ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞENLER.
Advertisements

B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
FP. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GEÇMİŞİ Orta Asya Türkleri’nin Müslüman olmadan önce örgün eğitim kurumlarının olup olmadığı bilinmemektedir. Ancak Türk Kültürü’nün.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Siyaset Sosyolojisi.
KEMAL ATATÜRK ( ) Milli mücadelenin önderi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı, askeri ve siyasi.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
ATATÜRK İNKİLAPLARI.
HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
Demokrasinin Serüveni (Demokrasi İle)
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
Çağdaş ve uygar bir Türkiye idealini taşıyan Mustafa Kemal hedeflerinden biride demokrasiyi yerleştirmekti… Bu sistemde oy verilecek herkesin bu hakkını.
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
 Atatürk olmasaydı bence Türkiye şu anda Türkiye değil başka bir ülkenin adına sahip ola bilirdi. Bu sebepden dolayı bence Atatürk’ü asla unutmamalıyız.
Hikmet SIRMA.
TARİHİ RİSK! TARİH BİLİMİ. Osmanlı Devletinde tarihi olayları kaydetmekle görevlendirilen kimselere verilen ad? Vakanüvis.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER ATATÜRK İLKELERİ KONU ANLATIMI
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Mustafa Kemal,Kurtuluş Savaşı ile yurdumuzu düşmanlardan kurtardı.
KONU: EKONOMİK ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR HAZIRLAYANIN; ÖĞRETMENİN; HAZIRLAYANIN; ÖĞRETMENİN; ADI: DİLRUBA ADI: HASAN ADI: DİLRUBA ADI: HASAN SOYADI: BİÇER.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Kadın Haklarının Gelişimi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
EŞSİZ YUVAM TEMASI ETKİNLİKLERİ 2
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
Bandırma Vapuru.
İletişimin Zamanda yolculuğu
TAM ÖĞRENME MODELİ.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Sosyal Politikanın Tarihsel Boyutu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DEMOKRASİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
ATATÜRK İLKELERİ Pınar TÜRKECAN-TED Ankara Koleji.
ATATÜRK İNKILÂPLARI.
Terör Suçları ve Türkiye
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
. Modern devletin 16. yy’da ortaya çıkmaya başlaması
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU.
Sunum transkripti:

ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER …Egitimhane.com...

Yönetim Biçimi Atatürk’ün önderliğinde yapılan en büyük yenilik egemenliğin halka verildiği “Cumhuriyet” yönetim biçiminin getirilmesidir. …Egitimhane.com...

Yönetim Biçimi Kurtuluş Savaşı bittiği zaman bir yanda Büyük Millet Meclisi, öte yanda Osmanlı Saltanatı vardı. Büyük Millet Meclisi'nin 1 Kasım 1922 günü kabul ettiği bir yasa ile saltanat kaldırıldı. 29 Ekim 1923 günü Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğu kabul edildi. …Egitimhane.com...

Eğitim Cumhuriyet döneminde dine bağlı eğitim sistemine son verilerek bilimsel yöntem ve ilkelere dayalı eğitim çalışmaları başladı. Atatürk eğitime, öğretime çok önem verdi. Bilgisizliği kısa yoldan çözmek, okuma yazmayı kolaylaştırmak amacı ile 1 Kasım 1928 tarihinde Türk Alfabe Yasası kabul edildi. Bu alfabe ile okuma yazma öğrenilmesi için tüm yurtta Ulus Okulları açıldı. Atatürk, Ulus Okullarında Başöğretmen olarak dersler verdi. …Egitimhane.com...

Ölçü Birimi ve Takvim Uzunluk ölçüsü birimi olarak arşın, endaze; ağırlık ölçüsü birimi olarak okka, dirhem gibi ölçüleri kaldırarak bugün kullanmakta olduğumuz ölçü birimleri kabul edildi. Ülkemizde daha önce Hicri Takvim kullanılmakta idi. Buna göre dünyanın kullandığı takvimle aramızda 580 yıl kadar bir farklılık vardı. 1 Ocak 1926 tarihinden sonra bizde de Miladi Takvim kullanılmaya başlandı. Hafta tatili Cuma'dan Pazar gününe alındı …Egitimhane.com...

Hukuk Cumhuriyet öncesinde yargı işleri din adamları tarafından görülürdü. Kadı adı verilen yargıçlar din kurallarına göre karar verirdi. Eski yasalar yürürlükten kaldırıldı. Hukuk devrimi ile boşanma, miras, ceza hukuku yeniden düzenlendi. Kadın ve erkek arasında eşitlik sağlandı. Böylece kadınlar da erkekler gibi seçme ve seçilme hakkına kavuştu. …Egitimhane.com...

Kıyafet Cumhuriyet’in ilanından önce kullanılan fes, çarşaf gibi kıyafetler kaldırılarak yerine modern kıyafetler getirildi. Şapka Kanunu da bu dönemde kabul edildi. …Egitimhane.com...

Soyadı Kanunu Cumhuriyet’in ilanından önce kişiler baba adı veya lakaplarla anılırken Cumhuriyetle beraber Soyadı Kanunu getirilerek her aileye bir soyadı verildi. İlk soyadı Türk Milleti tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK’e verildi. …Egitimhane.com...