Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BÜYÜK PATLAMA TEORİSİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Advertisements

UZAY ARAŞTIRMALARI Yuri Gagarin
FİZİK DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
MSGSÜ Felsefe Bölümü 7 Mayıs 2013 Cemsinan Deliduman
GENİŞLEYEN EVREN VE HUBBLE YASASI
BÖLÜM I EVRENDE VE DÜNYADA ELEMENTLER
KIYAS Aşağıdaki göz kamaştırıcı kıyasa dikkatle bakın
İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ EVRENİN EVRELERİ
AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ (CERN )
Hafta 2 Bilimin Doğası: Bilimsel bilgi ve bilimsel metod
BÜYÜK PATLAMA TEORİSİ.
8. Ünite ~Doğal Süreçler~
GENİŞLEYEN EVREN VE HUBBLE YASASI
Evrenin tarihi gelişimi.
UZAY.
Gök Cisimlerini Tanıyalım
Yıldız Kümeleri, Galaksiler ve Samanyolu
YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU
DÜNYA VE UZAY.
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Merve BAĞCI Fen bilgisi Öğretmenliği
Big Bang!.
EVRENİN ÖYKÜSÜ Evren atomlardan galaksilere kadar var olan herşeydir. Astronomlar evreni incelemeye başladıktan beri onun nasıl ortaya çıktığını merak.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
JEOLOJİ DERSİ.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
8. ÜNİTE: DOĞAL SÜREÇLER Pangea.
DİL NEDİR? Dil veya lîsan, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal bir araç, kendisine özgü kuralları olan ve ancak bu kurallar içerisinde gelişen canlı.
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
DOĞAL SÜREÇLER Evren ve Dünya’mız Nasıl Oluştu? Bilim insanları, evrenin oluşumu hakkında tarih boyunca değişik görüşler ortaya atmıştır. Fakat bu görüşler.
Astrobiyolojistler, evrenin herhangi bir yerinde, belki de Güneş Sistemi’ndeki komşularımızdan birinde gelişmiş ya da gelişmemiş formda hayat bulma umudu.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Hipotez, Amaç, Önem, Sayıltı, Sınırlılıklar İsmail GÜLEÇ.
Hazırlayan.  Einstein'ın fizik alanındaki çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi. Kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık.
İçinde yıldızlar,gezegenler,uydular,meteorlar gibi gök cisimlerinin bulunduğu boşluğa UZAY denir. EVREN: İçinde milyarlarca gökcisminin bulunduğu sonsuzluk.
Gök Cisimlerini Tanıyalım
RABİA GİZEM KURU 3 A SINIFI NO:217.
GÜNEŞ SİSTEMİ ve DÜNYA.
KARA DELİK İdil Eroğlu 7-A 1038.
Kurgusal Tarih Tasarımları
En Büyüklerin ve En Küçüklerin Fiziği
MAVİ GEZEGEN.
ATOMUN YAPISI.
Evrenin yapIsI ve geçmişe bakIş
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
ÖN BİLGİLERİMİZİ HATIRLAYALIM 
GÜNEŞ SİSTEMİ.
JOHANNES KEPLER'İN HAYATI
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
Güneş Sistemi Güneş sistemi, güneşin çekim kuvvetinin etkisiyle; gezegenler, gezegenlerin uyduları, kuyruklu yıldızlar ve meteorların yine güneş etrafında.
GÜNEŞ SISTEMI VE ÖTESI GÖK CİSİMLERİ. Var olan her şeyi içinde bulunduran sonsuz boşluğa uzay denir. Uzay boşluğunda bulunan tüm doğal cisimlerin ortak.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BİG-BANG BİG BANG –BÜYÜK PATLAMA EVRENİN OLUŞUMU
Kurgusal Tarih Tasarımları
GÜNEŞ SİSTEMİ VE GEZEGENLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAKUPHAN GÜLTEKİN 9/C EVRENİ TANIYALIM Evrenin yapısı ve geçmişe bakış  Her bilim dalında olduğu gibi astronominin de kendine özgü terim ve kavramları.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
Kimdir Kopernik kimdir? ve Ne yaptı?. Nicolaus Copemicus (Kopernik) (1473 – 1543) Nicolaus Copernicus kimdir? 19 Şubat 1473 yılında Torun'da (Polonya)
Gök Cisimleri Soru-Cevap.
Güneş Sistemi EVRENİN OLUŞUMU. Kozmoloji bilimine göre evrenin büyük patlama(Big-bang) ile oluştuğu kabul edilir.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
GÜNEŞ SİSTEMİ ÖTESİ: GÖK CİSİMLERİ
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - I
KARA DELIK Kara Delik Nedir? Kara delik, uzayda bulunan ve ışığın dahi kaçamadığı çok çok güçlü bir çekim gücüne sahip olan bir bölgedir. Çok güçlü bir.
Güneş Dünya ve Ay Soru-Cevap
Big Bang Theory. Büyük patlama teorisi, yaklaşık 13.8 milyar yıl önce evrenin tek ve belirsiz bir hacme sahip bir noktadan (tekillikten) hızla genişleyerek.
İçinde yıldızlar,gezegenler,uydular,meteorlar gibi gök cisimlerinin bulunduğu boşluğa UZAY denir. EVREN: İçinde milyarlarca gökcisminin bulunduğu sonsuzluk.
Sunum transkripti:

Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak üzere meydana gelen sonsuz boşluğa evren denir.

 Bütün varlıkları her yandan kavrayan sonsuz boşluğa denir.

 Tarih boyunca evrenin nasıl oluştuğu sürekli tartışılan bir konu olmuştur ve insan ilk çağlardan beri merak eden bir varlıktır. İçinde bulunduğu evreni ise merak ederek araştırmıştır ve 1600'lü yıllarda Newton hareketsiz ve başlangıcı olmayan evren görüşünü ortaya atmıştır fakat evrenin genişlediği bilinmektedir. Evren genişliyorsa gök cisimleri eskiden birbirlerine daha yakın olmalıdır ve evren daha sıkışık olmalıdır görüşlerinden yola çıkarak Belçikalı bilim insanı Georges Lemaitre 1927 yılında Bing Bang (Büyük Patlama) Teorisi'ni ortaya koymuştur yılında da astronom Edwin Hubble yaptığı araştırmalarla evrenin sürekli genişlediği görüşünü desteklemiştir.

 Bu görüşü Georges Lemaitre isimli bilim insanı 1927 yılında ortaya atmıştır. evrenin nasıl başladığına dair bir açıklama sunan teorilerden en bilindik olanıdır. En basit haliyle, bu teori evrenin küçük bir tekillik ile başladığını söyler ve sonrasında da bugün bilebildiğimiz kadarıyla 13.8 milyar yıldır da şiştiğini ileri sürer. Çünkü mevcut araç gereçlerle astronomlar evrenin doğum anını tam olarak bilemiyorlar ve Büyük Patlama hakkındaki kavrayışımız; matematiksel teori ve modelleri temel alıyor. Bunun yanı sıra, astronomlar kozmik mikrodalga arka planı olarak bilinen genişleme fenomeninin “ekosunu” duyabiliyorlar. “Büyük Patlama Teorisi” ifadesi, astrofizikçiler arasında on yıllardır oldukça popüler olmasına rağmen, ana akım medyada 2007 yılında aynı isimle Amerika’da yayınlanmaya başlayan ve içlerinde bir astrofizikçinin de bulunduğu birkaç araştırmacının akademik ve ev yaşamını konu alan komedi dizisi ile popüler olmaya başladı.