Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Advertisements

Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
1.Yüklem: Cümlede yapılan işi, oluşu ya da eylemi bildiren kelimeye yüklem denir. Yüklem cümlenin temel öğelerinden biridir. Genellikle cümlenin sonunda.
SANAT ESERLERİNİN ÖZELLİKLERİ
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
1. إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجاً Arapça kökenli bir kelime olan.
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
MELİKE DEMİRDAĞ ARKADAŞ ARKADAŞ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Ramazan ayı girdiği zaman Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, Şeytanlar zincire vurulur. (Hz.Muhammed)
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
YEDİ AŞAMADA AHİRET-4 Recep ŞAHAN /Kurucaşile.
Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve başlarınızı mesh edip her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın.
KONUŞMA VE BİZ Emin ÖZDEMİR. Bizi biz kılan konuşma gücümüzdür.Bu gücü yitirdiğimizde, dilsizleştiğimizi düşünelim. Suskunun dayanılmaz köleliğine düşeriz.Dış.
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
ASR SURESİ MEALİ VE TEFSİRİ
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
SUNUM. KUTADGU BİLİG Maveraünnehir’den Doğu Türkistan’a uzanan coğrafyada hüküm süren Karahanlı Devleti, İslâmiyet’i kabul eden ilk Türk Devletidir.
MISIR TARLASINDAN Mektup Var… Sesli izleyin lutfen….
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
İbrahim SUCUOĞLU MUHAMMEDİYE CAMİİ İMAM-HATİBİ ERZİNCAN MÜFTÜLÜĞÜ
VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
Niçin Yaratıldık?
Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
İSLAMİYET VE TÜRKLER.
AY.
Bugün neler öğreneceğiz?
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
BİREYSEL MOTİVASYON TEKNİKLERİ
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
ELİ ÖPÜLESİ CAN ÖĞRETMENLERİM KAÇ ALIŞKANLIĞIMIZ VAR DERSİNİZ?
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
Peygamber Efendimizden
E-BÜTÇE TENKİS OLUŞTURMA
BESMELENİN OKUNUŞU VE ANLAMI
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III
BÖLÜM 11 SES. BÖLÜM 11 SES SES DALGALARI Aşağıdaki şeklin (1) ile gösterilen kısmı bir ses dalgasını temsil etmektedir. Dalga ortam boyunca hareket.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
Doç. Dr. İhsan ÇAPCIOĞLU 10. Hafta: Sosyal mekan ve din
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
Hz. Muhammed’in Sözleri
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
TASAVVUF FELSEFESİ Tasavvuf, İslam inancında Allah'a ulaşmanın yollarından biridir. Başka bir deyişle, insanın akıl yoluyla erişemediği ilahî hakikatlere.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
B) EFEKTİF alan (Duyuşsal Alan)
KUR’AN VE SÜNNETULLAH(TARİH YASALARI)
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
İKTİSAT-AHLAK-İMAN İLİŞKİSİ
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
GÜNEŞ VE AY TUTULMASI.
ПРИЛОЗИ.
Doğacak bebek doğumdan bir gün önce Allah ile görüşür :
2 - DEDELER ZAMANI İBRAHİM'in hayatı Yaratılış bölüm
SABİİLİK Sabiilik: Ortadoğu ve Mezopotamya coğrafyasında adından söz ettiren önemli dini geleneklerden biridir. Dinlerinin kökenini Hz. Âdem’e kadar geriye.
Annesini Arayan Kardan Adam
"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk İNSAN GİBİ YAŞAMAK MARTIN LUTHER.
Konu: Allah’a Güvenmek ( Tevekkül )
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
Sunum transkripti:

Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir. KONTROL SİZDE…

'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir 'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? 'Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ kerhane midir?

Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı? Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın Peygamber de yasak etmiş arap'a şarabı

Beni özene bezene yaratan kim Beni özene bezene yaratan kim? sen Ne yapacağımı da yazmışsın önceden Demek günah işleten de sensin bana O zaman nedir o cennet cehennem?

Kim senin 'yasa'nı çiğnemedi ki söyle Kim senin 'yasa'nı çiğnemedi ki söyle? Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle. Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle

Tanrı bizi çamurdan yarattığında Biliyordu bu dünyada ne işimiz olacak İşlediğim günahlar hep onun emriyledir O halde cehennemde beni niçin yakacak?

İsyan edip karşında duracağım, neredesin İsyan edip karşında duracağım, neredesin? Karanlığı, ışığa yoracağım, neredesin? İbadete karşılık cenneti alacaksam 'Bağış mı ticaret mi' diye soracağım, neredesin?

Kör cehalet çirkefleştirir insanları. Suskunluğum asaletimdendir Kör cehalet çirkefleştirir insanları. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var elbet Lakin bir lâfa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye

Dünya, üç beş bilgisizin elinde Sanırlar ki tüm bilgiler kendilerinde Üzülme, eşek eşeği beğenir Bir hayır var sana kötü demelerinde

Sen bu dünyanın sırrına eremezsin Erenlerin dilini de sökemezsin Öyleyse iç şarabı, cennet et dünyayı Öteki cennete ya girer, ya giremezsin

Niceleri geldi, neler istediler Sonunda dünyayı bırakıp gittiler Sen hic gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler

BYZZZZZ