ANKARA YATIRIM TEŞVİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Advertisements

Yatırım Danışmanlığı, Projelendirme
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ
YATIRIM TESVİK BÖLGELERİ
Orhan ARSLAN Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ
YEN İ TEŞV İ K S İ STEM İ 2012 Edanur AKSOY ’e kadar ’ten sonra ’e kadar 2 yıl ’ten sonra TL cinsi – kredi.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi 2012 / 3305 Sayılı BKK
Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması
Yeni Teşvik Sistemi A-Bölgesel Teşvik Sistemi
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI 6 Temmuz 2012 Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Yenİ teşvİk sİstemİ ‘’Yatırımlarda Devlet Yardımları ‘’ Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve uygulanmasına ilişkin tebliğ yayımlanarak yürürlüğe.
MUĞLA YATIRIM DESTEK OFİSİ
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI TEŞVİK VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Avusturya.
Portekiz.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI 16 Ekim 2012 Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü.
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI TEŞVİK VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
YENİ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İSTANBUL 30 EKİM 2014.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI KARARINA GÖRE TURİZM TEŞVİKLERİ
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Merhaba arkadaşlar konumuz ..ÜLKELER ARASI ALIŞVERİŞ
Genç ve çalışmaya elverişli nüfusu, Nitelikli işgücü ve düşük işgücü maliyetleri, Lojistik altyapısı, Sektörün temel hammaddesi pamuk üretimi açısından.
İsviçre.
2012 YILI YATIRIM TEŞVİK DESTEKLERİ. YENİ YATIRIM TEŞVİK DESTEKLERİ Genel Teşvik Destekleri Bölgesel Teşvik Destekleri Büyük Ölçekli Yatırım Teşvikleri.
TÜRKİYE DIŞ TİCARETİ (1.000 $)
1. 3 Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde.
KONUM & STRATEJİK FIRSATLAR
Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ.
VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ
Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
KAMU MALİYESİ.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
KDV TEVKİFATI UYGULAMASI. KDV TEVKİFATI UYGULANAN İŞLEMLER 1.TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE FASON İMALAT 2.KAMUSAL KAREKTERLİ KURUMLARA YAPILAN BAZI.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
GENEL DEĞERLENDİRME VE FIRSATLAR
BATMAN İL EKONOMİK RAPORU. İÇİNDEKİLER 1.Türkiye Ekonomisi Genel Değerlendirme 1.1.Büyüme 1.2.İstihdam 1.3.İhracat 1.4.Enflasyon 2.Batman İli Ekonomik.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
YENİ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI YMM Bülent FIÇICI
İSTANBUL TİCARET ODASI TEŞVİKLER VE DESTEKLER
DAHA GÜVENLİ TİCARET ANKARA - ÇİN.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Portekiz.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
ÇORUM YATIRIM TEŞVİK SUNUMU
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Sunum transkripti:

ANKARA YATIRIM TEŞVİKLERİ Elmas ERASLAN Buket GÜNER ANKARA YATIRIM TEŞVİKLERİ

İÇİNDEKİLER Ankara’nın tanıtımı Ankara’da yatırım sebepleri Teşviklerde destek unsurları Teşvik örnekleri Desteklerden faydalanabilecek sektörler ve bölgeler itibariyle asgari yatırım tutarları

Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık ikinci şehridir Ankara, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık ikinci şehridir. Nüfusu 2015 itibarıyla 5.270.575 tir. Coğrafi olarak Türkiye'nin merkezine yakın bir konumda bulunur. Üniversitelerin, sanayi bölgelerinin, üst düzey bürokrasinin, uluslararası kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yoğunlaştığı Başkent, sahip olduğu büyük ekonomisiyle küresel bir kent olma yolundadır.

Ankara'nın başkent ilan edilmesinin ardından (13 Ekim 1923) şehir hızla gelişmiş ve günümüzde Türkiye'nin ikinci en kalabalık ili olmuştur.

ANKARA’DA YATIRIM İÇİN 4 ANA NEDEN: 1. Başkent Avrupa'nın en büyük ikinci başkenti (CNBC-e Business Dergisi, 2011), en yaşanabilir şehirdir. 2. Stratejik Konumu Türkiye Avrupa ve Asya kıtaları arasında bir köprü; Ankara ise, bu köprünün başkentidir.

3. Nitelikli ve Dinamik İş Gücü Türkiye’deki toplam işgücünün %6,6’sı Ankara’ya aittir. Aynı zamanda toplam istihdamın %6,5’i ve toplam işsizliğin %6,9’luk kısmını Ankara oluşturmaktadır. 4. Türkiye'nin En Büyük Ekonomik Dinamiklerinden Biri Ankara nüfusunun dörtte üçü hizmet sektöründe çalışır ve bu sektör ilin gayrisafi hasılasında en büyük paya sahiptir. İl, Türkiye GSMH’nın %9’una sahiptir.

İller itibari ile yapılacak olan yatırımlar, ilin bulunduğu bölgedeki şartları sağlamaları halinde çeşitli destek unsurlarından yararlanmaktadır. Yeni teşvik sisteminde 1.bölgede yer alan Ankara için bölgesel destek unsurları şöyledir: KDV İstisnası Gümrük Vergisi Muafiyeti Vergi İndirimi Yatırım Yeri Tahsisi

ANKARA İLİNİN YARARLANABİLECEĞİ BÖLGESEL TEŞVİKLER DESTEKLER KDV İstisnası Var Gümrük Vergisi Muafiyeti Yatırım Yeri Tahsisi Yatırıma Katkı Oranı OSB Dışı %10 OSB İçi %15 Vergi İndirimi %30 %40 Sigorta Primi İşveren Hissesi - Faiz Desteği Yok Sigorta Primi Desteği Gelir Vergisi Stopajı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ YATIRIMLAR İÇİN SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI DESTEKLER KDV İstisnası Var Gümrük Vergisi Muafiyeti Yatırıma Katkı Oranı OSB Dışı %25 OSB İçi %30 Vergi İndirimi %50 %55 Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği 2 Yıl 3 Yıl Yatırım Yeri Tahsisi Sigorta Primi (İşçi Hissesi) Yok Gelir Vergisi Stopajı

STRATEJİK YATIRIMLAR İÇİN DESTEK UNSURLARI DESTEKLER KDV İstisnası Var Gümrük Vergisi Muafiyeti Vergi İndirimi %90 Yatırıma Katkı Oranı %50 Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği 7 Yıl Yatırım Yeri Tahsisi Faiz Desteği İç Kredi 5 Puan Döviz 2 Puan KDV İadesi Sadece 500 milyon TL ve üzeri yatırımlar için Sigorta Primi (İşçi Hissesi) Yok Gelir Vergisi Stopajı

ASGARİ YATIRIM TUTARLARI Genel Teşvik Sistemler (1 Milyon TL) Büyük Ölçekli Yatırımlar (50 Milyon TL) Stratejik Yatırımlar (50 Milyon TL) Bölgesel Teşvik Uygulamaları (500.000 TL)

01.08.2016 - 31.08.2016 Tarihleri Arasında Düzenlenen Yatırım Teşvik Belgeleri SEKTÖR ALT SEKTÖR FİRMA ADI YATIRIMIN CİNSİ SABİT YATIRIM DESTEK UNSURLARI İMALAT Madeni Eşya ANCHOR AYTEMİZ MÜH. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. KOMPLE YENİ YATIRIM 1.438.000 KDV İstisnası Makina İmalat KAZAKLAR MAKİNA İML.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. TEVSİ 2.610.000 KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti ENERJİ Enerji VRES ENERJİ HİZMETLERİ SAN.TİC. A.Ş. 3.300.000

SEKTÖR ALT SEKTÖR FİRMA ADI YATIRIMIN CİNSİ SABİT YATIRIM DESTEK UNSURLARI HİZMETLER Turizm VDK İNŞAAT TURİZM GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. KOMPLE YENİ YATIRIM 3.800.000 KDV İstisnası, Vergi İndirimi Oranı, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği Ticaret - Depolama TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MODERNİZASYON 87.650.000 KDV İstisnası Eğitim OKYANUS EĞİTİM KURUMLARI A.Ş. 5.011.663 KDV İstisnası, Faiz Desteği, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Vergi İndirimi Oranı Altyapı - Belediye Hizmetleri ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 11.000.000

Su ürünleri yetiştiriciliği (1 Milyon TL) DESTEKLERDEN FAYDALANABİLECEK SEKTÖRLER VE BÖLGELER İTİBARİYLE ASGARİ YATIRIM TUTARLARI VEYA KAPASİTELERİ Su ürünleri yetiştiriciliği (1 Milyon TL) Gıda ürünleri ve içecek imalatı (2 Milyon TL) Kağıt ve kağıt ürünleri imalatı (10 Milyon TL) Makine ve teçhizat imalatı (4 Milyon TL) Oteller (3 Yıldız ve Üzeri) Öğrenci Yurtları (100 Öğrenci) Soğuk Hava Deposu Hizmetleri (1000 metrekare) Seracılık (40 Dekar)

Entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımları (1 Milyon TL) Tekstil ürünleri imalatı (10 Milyon TL) Bavul, el çantası, saraciye, ayakkabı vb. imalat (1 Milyon TL) Kimyasal madde ve ürünlerin imalatı (4 Milyon TL) İlaç/eczacılıkta ve tıpta kullanılan kimyasal ve bitkisel kaynaklı ürünlerin imalatı (1 Milyon TL) Ağaç ve mantar ürünleri imalat (4 Milyon TL)

Büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı (1 Milyon TL) Elektrikli makine ve cihazları imalatı (4 Milyon TL) Radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı (4 Milyon TL) Tıbbi aletler hassas ve optik aletler imalatı (1 Milyon TL) Hava taşıtları ve motorlarının bakım ve onarımı (1 Milyon TL) Mobilya imalatı (4 Milyon TL)

Cam imalatı (4 Milyon TL) Demir-çelik dışındaki ana metal sanayi, metal döküm sanayi (4 Milyon TL) Hastane yatırımı, huzurevi (Hastane 1 milyon TL, huzurevi 100 kişi) Atık geri kazanım veya bertaraf tesisleri (1 Milyon TL) Motorlu kara taşıtı ve yan sanayi (Motorlu kara taşıtı 50 milyon, yan sanayisi 4 milyon TL) Eğitim hizmetleri (1 Milyon TL) Lisanslı depoculuk (2 Milyon TL)

KAYNAKÇA http://dengemusavirlik.com/ankara-bolgesi-icin-desteklenen-yeni-yatirim-tesvikleri.htm http://www.dtajans.com/sectiginiz-il-icin-tesvikler/yatirimlarda-devlet-tesvikleri-bolgesel-tesvikler-1-bolge http://www.investinankara.org/content/why-invest-ankara http://www.ekonomi.gov.tr/portal/content/conn/UCM/path/Contribution%20Folders/web/Yatırım/Yatırım%20Teşvik%20Sistemi/Tesvik_Haritasi.html http://www.tesvikdanismani.net/ankara-ili-yatirim-tesvikleri.html

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. 