PDR SERVİSLERİNİN STANDARDİZASYONUNU GELİŞTİRME GRUBU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Advertisements

REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM
OKUL REHBERLİK SERVİSLERİ DESİMAL SİSTEMİ
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZEL BÜYÜKKOYUNCU LİSELERİ. ÖSS ÇALIŞMA KURULUMUZ HANGİ BIRIM LERDEN OLUŞUYOR? EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖSS KOORDİNATÖRLÜĞÜ SINIF-BRANŞ ÖĞRETMENLERİ PDR.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
REHBERLİK DERS II.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİNİN ÖĞRETMENLERE TANITIMI
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan: Kemal GÜLLÜ Çağlayan Ortaokulu.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
Rehberlik Servisi Tanıtımı
İLK ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
SINIF REHBER ÖĞRETMENİYİM
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
Ana sınıflarımıza Karagöz-Hacivat Tiyatro Gösterisi düzenlendi.
TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ
«Okulöncesi ve İlköğretim Dönemi Öğrencilerinin Tanılanması Öncesinde Okulları Tarafından Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi» Mustafa AYRAL, Şadan.
Rehberlik Servisi Tanıtımı
KUMLUCA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Bireyi Tanıma Teknikleri
Yöneltme/Yerleştirme
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Destek Eğitim Odaları.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
PERSONEL GELİŞTİRME YAKLAŞIMLARI.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
HOŞGELDİNİZ E Ğİ T İ M-Ö Ğ RET İ M YILI B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
AKTS Hesaplaması.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan:.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
TEPEŞEHİR YATILI BÖLGE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
AHMET KELEŞOĞLU İLKOKULU
HOŞGELDİNİZ İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK TÜRLERİ.
Rehberlik Servisini Tanıyalım
DESTEK EĞİTİM ODASI Nedİr?
Bireyi tanıma ve teknikleri
REHBERLİK DERS II.
Rehberlik Servisini Tanıyalım
Sunum transkripti:

PDR SERVİSLERİNİN STANDARDİZASYONUNU GELİŞTİRME GRUBU

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Üyeleri BEKİR YİĞİT TOLGA SEKİ GÖKHAN TEMİZ ATİLLA GÖKSU ŞÜKRÜ AY

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Üyeleri OSMAN DURUSOY MELİHA SAMANCI TUĞBA KÖROĞLU ÖMER YEŞİLÖZ F. ŞEYDA TURAN DİRİ

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Üyeleri NİYAZİ YILMAZ ŞULE ÖZZEYBEK DİDEM DOĞAN YETİŞGİN TÜLAY BATI HAKAN TOKGÖZ

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Üyeleri MEVLÜT ÇAKICI HAVVANA ÖZÇELİK AYŞEN ÇALIŞIR

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu 2015–2016 Eğitim – Öğretim Yılı için Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde Psikolojik Danışma Standardizasyonu Çalışma Grubu oluşturulmuş. Bu grup “Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu” konusu üzerine çalışmaya başlamış.

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Amacımız; Selçuklu İlçesinde görev yapan rehber öğretmenlerin okullarında uyguladıkları test, anket vb. dokümanların neler olduğunun tespit etmek ve bu anket, ölçek ve dokümanları bir standarda ulaşmaktır.

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Böylece İlçemizde rehberlik servislerince kullanılan anket, test ve diğer dokümanların belli bir standarda kavuşması ile bu çalışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi, istatistiklendirilmesi de bir standarda kavuşacaktır. İlçemizde yapılacak değerlendirmelere ve çalışmalara güvenilir bir kaynak teşkil edecektir.

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Üyeleri Öncelikle standardizasyonu yapılacak materyallerin belirlemeye başladık. Bunun için daha önceki yıllarda yapılmış olan çalışmalardan ve Genel Müdürlüğün hazırlamış olduğu kitapçıktan yararlandık.

Psikolojik Danışma Servislerinin Standardizasyonu Çalışma Grubu Standardizasyonu yapılacak materyalleri belirledikten sonra Yıllık Çalışma Planımızı Yaptık.

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJE GRUPLARI ÇALIŞMA PLANI PDR SERVİSLERİNİN STANDARDİZASYONUNU GELİŞTİRME GRUBU PLANI TARİH PLANLAMA  18.02.2016 Grup çalışmasının planlanması 04.03.2016 Fiziki şartların değerlendirilmesi  21.03.2016 Okul öncesi ve ilkokulda kullanılabilecek form ve anketlerin değerlendirilmesi 05.04.2016 Ortaokulda kullanılabilecek form ve anketlerin değerlendirilmesi 20.04.2016 Lisede kullanılabilecek form ve anketlerin değerlendirilmesi 05.05.2016 Form ve anketlerin standardizasyonunun sağlanması  23.05.2016 Yapılan çalışmaların raporlaştırılması

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN FORMLAR 01-ÖĞRENCİ GÖRÜŞME FORMU 02-ÖĞRENCİ GÖRÜŞME İZİN FORMU 03-VELİ GÖRÜŞME FORMU 04-VELİ ZİYARET KAYIT FORMU 05-ÖĞRETMEN GÖRÜŞME FORMU

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN FORMLAR 06-DANIŞMA KAYIT FORMU 07-RANDEVU KAYIT FORMU 08-PSİKOLOJİK DESTEK YÖNLENDİRME FORMU 09-SINIF REHBERLİK RAPORU 10-SINIF HARİTASI FORMU

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN FORMLAR 11-OKUL VAKA ANALİZ FORMU 12-YILSONU RAPORU 13-EĞİTSEL DEĞ. İST.(okulöncesi) 14-EĞİTSEL DEĞ. İST.(İlk ve Orta O.) 15-EĞİTSEL DEĞ. İST.(lise)

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN FORMLAR 16-ÖRNEK BEP 17-BİREYSEL GELİŞİM RAPORU 18-DANIŞMANLIK TEDBİRİ FORMU

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN ANKET VE ÖLÇEKLER ABKÖ BAŞARISIZLIK NEDENLERİ ANKETİ BECK DEPRESYON ÖLÇEĞİ ÇALIŞMA DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ DAVRANIŞ BELİRLEME ÇALIŞMASI

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN ANKET VE ÖLÇEKLER DEVAMSIZLIK NEDENLERİ HOLLAND MESLEKİ TERCİH ENVANTERİ KİMDİR BU KİME GÖRE BEN NEYİM LUİSA DÜSS

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN ANKET VE ÖLÇEKLER MEBT MES. OL. ÖLÇ OTOBİYOGRAFİ PROBLEM TARAMA LİSTESİ SAĞ-SOL BEYİN ÜSTÜNLÜĞÜ

STANDARDİZASYONUNU SAĞLANAN ANKET VE ÖLÇEKLER SCL-90-R SINAV KAYGISI ÖLÇEĞİ SNELLEN GÖZ PROBLEMLERİNİ TARAMA SOSYOMETRİ

TEŞEKKÜRLER