ATATÜRK İNKILÂPLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATATÜRK İNKILAPLARI.
Advertisements

ATATÜRK İNKILÂPLARI Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inkılâpçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş.
Atatürk inklapları Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inklapçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti ‘ nin çagdas.
ATATÜRK İNKILÂPLARI.
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Sosyal güvenlik Devletin; sosyal sigorta, sosyal yardım ve benzeri araçlarla halkın sosyal durumunu güvence altına almasıdır.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
FP. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GEÇMİŞİ Orta Asya Türkleri’nin Müslüman olmadan önce örgün eğitim kurumlarının olup olmadığı bilinmemektedir. Ancak Türk Kültürü’nün.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İ LKELER İ ATATÜRKÇÜ DÜ Ş ÜNCE S İ STEM İ.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
1 Ana tema: Atatürkçülük Metnin türü: Mektup Süre: 6 saat Atatürkçülük, 1, 2, 8. kazanımlar.
KEMAL ATATÜRK ( ) Milli mücadelenin önderi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı, askeri ve siyasi.
CUMHURİYET DÖNEMİ TARIM Savaş Sonrası TÜRKİYE EKONOMİSİ VE AVRUPA BİRLİĞİ.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
ATATÜRK İNKİLAPLARI.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
ATATÜRK’ÜN SPORA VE SPORCUYA VERDİĞİ ÖNEMİ ÖĞRENELİM
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
 Atatürk olmasaydı bence Türkiye şu anda Türkiye değil başka bir ülkenin adına sahip ola bilirdi. Bu sebepden dolayı bence Atatürk’ü asla unutmamalıyız.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER ATATÜRK İLKELERİ KONU ANLATIMI
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Mustafa Kemal,Kurtuluş Savaşı ile yurdumuzu düşmanlardan kurtardı.
KONU: EKONOMİK ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR HAZIRLAYANIN; ÖĞRETMENİN; HAZIRLAYANIN; ÖĞRETMENİN; ADI: DİLRUBA ADI: HASAN ADI: DİLRUBA ADI: HASAN SOYADI: BİÇER.
Atatürk'ün Geometriye Verdiği Önem: Atatürk Selanik Askeri Rüşdiyesinde iken Matematik dersindeki başarısı ile öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin gözüne.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANI’NDA YAPILAN İNKİLAPLAR 3 Mart 1924’te Tevhid-i Tedrisat Kanunu ilan edildi. Eğitim öğretim laikleştirildi. Bütün okullar Milli.
CUMHURİYET ÖNCESİ GRAFİK SANATI GELİŞİMİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Kadın Haklarının Gelişimi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1. Dünya Savaşı Osmanlı Devleti’nin Savaştığı Cepheler
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
ATATÜRK VE ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI.
Türkiye'de Sosyal Politikanın Gelişimi Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
Düzgün iş.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi
ATATÜRK İLKELERİ Pınar TÜRKECAN-TED Ankara Koleji.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Osmanlı’da Eğitim-Öğretim
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
HIS 202 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
HIS 202 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
EKONOMİ ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
Sunum transkripti:

ATATÜRK İNKILÂPLARI

Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inkılâpçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için birçok yeniliğe ihtiyaç duyulmuştur. Bu yeniliklerle ülkedeki hayat, çağın gereklerine daha uygun hale getirilmiştir.

ATATÜRK İNKILÂPLARI Harf İnkılâbı Halifeliğin Kaldırılması Kıyafet İnkılâbı Kadınlara Sağlanan Medeni Haklar Eğitimin Birliği Kanunu

Harf İnkılâbı Atatürk'ün gerçekleştirmiş olduğu en önemli inkılâplardan birisi, Arap alfabesinin kaldırılması ve yerine Latin alfabesinin kabul edilmesi olmuştur. 3 Kasım 1928 tarihinde, yeni Türk alfabesi kabul edilmiştir.

Halifeliğin Kaldırılması 3 Mart 1924 tarihinde, Osmanlı Hanedanı’nın elinde bulunan “Halifelik” sıfatı kaldırılmıştır. Böylece laik düzene geçiş kolaylaşmıştır. Dinin istismar edilmesi engellenmiş, daha bağımsız bir dış politika izleme imkânı doğmuştur.

Kıyafet İnkılâbı Bu inkılâbıyla birlikte, kadınlar çarşaf giymekten vazgeçerek çağa uygun kadın elbiseleri giymeye, erkekler ise fes yerine şapka takmaya başladılar.

Kadınlara Sağlanan Medeni Haklar Atatürk inkılapları ile birlikte, yüzyıllar boyunca ihmal edilmiş olan Türk kadınına yeni haklar tanınmıştır. Kabul edilmiş olan Medeni Kanun gereğince, kadınlar da erkeklere tanınan haklara sahip olmuştur.

Eğitimin Birliği Kanunu 3 Mart 1924 günü Mecliste kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu, eğitimde birlik ilkesini içeren kanundur. Bu kanunla bütün okullar, kurulan Maarif Vekâletine (MEB) bağlanmıştır. Tekke, medrese ve zaviyeler kapatılmıştır.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE! M.KEMAL ATATÜRK