Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SiNDiRiM SiSTEMiMiZ Sindirim… Mekanik ve Kimyasal sindirim..
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
YİYELECEKRİNİ BESLENME SAATİNDE GÖRGÜ KURALLARINA UYARAK TÜKETİR.
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
SAĞLIKLI BÜYÜMEK VE GELİŞMEK
ORGANLARIM GÖREV BAŞINDA
Sindirim Hakkında Ne Biliyoruz?
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
GÖRGÜ KURALLARI.
Eslenme engeli.
Sağlıklı Büyüyelim Büyüme Vücudumuzu tanıyalım
YİYECEKLERİNİ BESLENME SAATİNDE GÖRGÜ KURALLARINA UYARAK TÜKETİR.
Hazırlayan : Sündüz Çintan
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİYORUM
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
AFİYET OLSUN..
YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
DUYU ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
Betonarme Yapılarda Proje Hataları
Yazılım ve resimler alıntıdır!
ZAMAN YÖNETİMİ-2 Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN. Zaman Yönetimi Süreci 1-Zaman kullanım analizi: Amaç, zamanın nereye harcandığını belirlemektir. Bireyler.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
Sağlıklı Yaşamın Beslenme Ve Sporun Sağlığımıza Etkileri.
Fen Teknoloji 5.
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
KİŞİSEL HİJYEN.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
TBS’De görev tanımları
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 3 Ömer Tayyip Özen.
Sunumu Hazırlayan: Emel Özdemir © Her hakkı Saklıdır.
UYARI Lütfen okul kıyafet kurallarına uyalım
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİM PROGRAMI
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
Bugün neler öğreneceğiz?
DOĞAL SAYILAR TEST SORULARI
SEVGİ ÇİÇEKLERİ ANAOKULU Sabah Grubu Beslenme Listesi
Bugün neler öğreneceğiz?
Sağlıklı yaşamak için,.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KASTAMONU HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
KONYA/Çeltik 100.YIL İLKOKULU
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
NASIL BESLENMELİYİZ ?.
Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi.
Sağlıklı yaşamak için,.
GÖRGÜ KURALLARI.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
SINIF KURALLARIMIZ.
Bölüm28 Doğru Akım Devreleri
UYARI Lütfen masalarınıza yazı yazmayınız.
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hasan Tahsin'in Yunan İşgali'ne karşı yazdığı tarihi yazı:
HADİ ACELE ET... 3 Ağustos 2019
Sunum transkripti:

Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları Beslenme Kuralları Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları HAZIRLAYAN CEMİLE GÖÇER

Hazırlayan: Cemile Göçer Yemeklerden önce ve sonra, ellerimizi ve ağzımızı yıkamalıyız. Hazırlayan: Cemile Göçer

Hazırlayan: Cemile Göçer Besinlerimizin temiz, taze ve olgun olmasına özen göstermeliyiz. Hazırlayan: Cemile Göçer

Hazırlayan: Cemile Göçer Yemeklerimizi günde üç defa, belli saatlerde yemeliyiz. Hazırlayan: Cemile Göçer

Hazırlayan: Cemile Göçer Çok sıcak ve çok soğuk yiyecekler yememeliyiz. Her grup besinden yeterince yemeliyiz. Az ve fazla besinden kaçınmalıyız. Hazırlayan: Cemile Göçer

Hazırlayan: Cemile Göçer Yemeklerden sonra, ellerimizi ve ağzımızı yıkayıp, dişlerimizi fırçalamalıyız. Hazırlayan: Cemile Göçer

Yemekte Görgü Kuralları Kirli eller ve kıyafetlerle sofraya oturmamalıyız. Sofrada çatal ,bıçak, kaşık ve peçete kullanmalıyız. Yemeğe hep birlikte başlamalıyız. Hazırlayan: Cemile Göçer

Yemekte Görgü Kuralları Afiyet olsun Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız. Ağzımıza sığacak kadar, küçük lokmalar almalıyız. Yemeğimizi dökmeden yemeliyiz. Sofradan kalkarken “afiyet olsun” demeliyiz. Hazırlayan: Cemile Göçer