Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYAÇEVRE HAFTASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYAÇEVRE HAFTASI."— Sunum transkripti:

1 DÜNYAÇEVRE HAFTASI

2 Çöplerimiz birikmesin
Sularımız kirlenmesin Yakıtımız tam yakılsın Temiz olsun her şeyimiz. Oynayalım hep coşalım Bu yurdu temiz tutalım Sokağımızla caddemiz Köyümüzle, kentimiz Temiz olsun hep çevremiz Güzel olsun hep yöremiz. Yaylada ovada dağda Pırıl pırılbir doğada

3

4

5 DÜNYA ÇEVRE HAFTASI İLEİLGİLİ SÖZLER
DOĞAYI KORURSAN ODA SENİ KORUR * Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip tir.  * Çevre kirliliği, her anımızı etkileyen sağlıklı bir yaşam konusudur.  * Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.  * Yarının doğası bugünden yaratılır.  * Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.  * Yaş kesen, baş keser. 

6

7

8

9

10 Sevgili Arkadaşlar! 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftayı, okullarımızda Çevre Koruma Haftası olarak kutlamaktayız.

11 BİR YER DÜŞÜNÜYORUM Bir yer düşünüyorum, yemyeşil,  Bilmem, neresinde yurdun?  Bir ev, günlük güneşlik,  Çiçekler içinde memnun.  Bahçe kapısına varmadan daha,  Baygın kokusu ıhlamurun,  Gölgesinde bir sıra, der gibi;  — Oturun!  Haydi çocuklar haydi,  Salıncakları kurun!  Başka dallarsa, eğilmiş;  — Yemişlerimizden buyurun!  Rüzgar esmez, konuşur;  — Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun.  Mutlu olun, yaşayın,  Ana, baba evlat, torun. 

12 OKSİJEN NİN İÇİN BİR FİDAN DİK.

13

14 ÇEVREYİ SEVİYORUZ ONU KORUYORUZ.

15

16 DENİZİDE KİRLETME ONA YAKIT EKLEME.

17 DÜNYA BUNALDI KİRLENMEKTEN SİZ BUNALMADINIZ KİRLETMEKTEN

18

19 HELİN SU GÖMEK NO: 561 SINIF 3/A
BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜRLER


"DÜNYAÇEVRE HAFTASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları