Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

Su Ekonomisi.
Global Su Ürünleri Trendleri
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Portekiz.
Danimarka.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Ülkemizin Doğal Kaynakları
BALIKÇILIK.
MANİSA İL COĞRAFYASI.
ONİKİNCİ HAFTA Doğal gaz, motor yağı, karbonun önemi.
Coğrafi Bölgeler.
İsveç.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
No Konu Ürettiklerimiz
ÜLKEMİZDE NÜFUS ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Norveç.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
YAŞLIDA BESLENME Prof. Dr. Deniz SUNA ERDİNÇLER
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
YURDUMUZDA EKONOMİK HAYAT
1. Giriş.
İTALYA.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Büyük baş hayvancılık hayvancılık faaliyetleri özellikle da ğ lık bir araziye sahip kırsal kesimlerde ön plana geçerek, birinci derecede etkili ekonomik.
Şubat SUNUM PLANI 1. Konya Su Ürünleri Varlığı 2. Desteklemeler 3. Faaliyetler 4. Hedefler.
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
MARMARA BÖLGESİ.
KARADENİZ BÖLGESİNİ TANIYALIM
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
Selin Çal 11/D 1545  Sanayisi gelişmiştir. Elektronik aletler, kimyasal madde, gemi yapımı, elmas işletmeciliği oldukça gelişmiştir. Enerji kaynağı.
Avrupa’da doğal bir ilaç olarak kabul edilen keçi sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Keçi sütü tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerinden.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Portekiz.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
YEM BİLGİSİ.
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU Kaynak : Karikatürcüler Derneği-TEMA Vakfı-Cartoon Yayıncılık “Doğa ve İnsan Karikatür Yarışması”
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
Sunum transkripti:

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Dünya’ da yaygın olarak yetiştirilen türler ve üretim miktarları Su ürünleri yetiştiriciliği, dünya besin gereksiniminin önemli kısmını karşılayan bir endüstridir ve FAO tarafından dünyada en hızlı büyüyen gıda sektörü olarak belirtilmiştir. Dünya balıkçılık üretiminin yaklaşık %30’unu su ürünleri yetiştiriciliği karşılamakta ve yılda %10’dan fazla artarak büyümektedir. 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Türkiye’ de yaygın olarak yetiştirilen türler ve üretim miktarları   Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olup, göl, gölet, baraj gölü, akarsu ve kaynak suları itibariyle su ürünleri bakımından çok zengin bir potansiyele sahiptir. Deniz ve içsu kaynaklarımız, 8333 km uzunluğundaki kıyıları ve 177714 km uzunluğundaki nehirleri ile yüzey alanı itibariyle orman alanlarımızdan fazla, tarım alanlarımıza ise hemen hemen eşit olup, 25 milyon hektar su alanına sahiptir. 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Türkiye’ de yaygın olarak yetiştirilen türler ve üretim miktarları   Dünya su ürünleri üretiminin %0,7’sinin karşılandığı ülkemizde ticari olarak avlanan ve yetiştirilen su ürünleri üretimi yaklaşık 494 bin tonu avcılık ve 152 bin tonu yetiştiricilik olmak üzere toplam yaklaşık 646 bin tona ulaşmıştır. Ülkemiz 2008 yılı toplam su ürünleri arzının %61,22’i deniz balıklarından, %8,89’u diğer deniz ürünlerinden, %6,35’i içsu ürünlerinden ve %23,55’i yetiştiricilik yoluyla elde edilmiştir. Avcılıkla yapılan üretim, 2008 yılında bir önceki yıla göre %21,87 azalırken, yetiştiricilik üretimi ise %8,8 oranında artmıştır. 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Su ürünlerinin kimyasal yapısı ve insan sağlığı açısından önemi Kolay sindirilebilmesi, aminoasit içeriğinin en uygun oranda bulunması, vitamin ve mineral madde içeriğinin zenginliği gibi faktörler ile balık yağının beslenme fizyolojisi yönünden önemi, balık etini "YÜKSEK DEĞERLİ GIDA" yapmaktadır. Yüksek besin değeri ve diyetetik değere sahip olması, balık ve diğer su ürünlerinin yüksek değerli gıda olma özelliğini ortaya koymaktadır. 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Su ürünlerinin kimyasal yapısı ve insan sağlığı açısından önemi Balık eti, bünyesinde su, protein, yağ, inorganik madde, vitamin gibi önemli besin bileşenlerini bulundurmaktadır. Bu bileşenlerin miktarı ve değişimi balığın türüne, cinsiyetine, yaşına, üreme mevsimine, beslenmesine ve çevre koşullarına göre önemli değişimler göstermektedir. 1. Hafta

Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi Su ürünlerinin kimyasal yapısı ve insan sağlığı açısından önemi Balık ve su ürünlerinin, kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu etkilerinin açıklanmasında şüphesiz en büyük katkıya sahip olan ve bu nedenle üzerinde en çok durulan bileşen n-3 PUFA’dır. Kan basıncını düşürmek, kanın yoğunluğunu düşürmek, ritim bozukluğunun gelişimini yavaşlatmak, kanser gelişimini önlemek, kandaki kolesterolü düşürmek gibi yararlara sahiptir. 1. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta