KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

Güneş Vakfı İlim-Kültür ve Sanat Merkezi
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
KÜRESEL ISINMA.
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Küresel Isınma Etkileri….
İKLİM VE ATMOSFER.
KÜRESEL ISINMA Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Ayrıca küçük miktarlarda bazı asal gazlar bulunmaktadır. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
Kuresel Isinma Temel Bilgiler 1.
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İklim değişikliğini şu anda tam olarak yaşıyoruz; sıcaklıklar yükseliyor, yağış modelleri kayıyor, buzullar eriyor ve küresel ortalama.
KÜRESEL ISINMA Hazırlayan Hüsnü Çeşmeci.
YARINDAN SONRA.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
Başlıca Çevre Sorunları
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
KÜRESEL ISINMA.
Kınıklı Basma Sanayi İlköğretim Okulu
VE KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİMİ
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
Küresel Isınma Ve Nedenleri
Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili KÜRESEL ISINMA & SAĞLIK.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Küresel Isınma Nedir?.
TC ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ
MADDE VE ISI.
KÜRESEL ISINMA.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
E-Posta Grubu Oluşturma
KÜRESEL ISINMA.
MADDE DÖNGÜLERİ.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
KÜRESEL ISINMA Ziya BEKİROĞLU 6/A-12.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Seyhan havzası için beklenen İklimsel değişimler neler?
Yaşadığımız çevre mi? Kirlettiğimiz toprak mı? Kirlettiğimiz toprak mı? Kullanılamaz sular mı? Kullanılamaz sular mı? Sürekli kirlenen hava mı? Sürekli.
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE ETKİLERİ
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
İKLİM ve İKLİM DEĞİŞİMLERİ
ORMANLARIMIZ ORMANLARIN ÖNEMİ. ORMANLARIMIZ ORMANLARIN ÖNEMİ.
1 ÇEVRE KORUMA Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN HAVA KİRLİLİĞİ.
KÜRESEL ISINMA NEDİR? Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması, ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
KÜRESEL ISINMA.
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
Yaptığımız Anketin Sonuçları
ÇEVRE VE HUKUK Anayasa 17. md, “Herkesin yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip” olduğu, Anayasa 56. md. “Herkesin, sağlıklı.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
MADDE DÖNGÜLERİ.

HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
TARIMSAL ÜRETİM ve İKLİM DEĞİŞİMİ
ve Küresel İklim Değişimi
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ SUNUM.  Doğal Afet Nedir  Doğal afet kendiliğinden oluşan ve yeryüzünde aniden meydana gelen olayların tamamına denir. Doğal.
Sunum transkripti:

KÜRESEL ISINMA

İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen etkileri Küresel ısınmayı araştıran bilim insanları endişe duydukları konular Küresel ısınma karikatürleri

KÜRESEL ISINMA NEDİR? İnsanlar tarafından atmosfere salınan gazların sera etkisi yaratması sonucunda dünya yüzeyinde sıcaklığın artmasına küresel ısınma denir.

SERA ETKİSİ NEDİR? Dünya üzerine düşen güneş ışınlarından çok, dünyadan yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır. Bu yansıyan ışınlar başta karbondioksit, metan ve su buharı olmak üzere atmosferde bulunan gazlar tarafından tutulur, böylece dünya ısınır. Işınların bu gazlar tarafından tutulmasına da sera etkisi denir.

SERA ETKİSİ: Dünya'daki sera etkisine neden olan gazlar %36-70 Su buharı, %9-26 Karbon dioksit, %4-9 Metan ve %3-7 ile Ozon'dur.

SERA ETKİSİNİN ZARARLARI 1- Buzulların erimesi. 2- Okyanusların yükselmesi. 3- Kıyı kesimlerde toprak kayıplarının artması. 4- Bazı yerlerde kasırgalar seller ve taşkınların şiddeti ve sıklığı artar. 5- Bazı yerlerde uzun süreli şiddetli kuraklıklar ve çölleşmeler görülür. 6- Kışın sıcaklıklar artar. 7- İlk bahar erken gelir. 7- Sonbahar geç gelir. 8- Hayvanların göç dönemleri değişir. 9- Bu mevsim değişikliklerine dayanamayan hayvanlar ve bitkiler azalıyor ya da tamamen yok oluyor. 10- İnsan sağlığını doğrudan etkiler. Bilim adamları iklim değişikliklerinin kalp solunum yolu bulaşıcı alerjik ve bazı diğer hastalıkları tetikleyebileceği görüşünde.

Küresel ısınmanın kaynağı, insan faaliyetleri sonucu açığa çıkan karbondioksit (CO2), metan (CH4), kloroflorokarbon (CFC), ozon (O3) gibi sera gazlarının emisyonlarındaki aşırı artıştır.

Yerküre’nin sıcak yüzeyinden salınan uzun dalgalı yer ışınımının bir bölümünü, uzaya kaçmadan önce atmosferin yukarı seviyelerinde bulunan çok sayıdaki doğal sera gazı tarafından emilir ve sonra tekrar salınır. Doğal sera gazları bu özelliği ile yerkürenin doğal sıcaklık dengesini ayarlayarak dünyayı yaşanabilir kılmaktadır. Ancak sera gazları emisyonlarında meydana gelen aşırı artış yerkürenin normalden daha fazla ısınmasına neden olur.

Bu Artışın Kaynakları: %49 enerji kullanımı, %24endüstri, %14 ormansızlaşma, %13 tarımsal faaliyetlerdir.

KÜRESEL ISINMANIN BEKLENEN ETKİLERİ  Kutuplardaki buzulların erimesi  Deniz seviyesinin yükselmesi  Bazı bölgelerin sular altında kalması  Tarımsal üretimin azalması  İklim değişiklikleri  Birçok bitki ve hayvan türünün neslinin tükenmesi

KÜRESEL ISINMAYI ARAŞTIRAN BİLİM İNSANLARI ENDİŞİ DUYDUKLARI KONULAR SARAH PERKİNS:Aşırı uçlarda,felaket denebilecek doğa olaylarının yaşanmaya başlayacak olması. LESLEY HUGHİES:Türlerin soylarının tükenecek olması. PETER MACREMADİE:Küresel felaket. Macreadie küresel iklim değişiminden kimsenin kaçamayacağını, hiçbir yerin güvenli olmayacağını vurguluyor. En büyük korkusu da bu.

KÜRESEL ISINMA KARİKATÜRLER

BENİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM