Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk www.turkceciler.com Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk www.turkceciler.com Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi."— Sunum transkripti:

1 İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk www.turkceciler.com Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi

2 "İki Mustafa Kemal vardır; biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem. O, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve muvaffak olması gereken Mustafa Kemal odur."

3 Atatürkçülük; bir ulusun dirilişi; esaretten, umutsuzluktan kurtuluşudur.

4 Atatürkçülük; halkın hanedanlığa son verişi, kendi kendini yönetmesidir.

5 Atatürkçülük; tarihini,dilini, geçmişini bilmek; bunlara sahip çıkmaktır.

6 Atatürkçülük; Türk halkının bütünlüğüdür,yasalar karşısında eşitliğidir,ulusal egemenliktir.

7 Atatürkçülük; halkın temiz vicdanına, dinsel inançlarına, ibadetine saygı duymak, din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak, bilimin ışığında hep ileriye bakmaktır.

8 Atatürkçülük; umuttur, geleceğe güvenle bakmaktır. Dünyü ulusları arasında saygın bir yer edinmektir. Türk ulusunun geleceğidir, güvencesidir, yarınıdır, herşeyidir.

9 Dört yol gezisinde bir çocukla... "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. "

10 Öğrenci Mustafa ile... Adın ne senin? Mustafa Benim ki de Mustafa Sen Atatürk’ü tanır mısın? Tanımam Onu sever misin? Severim...

11 İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir. Gladys Baker (Gazeteci)

12 Dünyanın, çağdaş, en büyük kişilerinden biriydi. Le Jour-Echo de Paris

13

14 Köpeği Foksi ile... FRANSA İnsanlığın bütün belirtileri O’nda kendini hemen gösteriyor. Noelle Gazetesi

15 "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. "

16 MUSTAFA KEMAL SESLENSE Yüzyıllar öncesinden Yüzyıllar sonrasından sesleniyorum size Ben Mustafa Kemal' im heyy...

17 Ben Mustafa Kemal' im Büyük büyük denizlerim vardır benim Hürriyeti içmiş dalgalarım, Hürriyetle kabarmış dalgalarım vardır benim Ulusumun yanında sevincim Ben Mustafa Kemal' im heyy...

18 Karanlığı deler gözlerim Dalgalara binip gelmiş kahraman, Gökçe gözlerine türküler yaktığımız... Hani bir güneş doğmuştu ya Samsun' dan İşte benim... Ben... Mustafa Kemal...

19 Ölmek yaşamaktır vatan uğrunda Deyip, öyle girdim savaşa Komut verdim Şahlandı cümle vatan Boğdum kör talihi zindanında.

20 Bahtı gülen anaları yurdumun Gökleri, dağları, denizleri Yarınları, güvenip te uyuduğum Aslan yeleli sınırlarımın Mehmetleri Tutun ellerinizden yüreklerinizden Sevgilerinizle beni yıkayın. Yüzyıllar öncesinden Yüzyıllar sonrasından gelir sesim Sevdim Bir tanem Türkiyelim Sen var oldukça belli ki Ben Mustafa Kemalim Behçet Kemal Çağlar

21 “Son Mektup”’tan... Siz beni hala anlayamadınız Ve anlayamayacaksınız çağlar boyunca... Hep tutturmuş “Yıl 1919 Mayıs’ın 19’u” diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz. Mustafa Kemal’i anlamak bu değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.............. Bana müjdeler getirin bir daha Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan. Kuru söz değiş, iş istiyorum sizden anladınız mı? Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı? Mustafa Kemal’i anlamak avunmak değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil............... Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız; Laboratuvarlarda sabahlayın,kahvelerde değil, Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar. Mustafa Kemal’i anlamak, ağlamak değil Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil. Halim YAĞCIOĞLU

22 Hasta yatağında doktorlara küçük yalanlar söyleyecek kadar muzip, korumalarını atlatıp, Saray'dan kaçarak sahilde horon tepecek kadar yalnız, hayatını ortaya koyup, yurt gezisine çıkacak kadar gözü pek, ölüm döşeğinde nutuk dikte ettirecek kadar güçlü, Ankara'ya Başkentine gidemeyince ağlayacak kadar insandı.

23 O bizim gibiydi...

24 Aslında O’nu hiç görmedik. Yüz yüze gelmedik. Ama O’nu tanıyoruz. Sesini cızırtılı bantlardan dinledik. Hep siyah beyaz filmlerde gördük yüzünü Çelik bakışlarını şiirlerde okuduk. O’nu yaşıyoruz. Özlü sözlerini okuduk köşe başlarında Adını her sabah okul sıralarında andık. Şimdi 78 yıl sonra O’nunla son yolculuğa çıkıyoruz bir kez daha... O’nun geçtiği yollardan geçiyoruz. Yollarda bıraktığı anıların izini sürüyoruz. O’nu arıyoruz.

25 O’nu özlüyoruz Türk Ulusu www.turkceciler.com Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi


"İçimizden biri... Mustafa Kemal Atatürk www.turkceciler.com Türkçe Dersi/Edebiyat Dersi Kaynak Sitesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları