DYNED NEDIR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Egitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazilmasindan olusmakta ve Dinamik Egitim anlamina gelmektedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel eğitim nedir? Özel eğitimin farklı açılardan farklı tanımları yapılmaktadır. Özel eğitim büyük ölçüde öğretimle ilgilidir. O halde; Özel eğitimi özel.
Advertisements

75. Yıl İlköğretim Okulu Edremit - BALIKESİR
Çocuğunuza Dair Hayallerinize Değecek Bir Okul
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
VİZYONU İngilizce eğitimi alan, ama konuşamayan nesillere son vermek.
VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
City University of New York
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
DynEd Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
Bilgisayar Destekli Eğitim
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
ÖĞRENME GALERİSİ.
Erken Çocukluk Dönemi Öğretmen!n!n Özell!kler!.
MATEMATİK YAZILIMLARI.
DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi
DYNED Dynamic&Education.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi.  DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazılmasından oluşmakta ve.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
MANİSA ŞEHZADELER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
ÖĞRETİM STRATEJİSİ, YÖNTEM ve TEKNİKLER
Adı: Burak Soyadı: ÇENDİK
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Prof Dr Süheyla ÜNAL. Hedefler Bu sunumun sonunda katılımcılar yakın geleceğin gerektirdiği öğrenme ortamı ve koşulları konusunda değişimin gerekliliğini.
1 Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları Dr. Hüseyin Arak.
STEM ECOSYSTEMS « « STEM öğrenme ortamları ve içeriklerini oluşturuyoruz.
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
ACCESS GRUBU 5.SINIF MATEMATİK ÜÇ BOYUTLU GEOMETRİK CİSİMLER
PROJE KOORDİNATÖRLERİ: MELEK KAYA MÜLAYİM ÖZLEM URAL
7th International Congress of Research in Education
YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE POWER POINT SUNUMLARININ ETKİSİ
 1)Aktif öğretme, öğrenme  2)Teknolojik potansiyel  3)Liderlik  4)Teknolojik adaptasyon ve entegrasyon gücü  5)Öğretim programı-etkinlik  6)Sınıf.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Geleceği İnşa Et….
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

DYNED NEDIR?

DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Egitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazilmasindan olusmakta ve Dinamik Egitim anlamina gelmektedir. Bu program bilgisayar temelli bir egitim sürecini içerir ve bu güne kadar gelistirilmis en kaliteli Yabanci Dil Programidir. Dyned yillar süren bir birikimin ve konusunda uzman bir kadronun eseridir. Ögretmenlerin yabanci dil egitimini daha aktif hale getirebilmek için zaman zaman düsündükleri ve ah keske sunu da söyle yapabilseydik diye düsündükleri yeniliklerin hepsi bu programin içerisinde mevcuttur. Bu program en büyük özelligi olan görselligin yani sira isitseldir de. Görsellik, ögrencinin islenen konuyu içinde bulunulan mevcut kosullardan kolaylikla anlayabilmesini saglayan ögeleri içerir. Bu da dili ´anlamlandirma´ ya ve dogru olarak ´ögrenmeye´ yol açar.

 Klasik sinif içi egitimle bilgisayar destekli yabanci dil egitimini karsilastirdigimiz zaman her ögrencinin karsi karsiya kaldigi bireysel egitim süreci bilgisayar destekli egitim ile çok üst seviyelere çikar. Bunun ana nedeni her ögrenci bir ögretmen diye düsünebilecegimiz bilgisayarin basina geçtigi zaman ögrenci dersin sonuna kadar ögretmeniyle bas basadir ve karsi karsiya kaldigi problem çözme, analiz yapma, sentezleme orani ve cevap vermek zorunda oldugu soru orani klasik sinif içi egitimiyle karsilastirildiginda fark açik olarak görülebilecektir. Dyned programinin en önemli özelliklerinden birisi de ögrenciyi sürekli aktif halde bulunmaya zorlamasidir. Bunu yaparken ögrencinin seviyesini sürekli kontrol eder, iletisimseldir (Interactive) ve ögrencinin dogruyu kendi mantigiyla bulmasina yardimci olur. Ögrenci bilgisayari basinda kaldigi süre içinde yaptigi her davranis sistem tarafindan kayda alinarak ögretmenleri tarafindan ögrencinin degerlendirmesinde yardimci olur. Ögrencinin herhangi bir soruya yanlis bir cevap vermesi durumunda ögrenciye cevabin yanlis olduguyla ilgili görsel, isitsel yada yazili bir komutla cevabini yenilemesi istenir. Eger ögrenci hatasinda israr ederse program ögrenciye ´bugün bu kadar yeter´ der ve ögrencinin baska bir programa devam etmesini ister. Ayrica ögrencinin cevaplandirdiklarinda dogruluk ve yanlislik oranina göre soru zorluk seviyesini ayarlar ve ögrencinin moralinin bozulmasina yol açacak bir duruma getirmez.

Dyned ayni zamanda eglencelidir çünkü her zaman farkli sorular ve durumlarla ve karakterlerle karsilasir. Zaman zaman sarkilar ve oyunlar da oynana bilir ve bunun tamami yabanci dil egitimi kapsami içindedir. Dyned, hemen hemen bütün yabanci dil ögrencilerinin büyük sorunu durumundaki aksan, diksiyon ve tonlama ile ilgili problemlerini de çözmeye yönelik donatilara sahiptir. Amerika menseili DynEd International Inc. firmasinin destegi, Oxford University Press, Longman, Prentice Hall, BBC ve Stanford University gibi egitim kurumlari ile Apple, IBM, SONY, and NEC gibi teknoloji firmalarinin katkisi ile alaninda uzman egitimciler, bilgisayar programcilari ve sanatçilardan olusan yaklasik 50 kisilik bir takim tarafindan tasarlanan DynEd Ingilizce Egitim Sistemi ile Sinif egitimi yerine, kisisel çalisma süresini esnek tutarak, ögrenmenin etkin bir sekilde gerçeklesmesini saglamaktadir.