10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
Advertisements

1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
Rubailer Ömer Hayyam Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün de eksilir ömürden; Her şafak bir hırsız gibidir Elinde bir fenerle gelen.
VATAN SEVGİSİ.
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Atatürk'ten Mektup.
ATATÜRK DİYOR Kİ;   İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem;
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
KAZANIMLAR 20. Soyadı Kanunu'nun kabulünün gerekçelerini ve Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verilmesini millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde.
TÜRKÇE / Özel İsimlerin Yazımı 1
Inebolu’da yaz renkleri aydın tiryaki inebolu temmuz-ağustos 2003.
Yeryüzünde kaç tane Atatürk vardır? Elbetteki bir tane vardır.
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
 Click Kendinizi başkasına anlatmayın. Sizi seven kişinin buna ihtiyacı yok; sevmeyen de inanmayacaktır zaten. TOLGAKHAN-RADYO TR.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
10 KASIM 1938.
Akademik Danışman Prof. Dr. Çağlar ÖZEL Akademik Danışman Yardımcısı Alper BULUR.
TÜRKÇE / Şiir Türleri ve Söz Sanatları
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Kendinizi başkasına anlatmayın
Kendinizi başkasına anlatmayın.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım.
«SÖĞÜTLÜ ALİ» METNİ İŞLENİŞ SUNUSU
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
DÜNYAÇEVRE HAFTASI.
Karanlıklar uzaklaştı
KESME İŞARETİ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
SAAT GEÇE ATAM DOLMA BAHÇEDE
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
Atatürkçü Düşünce Topluluğu 07 Şubat 2008 tarihinde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini , öğretim üyelerini.
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
TOPLUMSAL BARIŞ.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
CUMHURİYET VE ATATÜRK
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
KELİMELERİN ÇAĞRIŞTIRDIKLARI
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da
SELÇUK TÜREYEN 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
MUTLUCAN1 AD(isim) AD(isim) Ali MUTLU Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
Bizim Gezegenimiz.
Bolu denince akla gelen; Köroğlu, Köroğlu’nun ‘’ Hey hey benden selam olsun Bolu beyine……’’ diye başlayan pervasız haykırışı ve haksızlığa zulme başkaldırışı.
Siz beni halâ anlayamadınız Ve anlamayacaksınız çağlarca da
TÜRKİYE’DEKİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ. Yeryüzü Şekilleri.
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ
ATATÜRK.
10 KASIM 1938.
Bİr Zeytİn Öyküsü Nazım’a Nazire
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI EMİN EGEMEN GENÇGÖNÜL.
Sunum transkripti:

10 KASIM TÜRKÜSÜ Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler, Bozkır ovalarına, Erciyes'e Ağrı'ya, Ulusun egemen olduğunu, Özgür olduğunu. Haykıracağım haykıracağım işte, Senin sustuğunca!

Yolunda yürüyeceğim Atatürk; Ana baba oğul kız, Dere tepe bucak köy, Yeryüzü yaşamalarımla değil Oralarda, Senin gittiğince!

Atatürk, taşıyacağım Çanakkale'de, Sakarya'da, Çankaya'da al al, Senin taşıdığını; Yurdun gök ülküsü Dalgalanırken, Senin bayrağını yücelteceğim. Senin çıktığınca. Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

ATATÜRKÇÜLERE Öyle sırtüstü yatıp dinlenecek gün değil; Daha yapacağımız çok şeyler var, çocuklar! Ne kadar erken yağdı, gördünüz ya, yeniden Nice güvendiğimiz dağlara kar, çocuklar!

İlerden, ta uzaktan el ediyor durmadan Batılı arkadaşlar; vaktimiz dar, çocuklar! Toplandık mı başbaşa, verdik mi el ele biz Su çekilir, dağ çöker, bora susar, çocuklar!

Hele kuru kütükler ayıklansın bir kere Tadından çatlayacak dallarda nar, çocuklar! Sizi bir bir tanıyıp alnınızdan öpmeye Mustafa Kemal yolda, hey bahtiyar çocuklar! Behçet Kemal ÇAĞLAR

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 - 1938)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 - 1938)

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, bizdir! O, ülkenin her köşesinde yeni düşünce, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

www.kemalinaskerleriyiz.com