Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Ders Hazırlama Şablonu
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
PROGRAM GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
REHBERLİK DERSİ III.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN VE İLKÖĞRETİM OKULLARINDA ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERE BASİT DÜZEYDE ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇOKLU.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
ÖĞRETİM HEDEFLERİ ve ÖLÇME ARAÇLARINI GELİŞTİRME
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
Kaynaştırma Uygulamaları ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
YÜKSEKOVA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
«Okulöncesi ve İlköğretim Dönemi Öğrencilerinin Tanılanması Öncesinde Okulları Tarafından Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi» Mustafa AYRAL, Şadan.
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
UZAKTAN ve AÇIK EĞİTİMDE ÜSTBİLİŞSEL ETKİNLİKLER
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
TEKNO FARKLILAŞTIRMA Ideal 2015 Amasya Üniversitesi Kasım 2015.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
SOSYAL KABUL SINIF İÇİ ETKİLEŞİMİN ARTTIRILMASI
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
AOÖ406 OKUL ÖNCESİNDE KAYNAŞTIRMA PROGRAMLARI
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR
KAYNAŞTIRMAYA HAZIRLIK
TEMEL KAVRAMLAR, TARİHÇE VE İLKELER
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ PLAN HAZIRLAMA
ENGELLİLERE YÖNELİK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Free template from Kişisel Rehberlik Yaşamayı öğrenme 1/12/2019 Free template from
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
REHBERLİK DERSİ III.
ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
Öğretmenlerin Bit Tutumları
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

KAYNAŞTIRMA SINIFLARINDA ÇALIŞAN OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ İÇİN MÜFREDAT GELİŞTİRME PROJESİ

Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için bir sınıf içi değerlendirme aracı bir de hizmetiçi eğitim programı geliştirilmesi hedeflenmiştir. Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Mantıksal Çerçeve -Sınıf ortamının gelişmesi için öncelikli unsurlardan birisi olan öğretmenin güçlenmesi bir zorunluluktur. -Öğretmenin gelişimi sürecinde kendisinin gelişmesini takip edebileceği bir yol göstericiye ihtiyacı vardır ki yapmak isteyebileceği sınıf içi değişiklikler için kullanabilsin. -Rahat erişebileceği ve kendisi için hazırlanmış bir materyalin olması önemli Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Temel Yöntem I-II-III III II I Alanyazın incelemesi Araç Geliştirme Geliştirme Süreci Ön Hazırlık Aşaması (İhtiyaç Analizi + Alanyazın İncelemesi ) Araç Geliştirme Süreci Planlaması Alanyazın incelemesi Madde Geliştirme Program Geliştirme Süreci Planlaması Katılımlı Geliştirme Süreci Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Kaynaştırma Ortamlarında Çalışan Öğretmenler İçİn Eğİtİm Programı Geliştirme Süreci İhtiyaç Analizi Katılımlı Çalışma Grupları Amaç Geliştirme Kazanım Geliştirme İçerik Geliştirme İçerik Düzeltme Kaynaştırma Ortamlarında Çalışan Öğretmenler İçİn Eğİtİm Programı Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 6 Bağımsız Anaokulu 28 Öğretmen 29 Kasım 8 Ocak 1,5-2 Saatlik Oturumlar 6 Planlı Oturum Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 5 Tur Toplantı 1. İçeriğin Temaların belirlenmesi 2. İçeriğin ana ve alt başlıkların geliştirilmesi 3. İçeriğin ana ve alt başlıkların geliştirilmesi 4. İçeriğin sunumunun nasıl yapılacağının belirlenmesi 5. Hazırlanan içeriğin gözden geçirilmesi Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 1. Tur-İçeriğin Temaların belirlenmesi İhtiyaç analizi sonrası ortaya çıkan temaların öğretmenlerle tartışılması 1. Erişim 2. İletişim 3. Sınıf yönetimi 4. Rehberlik 5. Öğretim/etkinlik uyarlama 6. İzleme 7. İş birliği 8. Teknoloji Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 2. ve 3. Tur-İçeriğin ana ve alt başlıkların geliştirilmesi+İçeriğin ana ve alt başlıkların geliştirilmesi İçeriğin ana ve alt başlıkların geliştirilmesi 6 ana başlık Engel Türleri Davranış ve Sınıf Yönetimi Ekip Çalışması ve İşbirliği Etkili Öğrenme Tutumlar ve Engellilik Değerlendirme Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 4. Tur-İçeriğin sunumunun nasıl yapılacağının belirlenmesi İçeriğin sunumunun nasıl yapılacağının belirlenmesi Önem sırası Engel Türleri Davranış ve Sınıf Yönetimi Tutumlar ve Engellilik Etkili Öğrenme Değerlendirme Ekip Çalışması ve İşbirliği Format Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

Katılımlı Geliştirme Süreci 5. Tur-Hazırlanan içeriğin gözden geçirilmesi Hazırlanan içeriğin gözden geçirilmesi Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

İÇERİK GELİŞTİRME & DÜZELTME İçerik Geliştirme Süreci Alanyazın eklemeleri Görsel Materyal Ekleme İçerik Düzeltme Dil Düzenlemesi Format Düzenlemesi Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

İÇERİK MODÜL İSİMLERİ MODÜL 1: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE KARŞILAŞILAN ENGEL GRUPLARI MODÜL 2: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA DAVRANIŞ VE SINIF YÖNETİMİ MODÜL 3: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA BİREYSEL FARKLILIKLARA DÖNÜK TUTUMLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ MODÜL 4: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA ÖĞRENMENİN DESTEKLENMESİ MODÜL 5: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA GELİŞİMİN TAKİBİ VE KAYDI MODÜL 6: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ORTAMLARINDA İŞBİRLİĞİ Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.

İÇERİĞE DAİR ÖZELLİKLER Dil Anlatım Güncellik İhtiyacı Karşılama Projenin temel amacı, zihinsel engelli çocuklarla çalışan okul öncesi öğretmenleri için hizmet içi eğitim paketi tasarlamaktır.