Metin ve Görünüm Etiketleri Bağlantı (Köprü) Oluşturma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
WORD 2010 KULLANIMI (GİRİŞ)
Advertisements

HTML
HTML’e Devam Uygulama.
HTML (HyperText Markup Language)
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
HTML Ders Notları.
İnternet Programcılığı
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Tablosuz Tasarım Div ler.
HTML’E GİRİŞ.
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Font Özellikleri Web sayfamızdaki metinlerin font ailesini, boyutunu, kalınlık ayarlarını, büyük-küçük harf olmasını ve stilini değiştirmek için kullanılır.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
Giriş sayfasındaki animasyon Konu: Öğrenme Ürünleri Javascript
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
HTML KODLARI HTML Dokümanındaki ilk etiket <html>’dir.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
E-POSTA ADRESİ NASİL ALINIR?
1 İNTERNET PROGRAMCILIĞI - 1 TABLOLAR Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
Temel Bilgi Teknolojileri
explode Bu fonksiyon sayesinde belirli bir metni, istediğiniz bir karakteri referans alarak bölebilir ve istediğiniz bir diziye aktarabilirsiniz.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
Tablo Özellikleri Tablo oluştururken kullandığımız , , ve etiketlerine şu ana kadar gördüğümüz özellikleri uygulayarak görsel açıdan.
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Ekle Butonunu tıklayın.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
Listeler.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Web Teknolojileri Hafta 3 1. İçerik  Cascading Style Sheets - CSS 2.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
İnternet Programcılığı I
Web Tasarımı Giriş.
HTML HTML Stilleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
İnternet ve WEB Tanımları Html Temel Etiketleri
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Nbp105 web tasarım temelleri Öğr. Gör. Dr. Ufuk tanyeri
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI- HTML TABLOLAR SAVAŞ TUNÇER
Tablo İşlemleri Formlar
Bağlantı (Köprü) Oluşturma Tablo İşlemleri
HTML 5 Yrd. Doç. Dr. Hüseyin GÜNEŞ
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Bu alan projenize ait çalışmaları yerleştirmeniz gereken alan olarak ayrılmıştır. Önerilen yazı tipi Arial olup font büyüklüğü dür. Poster Hazırlama.
Sunum transkripti:

Metin ve Görünüm Etiketleri Bağlantı (Köprü) Oluşturma Nbp105 web tasarım temelleri Öğr. Gör. Dr. Ufuk tanyeri

Metin ve Görünüm Etiketleri [1] <p>Burası normal bir metin - <b>ve burası koyu yazılmış metin</b>.</p> <center>Bu metin ortaya hizalanmıştır</center> <font size="3" color="red">Öylesine bir metin!</font> <font size="2" color="blue">Öylesine bir metin!</font> <font face="verdana" color="green">Öylesine bir metin!</font> <strong>Vurgulanacak metin</strong>

Metin ve Görünüm Etiketleri [1] <img src="smiley.gif" alt="Smiley face" height="42" width="42"> <img src="planets.gif" width="145" height="126" alt="Planets" usemap="#planetmap"> <map name="planetmap"> <area shape="rect" coords="0,0,82,126" href="sun.htm" alt="Sun"> <area shape="circle" coords="90,58,3" href="mercur.htm" alt="Mercury"> <area shape="circle" coords="124,58,8" href="venus.htm" alt="Venus"> </map>

Bağlantı (Köprü) Oluşturma [2] <a href="URL"> <a href="#top">Yukarı git</a> <a href="mailto:ufuktanyeri@ankara.edu.tr?Subject=Merhaba">E-posta gönder!</a> <a href="mailto:ufuktanyeri@ankara.edu.tr?cc=m.kilicaslan@ankara.edu.tr&bcc=yakisirburcu@hot mail.com &subject=Toplantı&body=Acilen%20toplantı%20yapmamız%20%20gerekli!"> E-posta gönder!</a>

Alıştırma Adınıza kayıtlı e-posta adresinden, ufuktanyeri@ankara.edu.tr’e adresine, konusu «proje hakkında» olan ve herhangi bir arkadaşınızın adresine de kopyasını gönderen, konu olarak da proje konusu önerisi yazdığınız bir bağlantı yazınız. Yazdığınız bağlantı, «E-posta gönder» metnine bağlansın. E-posta gönder yazısının font’u verdana rengi mavi olsun.

Alıştırmanın Çözümü <!DOCTYPE html> <html> <body> <a href="mailto:ufuktanyeri@ankara.edu.tr? cc=m.kilicaslan@ankara.edu.tr &subject=proje%20konusu%20önerisi" target="_top"> <font face="verdana" color="blue">E-posta gönder</font> </a> </p> </body> </html>

Kaynaklar [1] HTML5 Tutorial. (n.d.). Erişim Tarihi 14 Kasım 2017, https://www.w3schools.com/tags/ref_byfunc.asp [2] HTML5 Tutorial. (n.d.). Erişim Tarihi 14 Kasım 2017, https://www.w3schools.com/tags/att_a_href.asp