Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
McGraw-Hill/Irwin Copyright © 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved. 5. BÖLÜM Hisse Senetlerinin Değerlendirilmesi.
Advertisements

ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
Kar Payı Politikası.
Finansal Tablolar ve Finansal Planlama
Portföy Risk ve Getirisi
10. BÖLÜM VADELİ TESLİM DÖVİZ PİYASALARI (DÖVİZ TÜREVLERİ)
SERMAYE MALİYETİ COST OF CAPITAL.
Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
BÖLÜM 4 Finansal Tablo Analizi Bu bölümü okuduğunuz zaman, şunları yapabiliyor olmanız gerekir: Oran analizinin ne olduğunu açıklamak Beş grup oranın.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
Bir birikimi, belli bir süre boyunca, enflasyon oranı, vade uzunluğu ve gelecekteki nakit akışlarının belirsizliği faktörlerini bertaraf edebilecek.
HİSSE SENEDİ.  Anonim şirketler  Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler  Özel kanunla kurulmuş kurumlar (T.C. Merkez Bankası, Kamu İktisadi.
DENGELEME VE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA NAKİT TAKASI VE TEMİNAT YÖNETİMİ Ağustos 2010 AYSUN KOÇAK ELEKTRİK PİYASA HİZMETLERİ VE MALİ UZLAŞTIRMA.
Finansal tablolar analizi Bilanço Varlıklar Dönen Varlıklar Nakit ve Benzerleri1080 Alıcılar Stoklar Toplam Dönen Varlıklar
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
BÖLÜM 8 Risk ve Getiri Oranları Bu bölümü bitirdiğinizde şunları yapabilir duruma gelmelisiniz: Hisse senedinin tek başına riski ile bir portföy içindeki.
Sermaye Bütçelemesi F. Dilvin Taşkın Sermaye Bütçelemesi Nakit akışlarının bir yıldan fazla olmasının beklendiği varlıklara dönük harcama.
FİNANSAL VARLIKLAR. MENKULLEŞTİRME Likit olmayan varlıkların yatırımcılar için likit ve pazarlanabilir varlıklar haline dönüştürülmesidir.
Araştırma ve Strateji BBY256 Bilgi Mimarisi.
BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde.
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
ATHLETEQUIP COMPANY Athletequip, 1964 yılında Charles Ball ve Clark Alexander ortaklığında Toledo Ohio’da kurulmuştur 1969 yılında Bay Alexander’ın ölümüyle.
Yatırım Projelerini Değerlendirme Yöntemleri
Bölüm 4 İşletme Analizi © Ülgen&Mirze 2004.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
FİNANSAL KARAR TÜRLERİ
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
DÜZHANLAR HİDROELEKTRİK SANTRALİ (HES) PROJESİ
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
Parametrik Olmayan İstatistik
Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi (5/10/2017)
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
FORFAITING Dr. ÇAĞATAY Orçun.
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
Isı Yalıtımı.
Devlet Muhasebe Standartları
PAYDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI Edward FREEMAN
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
Ücret Kavramı ve Ücret Türleri
YATIRIM HARCAMALARI.
ULUSLARARASI FİNANS Dış Ödemeler Dengesi.
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
Devlet Muhasebe Standartları
Finansal sektöre bakış 2018
Öğretim Görevlisi Selin COŞKUN
4. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal yönetimin temel amacının, işletme değerini maksimize edecek kararlar vermek olduğu ilk ünite belirtilmişti. Piyasa değeri.
Bölüm 4 İşletme Analizi © Ülgen&Mirze 2004.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PARANIN ZAMAN DEĞERİ.
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
İÇİNDEKİLER Tahvil ve Hisse Senetlerinin Değerlemesi, Risk ve Getiri Analizi Varlıkların Değerlemesi Tahvil Değerlemesi Hisse Senetlerinin Değerlemesi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ŞİRKET DEĞERLEME YÖNTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ürün ve Hizmetler İçin Kapasite Planlaması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YATIRIM KARARLARI.
Paydaşlar, Yöneticiler ve Etik
Sunum transkripti:

Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu İŞLE 550 Finansal Yönetim Prof. Dr. Güray Küçükkocaoğlu

Hisse Senedi Değerlemesi Kar Payı İskonto Modelleri: Büyümenin Olmadığı Kar Payı İskonto Modeli P0= 𝐷𝑖𝑣 1 𝑟 𝑒 Büyümenin Düzenli Olduğu Kar Payı İskonto Modeli P0 = 𝐷𝑖𝑣 1 𝑟 𝑒 −𝑔 Büyümenin Düzensiz Olduğu Kar Payı İskonto Modeli P0= 𝐷𝑖𝑣 1 ( 1+𝑟 𝑒 ) 1 + 𝐷𝑖𝑣 2 ( 1+𝑟 𝑒 ) 2 + … + 𝐷𝑖𝑣 𝑛 ( 1+𝑟 𝑒 ) 𝑛

Hisse Senedi Değerlemesi Getiri Oranı = 𝑃 1 − 𝑃 0 + 𝐷𝑖𝑣 1 𝑃 0 P0 : Hisse Senedinin Bugünkü Değeri P1 : Hisse Senedinin 1 yıl sonraki değeri Div1 : Dividend1: 1 yıl sonra elde edilecek temettü (kar payı) tutarı re: Yatırımcıların hisse senedi yatırımından bekledikleri getiri oranı (return on equity) g: kar paylarındaki büyüme oranı (growth rate) g = ROE x (1- payout) (1-payout) = plowback ratio