Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CHARLIE CHAPLIN AkrepKral Ve ilginç hayatı... www.forumbt.net.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CHARLIE CHAPLIN AkrepKral Ve ilginç hayatı... www.forumbt.net."— Sunum transkripti:

1 CHARLIE CHAPLIN AkrepKral Ve ilginç hayatı...

2 İngiliz sinema oyuncusu ve yönetmeni Charlie Chaplin (asıl adı Charles Spencer Chaplin), 16 Nisan 1889'da İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya geldi. Her ikisi de müzikhol oyuncusu olan annesi Hannah ve babası Charles Chaplin'den, daha küçük yaşta şarkı söyleyip dans etmesini öğrenmişti. İlk kez sekiz yaşındayken, bir klog dansı gösterisi olan "Eight Lancashire Lads" (Sekiz Lancashire'lı Delikanlı) ile sahneye çıktı.

3 Babasının bundan kısa bir süre sonra ölmesi, annesinin de sık sık akıl hastanesine girip çıkması yüzünden Chaplin'in çocukluk yılları, yatılı okul ve yetimhanelerde sıkıntıyla geçti. Bu dönemde bazen geçici sahne işleri buldu, bazen de sokaklarda yaşamak zorunda kaldı.

4 On yedi yaşındayken, üvey ağabeyi Sydney kendi çalıştığı ve çeşitli danslar, oyunlar, komedi programları sunan Fred Karno Vodvil topluluğunda ona iş buldu. 1913'e değin Karno'yla çalışarak sayısız müzikhol skecinde oynadı Chaplin

5 O yıl filmlerde rol almak üzere Keystone'un tek makaralık slapstick filmleri yapımcısı Mack Sennett, Chaplin'i Karno turnesi sırasında New York'tayken fark etmişti. Chaplin Aralık 1913'te 150 dolar haftalıkla sinema yaşamına adım attı ve bir daha da sahneye dönmedi.

6 Chaplin, melon şapka, dar bir frak ceketi, bol pantolon, büyük ayakkabılar, bıyık ve bastondan oluşan ünlü görünümünü ikinci filmi olan Kid Auto Races at Venic'te (1914,Venedik'te Ufaklıklar Oto Yarışları) yarattı.

7 Bir eleştirmenin "zenginlerin bakış açısından çizilmiş bir yoksul tipi" olarak tanımladığı, Chaplin'in "küçük adam" dediği Şarlo, Easy Street (1917;Şarlo Polis), Shoulder Arms (1918;Şarlo Asker), Yumurcak, Altına Hücum, Şehir Işıkları, Asri Zamanlar ve ilk sesli filmi olan Şarlo Diktatör gibi filmlerde gelişti. The Great Dictator

8 Chaplin'in çok hareketli bir özel yaşamı oldu
Chaplin'in çok hareketli bir özel yaşamı oldu. Dört evliliğinin üçünü filmlerinin başrol oyuncularıyla gerçekleştirdi City Lights

9 Siyasal tavrına yöneltilen saldırıda, hiçbir zaman ABD vatandaşlığına geçmemiş olmasının payı da vardır. ABD hükümetinin vergi borcu için sıkıştırması, ayrıca bazı politikacı ve köşe yazarlarının yıkıcı etkinliklerle ilişkisi olduğunu ileri sürmeleri üzerine Chaplin 1952'de ülkeyi terk etti. Gold Rush

10 Bundan sonra ailesiyle birlikte İsviçre'de Vevey yakınlarında Corsier-sur-Vevey'de yaşamaya başladı.
Modern Times

11 1966'da başrollerini Marlon Brando ve Sophia Loren'in oynadığı, kendisinin de hem senaryosunu yazdığı, hem de küçük bir rolde göründüğü A Countess from Hong Kong'u (Hong Konglu Kontes) çekti.

12 1972'de kendisine verilen özel Oscar ödülünü almak üzere ABD'ye gitti.

13 1975 yılında ingiltere kraliçesi tarafından asalet ünvanı aldı
1975 yılında ingiltere kraliçesi tarafından asalet ünvanı aldı. tüm isteği filmlerinin üzerindeki haklarını almaktı, bu da olunca bu çok yönlü sanat adamı inzivaya çekildi.

14 25 Aralık 1977'de İsviçre'de öldü.

15 Onun bir repliği hiç unutulmadı : “ Ne gelir elden insan olmaktan başka ! ”

16 Gülerken düşündürme sözünün belki de mucididir Chaplin !
Leicester Square’deki heykeli

17 1977 yılı Noel sabahı, 88 yaşında hayata göz yumunca, siyasi eğilimleri ve değerleri dolayısıyla Amerikan hükumetinin vize vermemesi nedeni ile 1952'den beri yaşamakta olduğu İsviçre'nin Vevey kenti civarında gömüldüğü mezarından tabutu çalınan, haberin yayılması sonrası, çoğu sahte olmak üzere, birçok fidye talebi gelmiştir. Bu taleplerden biri (600,000 $ isteniyordu) fotoğraflı olarak yapılınca, "nerede olduğu mühim değil, zaten kalbimde yaşıyor" diyen eşinin itirazlarına rağmen, ailesi polise yardımcı olmuş ve telefonda yapılan pazarlıklar esnasında, rakam 250,000 $'a düşürülmüş, polis de, telefonu tespit ederek, 24 yaşında Polonyalı bir tamirci ve onun Bulgar yandaşını tutuklamıştır; açılmamış tabut, tekrar Vevey'e gönderilmiş, bu sefer, beton ile örtülmüştür.

18

19 AkrepKral


"CHARLIE CHAPLIN AkrepKral Ve ilginç hayatı... www.forumbt.net." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları