William Wyler Hayatı ve Filmleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CHARLIE CHAPLIN AkrepKral Ve ilginç hayatı...
Advertisements

HAZIRLAYAN VE SUNAN:LÜTFİYE KÜÇÜK ARTIK
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
GÜZEL SANATLAR İÇERİSİNDE EDEBİYATIN YERİ
UNA-USA GCI Middle School MUN Conference
NASA.
Jean-Christophe Grangé ( ? ).  15 Temmuz 1961’de Fransa’da dünyaya geldi.  Üniversite eğitiminin ardından serbest gazeteci olarak çeşitli haber.
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
Hazırlayan:Sadık Efe BÜYÜKARSLAN
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
MUN NEW YORK.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
(Personel / Satış / İş Güvenliği Eğitim Filmleri)
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Deja vu Sert Kahve’ye teşekkürler – U.K.
MATHEW BRADY.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
Çanakale zaferi 18 mart 1915.
VI. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ “Halk Jürisi”nin Seyrederek; Başarılı olarak değerlendirdiği Yönetmen Mehmet Birkiye, Gece Mevsimi.
DUYGU KOÇ  Deming uzun yıllarını Toplam Kalite alanında çalışmalar yaparak geçirdi. 1930'lı yıllarda Western Electric adlı şirkette Walter.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
The Green Mile (YEŞİL YOL).
Cartoon characters ( Çizgi film Karakterleri)
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
FİLM YAPIM YÖNETİMİ CHARLİE CHAPLİN.
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
Tetikçi Shooter Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine.
Aile Hekimliği Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 1.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
İKLİMLER VE İNSANLAR.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ONUR ÜNLÜ.
MAHSUN KIRMIZIGÜL.
Çİzgİ Romanlar.
David Leo Fincher Mehmet Can Kural Oğuzcan Kınıcı
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
1890 yılı yaz ayında Washington Üniversitesi'nden mezun olan William Sachtleben ve Thomas Allen Jr. isimli Amerikalı iki genç, seyahat amacıyla ilk olarak.
(Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr
FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ
ANADOLU ROCK MÜZİK.
Nasıl yani izle nisan itibariyle ilk kısa fragmanı yanınlanan Nasıl Yani izle meniz için sinemalardan sonra burada olacak. Başrollerde Aykut Elmas,
T.C İstanbul Üniversitesi TBMYO Radyo Televizyon Teknolojisi Programı
Film Gösterim Proğramı (OCAK 2017)
-Piyanist- Roman Polanski
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Anket değerlendirmesi
MEL GİBSON (CESUR YÜREK)
Western / kovboy filmleri
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
Amerika’nın beyazlarının siyahlara bakışı oldukça acımasızdı.Beyazlar siyahları tembel, şiddet düşkünü, kadın düşmanı olarak görüyorlardı ve bu yüzden.
FİLM YAPIM AŞAMALARI.
2018 Mart Ayı Film Gösterimi /08. 03
HALİDE EDİP ADIVAR.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
MATERYALİN HAZIRLANIŞI
Sinemada Kurgu-1 Tarihçe.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

William Wyler Hayatı ve Filmleri

William Wyler Hayatı William Wyler (d. 1 Temmuz 1902 – ö. 27 Temmuz 1981) Oscar ödüllü film yönetmeni. Oldukça üretken olan Wyler aynı zamanda mükemmeliyetçiliği ile tanınırdı. Filmlerinde her sahneyi onlarca defa çekmesi ve tam bir yer, hikâye, ekip kontrolü istemesiyle bilinirdi. Bu mükemmeliyetçiliği onun hem halk hem de eleştirmenler tarafından çok başarılı kabul edilmesiyle ödüllendirildi.

Hayatımızın En Güzel Yılları, (Özgün adı The Best Years of Our Lives) 1946 ABD yapımı dramatik filmdir. Film yedi  kazanmıştır. Bunlar  Akademi Ödülü En İyi Film, En İyi Erkek oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarındaki ödüllerdir.

"Hayatımızın En Güzel Yılları", 1989 yılında  Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi  tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Fiİm Arşivin de muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Mrs. Miniver 1942 yapımı Akademi Ödüllü film Mrs. Miniver 1942 yapımı Akademi Ödüllü film. William Wyler yönetmiştir ve başrolünde Greer Garson vardır.  Jan Struther'ın romanından uyarlanmıştır. Yapımcılığını MGM üstlenmiştir.  Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı tüm zamanların en ilham verici filmleri listesinde 40. sıradadır.

Film En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanmıştır Film En İyi Film Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca bu film ile Greer Garson En İyi Kadın Oyuncu, Teresa Wright En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarlarını kazanmışlardır. Film En İyi Yönetmen (William Wyler), En İyi Sinematografi (Joseph Ruttenberg) ve En İyi Uyarlama Senaryo (George Froeschel, James Hilton, Claudine West, Arthur Wimperis) dallarında da ödül almış, toplam 6 Oscar kazanmıştır.

Ayrıca Henry Travers En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Dame May Whitty En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Walter Pidgeon En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterilmişler ancak ödülü kazanamamışlardır.

Ben-Hur, 1959 tarihli sinema filmi Ben-Hur, 1959 tarihli sinema filmi. Yönetmeni William Wyler olan film, bugün Lewis Wallace'nin romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ`in en ünlü sinema uyarlamasıdır. Başrollerde, Judah Ben-Hur rolüyle Charlton Heston ve Messala rolüyle Stephen Boydvardır.

Filmin galası New York City'de, 18 Kasım 1959 tarihinde Loews Theater'da yapılmıştır. Film sürpriz bir şekilde 11 Akademi Ödülü kazanmıştır; 2011 yılı itibariyle bu sayıyı sadece 1997'de Titanic ve 2003'te The Return of the King filmleri yenileyebilmiştir

Filmin en çok tepki çeken yanı da tarihi bir film olmasına karşın bir karede kırmızı bir arabanın gözükmesidir. Film MGM65mm ismi verilen bir camera ile 2.76:1 sinemaskop formatında çekilmiştir

Filmin uyarlandığı romanın yazarı Lewis Wallace ABD İç Savaşı'nda Kuzey Orduları generaliydi ve II. Abdülhamid zamanında, 1882 yılında ABD'nin İstanbul'daki Osmanlı İmparatorluğu elçiliğine getirilmişti (“Memaliki Müctemial Amerikan Devleti Sefiri Kebiri”).

Ben-Hur, 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Kaynakça https://tr.wikipedia.org/wiki/William_Wyler https://tr.wikipedia.org/wiki/Hayat%C4%B1m %C4%B1z%C4%B1n_En_G%C3%BCzel_Y%C 4%B1llar%C4%B1 https://tr.wikipedia.org/wiki/Bayan_Miniver https://tr.wikipedia.org/wiki/Ben- Hur_(film,_1959)