
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
B.KENANOĞLU1, T. ÇELİKKOL1, S.AKAN1, H.YETİŞİR2, D.KELEŞ3, İ. DEMİR1
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Sağlık Kurumlarında Kurum İmajı
Şekil 1. Fındık turplarının arazideki görünümü
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Prof. Dr. Fatih ATASOY Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi,
Yardımcı Personel Dört El Teknik Detayı
Su Ürünleri Dersin Amacı
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Larva yetiştirme 6. Hafta.
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Su ürünleri AVCILığı 14. Hafta.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Araçlar: Grafikler Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONTROLLÜ KOŞULLARDA BALIK ÜRETİMİ BALIK BİYOLOJİSİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BSÖ 201 (2 2) 3 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ
BSÖ 201 (2 2) 3 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ
BSÖ 201 (2 2) 3 EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kültürel Bellek Çalışmalarının Görsel Bir Haritası Güleda Doğan
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Su Canlılarında Üreme Balık Biyolojisi 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ Balığın tanımı Balıklarda; - dış morfolojik yapı - iç morfolojik yapı - üreme - osmoregülasyon - göç 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ Balığın tanımı Balık, suda yaşamaya uyum sağlamış, solunumunu solungaçlarıyla yapan, derisi çoğunlukla pullarla örtülü, ekstremiteleri yüzgeç olan, soğuk kanlı ilkel omurgalıdır. Balıklar geniş alanlara yayılmışlardır ve tür sayısı, büyüklük, dış morfoloji ve iç morfoloji, fizyoloji ve davranış açısından çok çeşitlilik gösterirler. 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ Balıklarda dış morfolojik yapı 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta

Kaynaklar: Atay, D. 1987. İçsu Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı 300. Atay, D. 1997. Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:441 Atay, D. ve Bekcan, S. 2000. Deniz Balıkları ve Üretim Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:468 Atay, D., Aydın, F. ve Yıldız HY. 2002. Su Ürünleri Yetiştirme İlkeleri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı:481 Bardach, J.E. 1997. Fish as Food and the Case for Aquaculture. Pages 1-14 in J.D. Bardach, ed. Sustainable Aquaculture. John Wiley and Sons, New York. Costa-Pierce, BA. 2002. Ecology as the Paradigm for the Future of Aquaculture. Pages 339-372 in B.A. Costa-Pierce, ed. Ecological Aquaculture: The Evolution of the Blue Revolution. Blackwell Science, Malden, Massachusetts. Genç, E. 2017. Balık Yetiştiriciliğinde Hastalıklar ve Koruyucu Önlemler. Balık Yetiştiriciliği (Ed: Emiroğlu, Ö., Kuş, G) T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını: 3618, Açıköğretim Fakültesi Yayını: 2442, ISBN: 978-975-06-2226-7, 214s, Eskişehir. Lackey, R.T. 2005. Fisheries: history, science, and management. pp. 121-129. In: Water Encyclopedia: Surface and Agricultural Water, Jay H. Lehr and Jack Keeley, editors, John Wiley and Sons, Inc., Publishers, New York, 781 pp. Stickney, RR. 2000. Encyclopedia of Aquaculture. John Wiley & Sons, Inc. New York. Yavuzcan, H. 2011. Su Ürünleri T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını: 2243, Açıköğretim Fakültesi Yayını: 1242, ISBN: 978-975-06-0917-6, 184s, Eskişehir. 1. Hafta