RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Anasınıfları PATATES ŞENLİĞİ
Advertisements

İTALYA.
Ukrayna Ukrayna.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
NE KADAR OKUYORUZ?.
KOSOVA CUMHURİYETİ.
İnsan türünün bin yıl önce tüm dünyaya yayıldığı, çıkış yerimiz olan Afrika, kelimenin tam anlamıyla “geride bırakılmış” bir Kıtadır. Üzerinde.
PARAGUAY paraguay.
AKDENİZ BÖLGESİ.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
LETONYA.
Avusturya.
Pınar Erzin Managing Director 11. ANKOS Yıllık Toplantısı, Muğla Üniversitesi, 28 Nisan – 1 Mayıs 2011.
Danimarka.
PARALARIMIZ.
TÜRKİYE’NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI
Ülkemiz ve Dünya.
ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR
ÜNSÜZLERLE İLGİLİ SES OLAYLARI - 1
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
AVUSTRALYA.
Belçika.
LONDRA.
Fransa.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
HİNDİSTAN.
ARNAVUTLUK Yeri:Balkan Yarım Adasında, Kuzey’de ve Doğu’da Yugoslavya ile .Güneyi’nde Yunanistan ile sınırlıdır. Yüzölçümü:28 738km 2 Nüfus: (1991)
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
ALFABEMİZDEKİ HARF SIRASINI ÖĞRENELİM FUAT ŞURGUN.
İsveç.
ÜLKE,MİLLET,DİL,BAŞKENT
YARİM İSTANBUL.
Almanya.
«Hafif düzeyde zihinsel engelli
İtalya.
Macaristan.
RUSYA SibiRya 1.
Arkadaşlar Çin gibi ülkelerin gelenekleri farklıdır.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
İTALYA.
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Norveç.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
Fransa’da Kurulu bir şirketle iş yaparken Fransızca bilmek öncelikli ihtiyaçtır. Mensubu olmadığınız bir ulusun dili üzerinde.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
İş ortaklarınızla uzun ve sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsanız günümüzdeki ihtiyaç tercüme hizmetleri ihtiyacıdır. Rusya'da.
Selin Çal 11/D 1545  Sanayisi gelişmiştir. Elektronik aletler, kimyasal madde, gemi yapımı, elmas işletmeciliği oldukça gelişmiştir. Enerji kaynağı.
TÜRKİYE.
Abece, insanların eski çağlardan bugüne ağız ve dil yoluyla bir takım sesler çıkartılmasını keşfetmesiyle birlikte seslerin yazıdaki karşılığı olan işaretlerin.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
1739 Sayılı Temel Eğitim Kanunu Yaygın Eğitim

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
Nüfus : Temel Konular 2025 Yılı Nüfus Tahmini : 8.3 Milyar
BADE ERYILMAZ 6-AE 582 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI.
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
RUSYA FEDERASYONU- ÜLKE SUNUMU
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
güney kore slaytı
Sunum transkripti:

RUSYAYI TANIYALIM

Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır. Çok milletli bir ülke olan Rusya, 143 milyonluk nüfusun %80 etnik kökeni Rustur. Fakat 150′den fazla etnik köken ile birlikte yaşar. Ülkenin resmi dili Rusçadır. Yaygın konuşulan yabancı diller İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyancadır. Rusya’nın resmi para birimi Rubledir. En büyük şehiri ve başkenti 11 milyonluk nüfusuyla Moskovadır. Rusya’da 1000′den fazla şehir bulunmaktadır. En büyük şehirleri Moskova, St. Petersburg, Nijni Novgorod, Kazan, Krasnodar, Novosibirsk, Rostov, Astrahan, Veliky Novgorod ve Saratovdur.

YÜZ ÖLÇÜMÜ km²

RUSYA’NIN PARASI RUBLE

YÖNET İ M Ş EKL İ FEDERASYON ( Yarı ba ş kanlık tipi ) ALFABE Kiril Alfabesi

Ortalama ki ş i ba ş ı yıllık gelir: 15,837 RUBLE YILLIK GEL İ R

Ayrıca patates, lahana, havuç ve pancar gibi so ğ uk iklime dayanıklı sebzeler Rus yemeklerinin ana malzemelerini olu ş turuyor. Rusya'da çorbaların ayrı bir yeri var, Shchi ( щи) ismini verdikleri lahana çorbası Rusların milli yeme ğ i. ÜNLÜ YEMEKLER İ

BEEF STROGANOFF

HALK GELENEKSEL OYUNLARI

RUSYA M İ LL İ MAR Ş I SON