COĞRAFİ KAPSAM Turizme açılması 1990 yılında İberotel Sarıgerme Park'ın açılmasıyla başlamış, kısa sürede çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı oraya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
HALK MİMARİSİ.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Spor tesis işletmesi-2.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Sözsüz İletişimin Özellikleri
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
F İ NLAND İ YA EG İ T İ M S İ STEM İ Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor,
KİŞİSEL HİJYEN.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Haritadaki Kısaltmalar ve Semboller
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİMİ ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİK DOSYASI
AVANTGARDE HOTEL & RESORT
TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI
Mehmet zeki obdan ilkokulu
CEYLANLI İLKOKULU ERİŞEBİLİRLİK SUNUSU
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
TT HOTELS SENSİMAR MARMARİS IMPERIAL ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
2017 YILI SWISSÔTEL RESORT BODRUM BEACH MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Hazırlayan: Pınar Doker- Kalite Müdürü.
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tezin Olası Bölümleri.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
BELLEK.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Işığın Kırılması.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanan çevre eğitim ve etkinlikleri
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
Sunum transkripti:

COĞRAFİ KAPSAM Turizme açılması 1990 yılında İberotel Sarıgerme Park'ın açılmasıyla başlamış, kısa sürede çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı oraya çekmeyi başarmıştır. 2016 yılından itibaren yapılan yenilik ve değişimlerle TUI BLUE Sarigerme Park adıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Çok sayıda dört ve beş yıldızlı oteli barındıran bir yer olan Sarıgerme, Türkiye'nin önemli tatil köylerinden biridir. Dalaman Havaalanına yakınlığı ve modern konaklama tesislerinin hizmete girmesiyle popüler hale gelen Sarıgerme, Ortaca İlçesinin sahilidir. Mahalle sahilden 850 m içeride kalır. Sarıgerme adı, kumsalı bölen Sarıçay’la ilişkilidir. Sarıçay ormandan kesilen kerestelerin denize taşınmasından kullanılırmış. Keresteler denize kaçmasın diye, deniz bağlantısı kapatılırmış. Bu işleme “germe” denirmiş. Sarıgerme adı böyle oluşmuş. Tarihte bu bölgede Pisilis antik kenti kuruluymuş. Sarıgerme son yıllarda turizm alanında yaptığı atak ve hızlı gelişim ile, adından söz ettiriyor. Yöresel özellikleri, çevre zenginliği ve tarihi geçmişi ile tatilcilerin gözdesi haline geldi. Dalamana mesafesi yalnız 12 kilometre olan Sarıgerme, Fethiye, Dalyan, Göçek gibi turizm merkezlerine de çok yakın. Sarıgerme'nin en gözde tatil merkezlerinden biri haline gelmesinin bir çok nedeni var. Bunlardan en önemlisi, deniz şeridi. Bir mil açıkta bulunan Babaada, bir tür dalgakıran görevi yapıyor. Aynı zamanda kıyı şeridi arasında sürekli su sirkülasyonunu sağlıyor. Doğal klima görevi yapan hava akımı ve suyun değişkenliği gibi olgular, sörf ve yelkenciler için vazgeçilmez avantajlar sunuyor.

Büyük bir kumsal üzerinde yer alan TUI BLUE Sarigerme Park, çok çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği ve tüm yaş gruplarına hitap eden, her şey dahil konaklama hizmeti sunan bir oteldir. Geleneksel bir Türk köyü tarzında inşa edilmiş olan tesis, bir ana bina ve otelin geniş arazisine yayılmış villa tarzı bloklardan oluşmaktadır. Özenle döşenmiş odaların tümü, bahçe manzaralı bir balkona veya terasa sahiptir. Sarigerme Park'ta çok sayıda spor faaliyeti yapılabilir. Konuklar tenis veya voleybol oynayabilir, okçulukta şanslarını deneyebilir veya otelin tatlı su havuzunun başında yorgunluk atabilir. Tesisin genç konukları 4-12 yaş grubundaki çocuklara hitap eden Fantasia Mini-club vardır. Tesis ayrıca gölgelik bir oyun alanı, mini hayvanat bahçesi ve mini diskonun yanı sıra, bebekler ve çocuklar için 2 ayrı yüzme havuzuna ev sahipliği yapmaktadır. TUI BLUE Sarigerme Park otelde fiyatlara her şey dahildir. Konuklar açık büfe tarzında sunulan ve özel temalı geceler ile pazar günleri verilen haftalık gala yemeğinin de dahil olduğu tam pansiyon konaklama hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ayrıca gün boyu dondurma, kahve ve kek servis edilmektedir. Paket, (barın çalışma saatlerine bağlı olarak) alkolsüz ve alkollü yerli içecekleri de içermektedir. Küçük bir belde olan Sarıgerme, 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Otel bahçesinin hemen bitişiğinde Pisilis antik kentinin kalıntıları yer almaktadır. Absender | Titel | Datum

TARİHÇE Sarıgerme’deki antik yerleşimin adı PİSİLİS. Yerleşimin bugünkü adı da ilginçtir. Germa sözcüğü Farsçada ılıca  yani sıcak su anlamına geliyor. Bunu anımsayınca ilkçağ kenti Pisilis kalıntılar alanına yöre halkının niçin Sarıgerme dediğini anlayabiliyoruz. Muğla ilinde, İçe merkezi Ortaca ilçesinin güney ilerisinde deniz kıyısındaki kalıntılar alanı, Sarı Su denen derenin denize döküldüğü yerde oluşmuş kumsal düzlüğünde ve bu kumsala açılan, içinden derenin geçtiği doğal yolun (vadinin) kumsala bitişik ucundadır. Sarı Germe adındaki sarı, sarı suya; Germe, oradaki ortaçağ surlarına işaret ediyor olmalıdır. Absender | Titel | Datum

Coğrafyacı Strabon (M. Ö. 2 y. y Coğrafyacı Strabon (M.Ö.2 y.y.) sonlarında Karia sahillerindeki küçük yerleşim merkezine değinmişler. O zamanlar Indos adı ile anılan (günümüzde: Dalaman Çayı) nehrin ağzına yakın olan ve rüzgârdan korunan bu koy güvenli bir liman oluşturmakta idi. Roma kralı Julian zamanında (M.S. 361–363) günümüze Pisilis hakkında sadece bir yazı ulaştırılmıştır. Halen görülebilen kalıntılar, duvarlarla çevrili şehir merkezi (M.S. 4.-6 y.y.) bunun dışında kalan birkaç büyük yapı (M.S. 1.-3 y.y.’a anıt mezarlar) ve mezarlık kısmına (M.S. 1.-3 y.y.) ayrılmaktadır. Kayalıklı bir tepe üstünde bulunan şehir merkezinde dar caddeler ve sokaklar, birbirine yakın, dar ve genellikle iki katlı evler görülmektedir. Zemin katlarında ahırlar, üst katlarda oturma odaları bulunmaktadır. Bir kısmının dışardan merdivenleri bulunmaktaydı. 50–70 cm kalınlığındaki dış duvarlar taş, tuğla kırıkları ve horasanlar (Roma betonu = Opus Caementitium), damlar tahta kalaslardan. (Kalaslar hala sıkça görülebilmekte) ve kerestelerden inşa edilmiştir. Absender | Titel | Datum

İçme suyu dağlardan bir su kemeri ile aktarılmakta veya yağmur suları yeraltı sarnıçlarda birikmekteydi. Şehir duvarlarının yüksekliği yaklaşık 10 m, kalınlığı ise 3 m kadardı ve bunlar da Roma betonundan inşa edilmişti. (2 dış kabuk taştan ve duvarın içi gibi horasandan) Şehrin yaklaşık dörtte biri güneydoğudan gelen göçmen kumullarla örtülmüştür. Şehir duvarlarının dışında, otel bungalovlarının olduğu bölümde bir anıt mezarın heybetli taş kütle-temeli (Mezar tapınağı”, belki zengin bir Romalının aile mezarı, büyük ihtimalle krallık zamanından kalma ve restoranın doğusunda bir duvar kalıntısı (tahminen yeni Romalılardan) bulunmaktadır. Absender | Titel | Datum

Üçlü bazilikanın kalıntıları batı duvarının batısında ve “Büyük Nischen – Bazilika” kalıntıları kuzey duvarının kuzeyinde bulunmaktadır. Mezarlığın kalıntıları (tahminen krallık zamanının nekropolü) otel bungalovlarının güneydoğusundaki tepede görülmekte; kayalık arazide beşik tonozlu evler ve büyük bir hol. Sahilin önünde bulunan Baba adasında da bir Roma mezarlığının kalıntıları bulunmaktadır. (zengin bir tüccarın aile mezarlığı); kare şeklindeki mozole içinde bir hücre ve piramit şeklinde bir kiremit çatı bulunmaktadır. Absender | Titel | Datum

ÇEVRE GAZETESİ ABONELİĞİ; 01/05/2017 ÇEVRE GAZETESİ ABONELİĞİ; Çevre Etkinlikleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Hizmetleri yayınlarına abone olunmuştur. 05/05/2017 ÇEVRE MEVZUATI ABONELİĞİ; Lebib Yalkın yayınlarına abone olunarak Çevre Mevzuatındaki değişikliklerden çalışanlarımızın bilgilenmesi sağlanmaktadır. 13/07/2017 YANGIN EĞİTİMİ ve TATBİKATI; Yetkili firmadan eğitim alınmış ve sonunda tatbikat yapılmıştır. 25/05/2017 ÇEVRE BİLGİLENDİRME PANOSU OLUŞTURULMASI; Çalışan dinlenme alanında çevre ile ilgili bilgilendirici ve eğitici görsel notların bulunduğu pano oluşturulmuştur. 29/08/2017 ATIKLARDAN OYUNCAK YAPMA ETKİNLİĞİ; Çocuk misafirlere atık yönetimi ile ilgili kısa eğitim verilip oluşan atıkların yeniden değerlendirilmesi ile ilgili etkinlik yapılmıştır. Absender | Titel | Datum

Otel ve Plaj Temizliği Etkinliği; 16/08/2017 Otel ve Plaj Temizliği Etkinliği; Otel misafiri turistlerle birlikte temizlik etkinliği yapılmıştır. 21/07/2017 Deniz Dip Temizliği Etkinliği; Çalışanlar ve otel misafiri turistlerle birlikte temizlik etkinliği yapılmıştır.. 10/05/2017 Otel çalışanları ile birlikte temizlik etkinliği yapılmıştır. Sezon Boyunca Palmiye Dikimi Etkinliği; Misafirlerimiz ile birlikte sahil bölgesine palmiye dikimi gerçekleştirilmiştir. Çevre Yönetimi ve Atık Ayrıştırma Etkinliği; İşe başlayan tüm çalışanlara TUI BLUE Sarigerme Park Çevre Yönetim Sistemi eğitimi düzenlenmiştir. Atık yönetimi anlatılmıştır. Absender | Titel | Datum

ÇEVRE MEVZUATI ABONELİĞİ Lebib Yalkın aboneliği ile Çevre Mevzuatı takibi yapılmakta, mevzuat değişikliklerinde yöneticiler ve çalışanlar bilgilendirilmektedir. Absender | Titel | Datum

YANGIN EĞİTİMİ ve tatbikatı Absender | Titel | Datum

Çevre bilgilendirme panosu oluşturulması Çalışan alanlarına çevre bilgilendirme panoları oluşturulmuştur. Absender | Titel | Datum

ATIKLARDAN OYUNCAK YAPMA ETKİNLİĞİ Absender | Titel | Datum

Otel ve Çevre temizliği ETKİNLİĞİ Absender | Titel | Datum

Deniz dip temizliği ETKİNLİĞİ Absender | Titel | Datum

Otel ve Çevre temizliği ETKİNLİĞİ Absender | Titel | Datum

PALMİYE DİKİM ETKİNLİĞİ Sezon boyunca, sürekli gelen her misafir adına palmiye dikimi gerçekleşmiştir. Absender | Titel | Datum

Çalışanlara yönelik çevre eğitimleri Tüm çalışanların çevre yönetimi eğitimi alması adına gerçekleştirilen eğitimler Absender | Titel | Datum