ULUSLARARASI CEZA HUKUKU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKULTESİ
Advertisements

HUKUK VE PSİKİYATRİ-PSİKOLOJİ
SATIN ALMA EĞİTİMİ “YAPIM İŞLERİ” MAYIS 2006 PROCUREMENT TRAINING WORKS MAY 2006.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA BİLİŞİM SUÇLARI- HUKUKU
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN İLKELERİ
ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR 15 Ekim 2012 Afyonkarahisar.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI.
Mağduriyet Anketleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Değişiklik Yapılan İhtilaf Direktifinin Yeni Hükümleri Peter.
TELİF HAKLARI VE BİLİŞİM HUKUKU
TİPİKLİK Bir davranış bir suçun bütün unsurlarını gerçekleştirirse, o zaman o davranışın tipik, kanundaki tipe uygun olduğu söylenir.
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
1 Ekonominin Kapsamı ve Metodu KISIM I EKONOMİYE GİRİŞ BÖLÜM İÇERİĞİ
TÜRK DEVLETLERİNDE HUKUK
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Ceza Mahkemeleri -.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
SATINALMA EĞİTİMİ MAL ALIMI MAYIS 2006 PROCUREMENT TRAINING SUPPLIES MAY 2006.
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
AİLE HUKUKU Ailenin Korunması Projesi Elmadağ ilçe M.E.M. AR-GE BİRİMİ
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ ANAYASA'NIN İLGİLİ HÜKÜMLERİ KANUNLAR 5176 Sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması.
(Genel) Vergi Hukuku.
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
TUR İ ZM HUKUKU VE MEVZUATI DR. OSMAN AVŞAR KURGUN DR. AYHAN GÖKDEN İ Z DR. MURAT SEL İ M SELV İ DR. GONCA KILIÇ DR. ELBEYI PEL İ T Ö Ğ R. GÖR. HÜSEY İ.
Eğitim ve Hukuk.
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
ÇOCUK GELİŞİMİNE FARKLI BAKIŞ AÇILARI
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 2- AB’ye Uyum. Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde Bilişim suçları ve güvenliği ile ilgili Türkiye’yi bağlayan bir başka.
NORMLAR HİYERARŞİSİ.
SUNUMU HAZIRLAYAN:STJ.AV.DENİZ GÖMRÜKÇÜ. Güncel Türkçe Sözlük’te “sır” sözcüğünün Arapça bir sözcük olduğu belirtilip, “Varlığı veya bazı yönleri açığa.
HUKUK KURALLARI HİYERARŞİSİ VE TERİMLERİ
ULUSLARARASI CEZA HUKUKU
Ceza Muhakeme hukukunun kavramı Ceza usul hukuku diğer Hukuk dalları ile ilişkisi Ceza Muhakeme hukukunun kaynaklari.
 Genel bakisim  Ceza hukukun tanimi  Ceza hukukun bolumler  Ceza hukukun diger hukuk dallariyla iliskisi  Ceza hukukun sistemi.
 Ikiye ayrilir: maddi ve resmen kaynaklar.  Maddi kaynaklar toplulukta oldugu durumlardir. Bu aslinda topluluk icinde fakli iliskiler ve onlar hukuka.
Av. Bilge Aydın Temiz BİLGE AYDIN TEMİZ
ULUSLARARASI CEZA HUKUKU
Devlet Muhasebe Standartları
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
11. MUHASEBE ALANINDA DÜNYADAKİ ETİK KURALLAR VE İLKELER
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
AİLE DANIŞMANLIĞI PROGRAMI AİLE HUKUKU DERSİ
H.L.A. HART.
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
Öğrencilerin dersten beklentilerini öğrenme Dersi içeriği paylaşımı
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
MEDENİ HUKUK.
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
Başlangıç Hükümleri- 1. Hafta
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
KANUNİLİK İLKESİ HUKUKİ DAYANAĞI KAPSAMI İŞLEVİ
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri
SİBER GÜVENLİK BÖLÜM 6.
TEST 1.
HUKUK BAŞLANGICI 9.
TEMEL HUKUK Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
HUKUKUN İŞİ AHLÂK MIDIR?
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI CEZA HUKUKU Uluslararası Ceza Hukukunu Anlamak Uluslararasu Ceza İşlevini Anlamak Uluslararası Ceza Hukuku Dersi

ULUSLARARASI CEZA HUKUKUNU ANLAMAK Uluslararası ceza hukuku, uluslararası ceza hükümlerini içerisinde barındıran uluslararası yasaları kapsar ve işlenen cezai suçların devletlere göre suç ve cezalarını belirler.

POJAM MKP Uluslararası Ceza Hukuku kavramı ilk defa 1789 yılında Jeremy Bentham tarafından «An Introduction to the Principles of Morals and Legislation» (Ahlak ve Mevzuat Kurallarına Giriş) adı altında kullanılmıştır.

ULUSLARARASI CEZA HUKUKU TANIMI «ulusal ceza mevzuatında mekansal geçerlilik yasalarının tümü;» Yukarıda bahsedilen duruma ek olarak, doktrinde bu bilimin anlaşılması uluslararası hukukun anlaşılmasına da yardımcı olacağı tespit edildi.

Yerel ceza hukuku teorisinde: «Bu suçların faillerine karşı uluslararası suçları ve yaptırımları düzenleyen ve uluslararası hukuk değerini korumak için oluşturulan uluslararası kurallar kümesidir.»

ROMA HÜKÜMLERİNE GÖRE ULUSLARARASI CEZA HUKUKU “Uluslararası Ceza Hukuku, uluslararası suçları Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde cezai sorumluluk ve faillerin suçluluk, ceza ve usul hukuku temelini düzenleyen yasal düzenlemelerin bir sistemdir”.

YUKARIDA VERİLEN TANIMLAR TEMELİNDE ULUSLARARASI CEZA HUKUKU NEDİR?

ULUSLARARASI CEZA İŞLEVLERİNİ ANLAMAK Uluslararası ceza işlevleri kısaca; Genel olarak uluslararası ceza işlevleri; Bireysel uluslararası ceza işlevleri; Sistematik uluslararası ceza işlevleri I. bölüm II. bölüm

Uck dersi uch amacI

TEŞEKKÜRLER!