Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜNÜN 10 TEMEL PRENSİBİ. Uluslararası Gençlik Ödülünün dayandığı 10 temel prensip vardır.
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Yaz Olimpiyatları.
Spora Tarihsel Bir Bakış
Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa
ATLETİZM ATMALAR ATLAMALAR KOŞULAR ÇOKLU MÜSABAKALAR YÜRÜYÜŞLER.
ATLETİZM GENEL BİLGİLERİ
Spor Sosyolojisi Nedir? İlgili Temel Kavramlar
Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ATICILIK. TARİHÇE  2002 YILINDA 2 SPORCUYLA BAŞLATILAN BRANŞ 2008 YILINDA 70 SPORCUYA ULAŞMIŞTIR.  ERKEKLERİN YANISIRA BAYANLARDA SPORA BAŞLATILMIŞTIR.
OLİMPİYATLARIN TARİHÇESİ 
Adı : Büşra Soyadı :KARAŞAHİN Sınıf : 9-A No : 1267 Ders: Beden Eğitimi Konu: Olimpiyatların Tarihçesi Adı :Gülizar Soyadı :KORKMAZ Sınıf : 9-A No : 1257.
POWERLIFTING.
Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus
AB ve Spor. Yaklaşık 125 milyon AB vatandaşı herhangi bir spor etkinliğine katılmaktadır. Bu her dört kişi başına 1’den fazla bir rakamdır. Bireyler,
10 HAZİRAN PAZAR Saat :18.30 KOKTEYL Saat: KONSER İŞ SANAT KÜLTÜR MERKEZİ KONSER SALONU LEVENT – İSTANBUL GENÇ PİYANİSTLERDEN PİYANO RESİTALİ.
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
BEÖ155 BEDEN EĞİTİMİ ÜNİTE 4 OLİMPİYATLAR.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
PARALİMPİK OYUNLARI PARALYMPIC GAMES Av. Osman BULDAN.
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
“Kırkpınar ve Sponsorluk”
IX.BÖLÜM YAŞAM TARZI.
SPOR ENDÜSTRİSİ BÖLÜMLEME MODELİ
Fatma GÜLMEZ AB Komisyonunun Spor Projeleri İçin Ayırdığı Bütçe.
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
Sait Gürsoy’la Başarıya Doğru. Bakış Açısı 1950’li yıllar: “Ne bulursam onu alırım.” 1970’li yıllar: “Neyi alabilirsem onu alayım.” 2010’lu yıllar: “Ne.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa
SANAT TARİHİ.
BADMINTON FEDERASYONUNA ve FAALİYETLERİNE NEDEN SPONSOR OLMALISINIZ?
KANO.
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
ETKİNLİK YÖNETİCİSİ. Etkinlik yöneticileri hangi etkinlik alanında çalışırlarsa çalışsınlar üç kategoride uzman olmalıdır. İşin doğasına aldırmayarak.
OLİMPİYATLAR.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz
Spor Tesis İşletmesi.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
ATLETİZM.
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
YAŞAM BOYU SPOR Öğr. Gör. Elif Öz
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
BİSİKLET SPORU NEDİR ? İki tekerlekli bisikletin gelişmesiyle oluşmuş bir spor dalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşmıştır. Her yaştan insan bu sporu.
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
PARALİMPİK OYUNLAR.
Baron Pierre de Coubertin Spor tarihinde Modern Olimpiyat Oyunlarının kurucusu olarak Baron Pierre de Coubertin bilinmektedir. Ancak 1863 günü Paris’te.
SPORDA MÜSABAKA ANALİZİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ
Mitoloji ve İkonografi I
ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜREK TAKIMI SEZONU ANTRENMAN PROGRAMI
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ATATÜRK’ÜN SPOR ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR Atatürk’ün de desteklediği asker i bir spor kulübü olan Muha fızgücü kuruldu. Çok önemli başarılara.
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
ENGELLİLER İÇİN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
ATLETİZM.
ENGELİLERDE SPOR Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir, diye en basit tanımı yapabiliriz. Engellilik çeşitlerini bilimsel olarak.
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Sunum transkripti:

Antik Olimpik Oyunlar MÖ 776 – MS 393 Dini temeller - Zeus Özgür – Erkek – Yunan

Modern Oyunlar 1896 - ...

Olimpizm Olimpizm, bedene, iradeye ve zihne özgü özellikleri dengeli olarak bütünleştiren ve yücelten bir yaşam felsefesidir.

Sporu, kültür ve eğitimle harmanlayarak, çaba göstermenin, iyi örneklerin eğitsel değerinin ve evrensel temel ahlak ilkelerine saygının verdiği mutluluğa dayalı bir yaşam biçimi yaratmayı hedefler.

1896 Atina İlk çoklu spor organizasyonu Olimpizm ideali Maraton 14 ülke 241 sporcu 43 yarış 2008 Pekin oyunlarına 11bin 28 sporcu katıldı. Yaz oyunlarında 200’ün üzerinde ülke, kış oyunlarında 80’in üzerinde ülke

1900 Paris Kadın sporcu katılımı

1904 St Louis Madalya sistemi

1912 Stokholm Olimpiyat bayrağı

Dünya Savaşları 1916 1940 1944

1920 Anvers İlk olimpiyat yemini

1924 Chamonix İlk kış oyunları Yaz oyunlarından bağımsız yapılan ilk oyunlar

1936 Berlin Meşale koşusu

Sport in Motion – Devinimde Spor 1960 Roma Olimpik oyunlardan bir hafta sonra düzenlenen ilk paralimpik oyunlar 6 Kategori Ampute, Celebral palsi, zihinzel engel,tekerlekli sandalye, görme engelliler, işitsel engelliler Sport in Motion – Devinimde Spor

1972 Münih Terörist saldırı

1984 Los Angelos İlk sponsorlar, Pazarlama atılımı, Bilet satışı, TV yayını

1992 Barcelona Profesyonellik

2008 Pekin “Tek dünya tek rüya” 400 milyon öğrenciyi hedefleyen Olimpik eğitim projesi “Tek dünya tek rüya”

2012 Innsbruck 2014 Nanjing