GÖRGÜ KURALLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SiNDiRiM SiSTEMiMiZ Sindirim… Mekanik ve Kimyasal sindirim..
Advertisements

SAĞLIKLI BÜYÜMEK VE GELİŞMEK
GÖRGÜ KURALLARI.
YİYECEKLERİNİ BESLENME SAATİNDE GÖRGÜ KURALLARINA UYARAK TÜKETİR.
Hikmet Sırma.
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
AFİYET OLSUN..
YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.
Besinleri yuttuğunuzda bunlar midenize nasıl ulaşır, hiç düşündünüz mü?
KUVVET ve HAREKET Hareketli Varlıkları Gözlemleyelim
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
Anlamlarına Göre Tümceler Hikmet SIRMA. Deniz kitap okudu. Deniz kitap okuyor. Deniz kitap okuyacak. (Okuma işi yapılmış.) (Okuma işi yapılıyor.) (Okuma.
5. SINIF ORYANTASYON PROGRAMI
Sayfalar için ENTER tuşuna basın veya tıklayın MUTLULUK ELİNDEKİ SAHİP OLDUĞUN DEĞERLERLE HAYALLERİNİN ÇAKIŞMASIDIR. EĞER MUTSUZSAN, EMİN OL Kİ; ELİNDEKİ.
Yemekte Uyacağımız Görgü Kuralları..
Fen Teknoloji 5.
İLETİŞİM VE ETİK SUNUMU İREM KAYAHAN G İLETİŞİM SÜRECİNİN AŞAMALARI VE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ.
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
BAR GÖREVLİSİ HİJYEN EĞİTİMİ
Kitle İletişim Araçları
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİM PROGRAMI
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
7-14 YAŞ DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
İmg 7 -içgörü.
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SAYI DOĞRUSU ÜZERİNDE ÇIKARMA İŞLEMİ YAPALIM
Tehlikeyi Görmek.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER
Bugün neler öğreneceğiz?
SEVGİ ÇİÇEKLERİ ANAOKULU Sabah Grubu Beslenme Listesi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Baskı Devre Kartının Üretilmesi
Bugün neler öğreneceğiz?
Sağlıklı yaşamak için,.
SUNUM TEKNİKLERİ.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Sağlıklı yaşamak için,.
Eğitsel Rehberlik.
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
Soğanın sırrı Tıklayınız lütfen.
Uygulama Ortamına İlişkin Etik Sorumluluklar
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hikmet Sırma.
TEMEL İŞLEM TEKNOLOJİLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALARI I
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
Dersi Planlama.
GÖRSEL ARAÇ ÇEŞİTLERİ.
SEVGİ Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok.
İKNA EDİCİ İLETİŞİM.
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır
HADİ ACELE ET... 3 Ağustos 2019
Sunum transkripti:

GÖRGÜ KURALLARI

Yemekte Uyacağımız Kurallar 1-Sofraya oturmadan önce ellerimizi sabunlu suyla yıkamalıyız. 2-Yemeğe herkesle birlikte başlamalıyız. 3-Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız. 4-Yemekte temiz çatal ,bıçak,kaşık ve peçete kullanmalıyız. 5-Yemeği yavaş yavaş yemeliyiz. 6-Ağzımızı şapırdatmamalıyız. 7-Lokmalarımızı küçük küçük almalıyız. 8-Yiyecekleri iyice çiğneyerek yutmalıyız. 9-Yemeği üzerimize ve yere dökmemeliyiz. 10-Sofrada öksürürken ,hapşırırken ağzımızı elimizle kapatmalıyız. 11-Sofradan diğer kişilerle birlikte kalkmalıyız. 12-Yemeği hazırlayanlara ‘’Ellerinize sağlık’’ demeliyiz. 13-Sofrayı kaldıranlara yardım etmeliyiz. 14-Yemekten sonra ellerimizi yıkamalı,dişlerimizi fırçalamalıyız.

1-Sofraya oturmadan önce ellerimizi sabunlu suyla yıkamalıyız.

2-Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız.

3-Yemeğe herkesle birlikte başlamalıyız.

4-Yemek yerken çatal ,bıçak,kaşık ve peçete kullanmalıyız.

5-Ağzımızı şapırdatmamalıyız.

6-Lokmalarımızı küçük küçük almalıyız.

7-Yiyecekleri iyice çiğneyerek yutmalıyız.

8-Yemeği yavaş yavaş yemeliyiz.

9-Yemeği üzerimize ve yere dökmemeliyiz.

10-Sofrada öksürürken, hapşırırken ağzımızı elimizle kapatmalıyız.

11-Sofradan diğer kişilerle birlikte kalkmalıyız.

12-Yemeği hazırlayanlara ‘’Ellerinize sağlık’’ demeliyiz.

13-Sofrayı kaldıranlara yardım etmeliyiz.

14-Yemekten sonra ellerimizi yıkamalı,dişlerimizi fırçalamalıyız.

Yemekte Uyacağımız Kurallar 1-Sofraya oturmadan önce ellerimizi sabunlu suyla yıkamalıyız. 2-Yemeğe herkesle birlikte başlamalıyız. 3-Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız. 4-Yemekte temiz çatal ,bıçak,kaşık ve peçete kullanmalıyız. 5-Yemeği yavaş yavaş yemeliyiz. 6-Ağzımızı şapırdatmamalıyız. 7-Lokmalarımızı küçük küçük almalıyız. 8-Yiyecekleri iyice çiğneyerek yutmalıyız. 9-Yemeği üzerimize ve yere dökmemeliyiz. 10-Sofrada öksürürken ,hapşırırken ağzımızı elimizle kapatmalıyız. 11-Sofradan diğer kişilerle birlikte kalkmalıyız. 12-Yemeği hazırlayanlara ‘’Ellerinize sağlık’’ demeliyiz. 13-Sofrayı kaldıranlara yardım etmeliyiz. 14-Yemekten sonra ellerimizi yıkamalı,dişlerimizi fırçalamalıyız.

Hikmet SIRMA

Tüm derslere ve sınıflara göre sınıflandırılmış eğitsel sunular için TIKLAYINIZ