Menü Planlama.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Limitsiz Yerli İçecekleri
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
SPOR.
gıda sanayinde kullanılan asitler
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Sağlıklı bir çocuk olmak için nasıl beslenmeliyiz ?
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
SINAV ÖNCESİ BESLENME ÖNERİLERİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Beslenme nedir ? İnsanının yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her birinden yeterli miktarlarda.
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
BESLENMEMİZE DİKKAT.
,Siyah Yeşil Zeytin, Çikolatalı Fındık Ezmesi, Havuç Dilimi, Süt
İNGİLİZCE YUMMY BREAKFAST.
02/10/2017 S-Mini Sandviç,Beyaz Peyniri Siyah Zeytin, Salatalık,Süt
31/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz Peyniri Siyah Zeytin, Salatalık,Süt
Armada Usulü Nikah Daveti Teklifi.
01/05/2017 TATİL 02/05/2017 S-Karışık Mini Pizza,
LİPİTLER.
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Sunum transkripti:

Menü Planlama

Öğünler Açısından Menüler Öğünler açısından menüler dört açıdan ele alınabilir: Kahvaltı Menüsü, Brunch Menüsü, Öğle Menüsü ve Akşam Menüsü şeklindedir. Kahvaltı Menüleri; Açık büfe kahvaltı, Avrupa usulü kahvaltı, İngiliz usulü kahvaltı, Amerikan usulü kahvaltı, Fransız usulü kahvaltı ve A la kart kahvaltı olarak çeşitlenmektedir.

AçIk Büfe KahvaltI Açık Büfe Kahvaltı çeşidi self-servis sistemine dayanır. Açık büfe kahvaltısında ekmek, kek, peynir, marmelat, reçel, zeytin çeşitleri ile domates, salatalık, salam, sosis, yumurta, tereyağı, süt, kahve, meyve suyu, çay, çeşitli hamur işleri verilebilir. Açık büfe kahvaltı menüsünde fiyat sabittir.

Avrupa (kontinental) Usulü KahvaltI Açık büfe kahvaltı menülerine göre oldukça sade bir kahvaltıdır. Bu kahvaltı türünde kızarmış ekmek, peynir, tereyağı, reçel, bal verilmektedir.

İngiliz Usulü Kahvaltı; Avrupa usulü kahvaltıya benzeyen ek olarak sosis, yulaf ezmesi ve yumurtanın verildiği bir kahvaltı menüsüdür. Amerikan Usulü Kahvaltı da ise Avrupa usulü kahvaltıya ek olarak meyve, kek çeşitleri, salam, sosis, jambon ve mısır gevreği verilir.

Fransız Usulü Kahvaltı; oldukça sade bir kahvaltı menüsüdür Fransız Usulü Kahvaltı; oldukça sade bir kahvaltı menüsüdür. Kruvasan, reçel, peynir, çay ve/veya kahveden oluşur.

A la Kart Kahvaltı; Müşterinin istek ve tercihlerine göre hazırlanan seçilen yiyecek-içeceklere göre fiyatın belirlendiği bir kahvaltı türüdür.

Brunch Menüsü Kahvaltı ve öğle yemeği arasında kalan zaman diliminde hazırlanan menüdür. Bu yüzden hem kahvaltı menüsünün hem de öğle menüsünün özelliklerini bir arada bulundurur. Ekmek çeşitleri, reçeller, peynir çeşitleri ve meyve suları gibi kahvaltı öğelerinin yanında bu menüde hafif et ve sebze yemekleri de bulunur. Genellikle çabuk hazırlanabilen yiyeceklerden oluşur.