TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
VELİLERE YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Türk Mutfağı Kültürü.
Akçaabat a gidince ilk yiyeceğiniz yemek budur ve Akçaabatlıların haftada dört beş kez yedikleri yemek tir.
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
SPOR.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
Eslenme engeli.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

OKUL DÖNEMİNDE BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
Bölgelerimizi tanıyalım
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ VE SAĞLIKLI BESLENME
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
Yemek planlamada ana ilke; beslenme bilgilerini uygulayarak, birey, aile ya da grupların iyi beslenmesini sağlamaktır. Sağlıklı beslenmenin temel ilkelerinden.
İç Anadolu bölgesinde yer alan bir çok doğal,beşeri ve tarihi güzelliklere sahiptir.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
SAĞLIKLI BESLENME.
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
SEBZELER.
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
ŞATO Tabldot ve Ev Yemekleri
Menü Planlama.
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Yemek Listesi ARALIK 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Yemek Listesi OCAK 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
SAĞLIKLI BESLENME.
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR Arş.Gör.Dr. Reha KILIÇHAN

ÇORBA Yüzyılların geleneği hemen her öğünde yudumladığımız çorbalar, zengin içerikleri ve besleyici özelliği ile mutfaklarda özel bir yere sahiptir. Türk mutfağında kahvaltıdan akşam yemeğine kadar bütün öğünlerde zaman zaman ana yemek formunda karşımıza çıkan çorbaların hazırlanması büyük özen gerektirir.

TÜRK MUTFAĞINDA ÇORBALAR Su – tane ilişkisi İçerik ilişkisi Uyum ilişkisi

1.SEBZE ÇORBALARI Türklerin Anadolu’ya yerleşmesi, Akdeniz mutfağının gelişimi ve etkisi, Bamya, yeşil fasulye, börülce, karalahana, havuç, bakla…

2. TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ ÇORBALARI Yerleşik hayat, Tarım ve hayvancılığın gelişimi, Erişte, şehriye, hamur işi, tarhana, un,bulgur, mısır, kurut…

3. SÜTLÜ VE YOĞURTLU ÇORBALAR Hayvansal ürünlerin önemi, Yoğurt çorbası, mantı, kulak çorbası,süt çorbası, düğün çorbası, toyga çorbası, yayla çorbası…

4. KURUBAKLAGİL ÇORBALARI Orta Asya’dan bu yana, Mercimek (yeşil-kırmızı), nohut, ezogelin, alaca çorbası…

5. ET ÇORBALARI Tarih öncesi çağlardan… Avcılık – iç organların (sakatat) kıymetlenmesi, İşkembe, ciğer çorbası, piliç çorbası, balık-deniz ürünleri çorbaları, düğün çorbası, yuvalama, kelle-paça, köfteli çorba…

SONUÇ Çorbalar Türk mutfak kültürünün paha biçilemez hazinesidir.

TEŞEKKÜRLER