Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LEVREK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Advertisements

ISI MADDELERİ ETKİLER.
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
ZEHRA YAŞAR
SU HALDEN HALE GİRER.
BASINÇ.
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Ana Arı Kalitesi ve Önemi
dünya yüzeyinin ¾ ü sularla kaplıdır
MODİFİKASYON ve MUTASYON
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme
Ana Arıda Kalite Kriterleri
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
SU HALDEN HALE GİRER.
İNSANDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
İnsanda üreme,büyüme,gelişme
Sistemleri Anatomisi ve fizyolojisi
DENETLEYİCİ SİSTEMLER
İNSAN VE ÇEVRE EKOSİSTEMLER.
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
STRATİGRAFİ-SEDİMANTOLOJİ
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
A K M Y İ.
YILAN BALIKLARI (Anguilla anguilla).
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
ÜREME ORGANLARI VE GEBELİK OLUŞUMU
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
Biyosidal ürün uygulanmasında kullanılan cihazlar ve uygulamalar
Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ~~~~~~~~~~ HAZIRLAYANLAR ~~~~~~~~~~
Akarlar ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Büyüme Ve Gelişme Soruları (10 ADET)
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
HAVA KİRLİLİĞİ Tacettin İnandı. Kapsam Hava kirliği tanımlar Kirlilik nedenleri Önlem.
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
Prof. Dr. Güler Küçükturan
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ Ekoloji Tür Biyotop Habitat Popülasyon
VICKERS SERTLIK ÖLÇME YÖNTEMI Ölçme ve değerlendirme kriterleri aynı Brinell yöntemindeki gibidir. Bu yöntemi Brinelden ayıran özellik kullanılan ölçme.
İÇ GENİTAL ORGANLAR İç genital organlar vajina, uterus, tubalar ve overlerden oluşmaktadır. Bu organlar kemik pelvis içinde yer alır.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
B) Püskürtme Hacmi Bir dekardaki yada birim alandaki tek veya çok yıllık bitkiyi ilaçlayabilmek için gerekli su miktarıdır. Püskürtme Hacmi tarla bitkileri.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
Kalite ile ilgili kavramlar
Polinizasyon = tozlaşma
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
BALIKLARDA REPRODÜKSİYON
Fertİlİzasyon Su alıp şişme (1-2 Dk) Erkek ve dişi yanyana
Sperma Özellikleri Küre şeklinde, akrozomsuz bir başa sahiptir.
Damızlıkların Bakımı.
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
İMPLANT NEDİR?.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
İLBEY ☾★. Büyüklükleri ve yaşayan canlıları değişim gösteren bu biyomların en önemli besinini yağmur ve eriyen kar suları oluşturur. Pelajik bölge: Balık,
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
EMBRİYO GELİŞİMİ VE KULUÇKA
Sunum transkripti:

Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi Balıklarda üreme, iç mekanizmaları harekete geçiren çevresel olaylar yardımıyla başlamaktadır. Fotoperiyot, Su sıcaklığı, Su kalitesi (çözünmüş oksijen, ph, sertlik, tuzluluk, alkalilik vs.) Su taşkınları, sel, su akıntısı, gelgit ve ayın safhaları, Hava şartları (atmosfer basıncı, yağmur vs.) Yumurta bırakılacak yer (su bitkileri, odun parçaları, koğuklar vs.) Beslenme, Hastalıklar ve parazitler Diger balıkların varlığıdır. Bu faktörler birbirlerinden bağımsız olmayıp, birbirleriyle bağlantılıdır

Yumurta ve Sperma Almada Hormon Kullanımları Hipofiz ekstraktları, Ovaryum ve testisleri uyarmak için pürifiye gonadotropinler, Hipofizi stimüle etmek için LHRHa (GnRHa) ve bazı balık türlerinde sperma üretimini düzenlemek için kullanılan steroidlerdir. Prof.Dr.Ergun AKÇAY, 2012

Yumurta ve Sperma Almada Hormon Kullanımları Levreklerde yumurtlamayı uyarmak için en etkin yolun LHRHa’nın sürekli salınımı sağlamaktır. Uzun salınımlı LHRHa sistemleri, implantlar (3 mm çapında), mikroküreler (50-150 µm çapında) şeklinde intramuskuler veya intraperitonal olarak uygulanmaktadır. Bu da bakımları oldukça masraflı olan anaçların sayısını düşürerek işletme maliyetinde önemli düşüşler sağlayabilir.

Yumurta ve Sperma Almada Hormon Kullanımları Erkeklerde en önemli sorun sperma miktar ve kalitesindeki düşüşlerdir. En çok kullanılan yöntemlerden biri olan gonodotropik salgılatıcının sentetik agonistidir (GnRHa). HCG’nin sperma miktarını artığı gibi gamet kalitesine etkilemediği ve özellikle 1 yaşındaki erkek levreklere sperma üretimini artırmak için kullanılması gerektiği belirtilmektedir

Yumurta Özellikleri ve Kalite Kriterleri Yeni yumurtlanmış ve döllenmemiş bir yumurta dış görünüş açısından havası alınmış bir futbol topunu andırır. Döllenmiş yumurtalar pelajik, küresel ve saydamdır.

Yumurta Özellikleri ve Kalite Kriterleri Yumurtalar döllenmemiş olsa dahi su alarak şişer ve düzgün bir yüzeye sahip olur. Yumurtaya su, mikropil deliğinden girer. Mikropilin su alıp şişmesi 2 dk iken su alma işlemi 15-20 dk sürer. Türün yumurta çapı büyüdükçe yumurta sayısı azalır, çıkan larvanın boyu ve yaşama oranı artar.

Yumurta Özellikleri ve Kalite Kriterleri Yumurtanın kalitesi, yumurtanın yüzebilirliği, yağ damlası sayısı, açılım oranı ve normal yapıdaki larva miktarı ile orantılıdır. Levrek yumurtalarında biri merkezi konumlu olmak üzere ortalama 4-5 adet yağ damlası bulunur. Levrek yumurtalarının çapı ort. 115085 µ , Yağ damlalarının çapı ise 360-420 µ arasındadır.

Yumurta Özellikleri ve Kalite Kriterleri Yumurta büyüklüğü larva çalışmaları için çok önemlidir. Büyük yumurtadan çıkan larva, ilk canlı yeme geçişinde daha büyük olacağı için yaşama yüzdesi yükselecektir. İri larvaların ağız açıklığının daha büyük olması ve nispeten daha iri canlı yemleri alabilmeleri ve hava kesesi doldurma döneminde daha fazla gelişmiş olduğu için daha az zorlanacaklardır.

Yumurta Özellikleri ve Kalite Kriterleri Yumurtaların döllenip döllenmediği veya canlı olup olmadığı yumurtaların pelajik (yüzen) yapısından dolayı 2 şekilde yapılmaktadır. 1-Yüzeyde kalan ve bölünen yumurtalar canlı yumurta olarak, 2-Dibe çöken yumurtalar (döllenmiş buruşuk ve katinden önce bırakılan) bozuk yumurta olarak değerlendirilir.