Gelir İdaresi Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETİM & UYUM YÖNETİMİ D. B.
Advertisements

E-Fatura ve Logo’da E-Fatura
NETSiS.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
1.Veri tabanı haykoop bünyesinde kayıtlı olacak 2.Programa internetin olduğu her yerden girilebilecek 3.Haykoop size özel şifre tanımlayacak 4.Bilgisayar.
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
İçerik e-Fatura Hakkında e-Arşiv Nedir? e-Arşiv’in Sunduğu Avantajlar
Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim. A.Ş.
NETSiS.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
Mükelleflerin İzahat Talepleri
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Banka muhasebesi, banka işlemlerinin hesap ve defter sistemlerini ve bunların uygulama şekillerini inceleyen muhasebe sistemidir. Bankacılık Kanunu’nun.
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
ÖDEME EMRİ UYGULAMASI İbrahim ARSLAN
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
E-DEFTER UYGULAMASI
Barış Yalçındağ Öztürk Group Bilgi Teknolojileri Departmanı
30 Soruda e-Fatura ve e-Defter Uygulaması fitsolutions.com.tr
E-Arşiv.
Güncel Mesleki Sorunlar ve Sorunların Çözümü İçin Yapılan Çalışmalar
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-FATURA UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Logo Ürün Ailesi e-Devlet Çözümleri Sevda Taşdemir.
Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Hakkında
GAZİANTEP ECZACI ODASI
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
E-FATURA E-DEFTER UYGULAMA EĞİTİMİ Tunahan SOYLU Yeminli Mali Müşavir
E-Defter & e-Fatura Başvuruları tarihinde e-Defter ve e-Fatura Uygulamasına geçecek firmaların yapacakları başvurular e-Defter için ayrı e-Fatura.
UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş.
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
e-Defter Denetim (Muhasebe+Vergi+Teknik)
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-DEFTER HİZMETLERİ.
Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Muhasebe ve Denetime Etkileri
SMMM SELAHATT İ N Ş AH İ N.  Katma De ğ er Vergisi yani KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödedi.
Defterler 2. sınıf bir tüccar, VUK’un 177. Md belirtilen ölçütleri %20 aşarsa veya arka arkaya iki dönem %20’ye kadar bir fazlalık gösterirse, 1.
ÖNEMLİ Insert client name
EDM E-BİLET.
“e-fatura”
Türkiye’nin e-Dönüşüm Lideri
VERGİ USUL KANUNU Vergi İdaresi ve Teşkilatı
EDM E-BİLET.
VII. TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLIĞI KONGRESİ
E-Serbest Meslek Makbuzu
KEP-BORDRO HİZMETİ.
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
İŞE BAŞLAYAN MÜKELLEFLER İÇİN TEMEL BİLGİLER İŞE BAŞLAYAN MÜKELLEFLER İÇİN TEMEL BİLGİLER Gelir İdaresi Başkanlığı Haziran
TÜRMOB Hizmet Değerlendirme Ve Ücret Tespit Komisyonu Üyesi
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU
Sunum transkripti:

Gelir İdaresi Başkanlığı Elektronik Uygulamalar İstanbul, 5/10/2017

Sunum Planı e-Yoklama Sistemi KDV İadesi Risk Analiz Sistemi Gelir Kurumlar Standart İade Sistemi Sahte Belge Risk Analiz Programı İade Takip Sistemi Hazır Beyan Sistemi e-Fatura, e-Arşiv Fatura e-Defter e-Bilet Diğer e-Belgeler (irsaliyesi, serbest meslek/müstahsil makbuzu)

Sunum Planı Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kurumsal Elektronik Belge Yönetim Sistemi e-Tebligat Vergi İnceleme Raporlarının Elektronik Ortamda Alınması M-DOS Temassız Vergi Dairesi e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Diğer Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar Elektronik Yoklama Sistemi

Elektronik Uygulamalar Vergi Usul Kanununun (VUK) 132/A maddesi ile 453 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği uyarınca, E-Yoklama Sistemi 1/9/2015 itibariyle tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye genelinde 4.000 adet mobil cihaz kullanılmaktadır. Amaca ve konuya uygun yoklama türleri kullanılmaktadır. e-Yoklama tutanakları, anlık olarak mükelleflere ve GİB’e elektronik olarak iletilmektedir. Diğer taraftan bu tutanaklar düzenli olarak ilgili kurumlar ile elektronik ortamda paylaşılmaktadır.

Elektronik Uygulamalar KDV İadesi Risk Analiz Sistemi

Elektronik Uygulamalar KDV İadesi Risk Analiz Sistemi, iade hakkı doğuran işlemlerde mükelleflerin iade-mahsup taleplerine ilişkin listelerini İnternet Vergi Dairesi üzerinden göndermesini ve bu listeler esas alınarak vergi dairelerince manuel olarak yapılan ve oldukça uzun zaman alan kontrol ve analizlerin tamamına yakınının, elektronik ortamda hızlı bir şekilde yapılarak iade talebini sonuçlandıracak olan vergi dairesine rapor edilmesini kapsamaktadır. 1/1/2016 – 31/12/2016 İade Talep Eden Mükellef Sayısı: 77.516 Risk Analizi Yapılan İade Talebi Sayısı: 518.228 Üretilen KDVİRA Raporu Sayısı: 946.526 Analiz Sonrası Tenzil Edilen İade Tutarı: 1. 2 milyar TL Alt Mükelleflerin Artırdığı Matrah Tutarı: 8.7 milyar TL

Elektronik Uygulamalar İnternet Vergi Dairesi KDVİRA Sistemi KDV İadesi Kontrol Raporu KDV İadesi Risk Raporu Vergi Dairesi Gelir İdaresi Başkanlığı Veri Ambarı Vergi Denetim Kurulu

Elektronik Uygulamalar Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sistemi

Elektronik Uygulamalar Gelir ve kurumlar vergisi iade işlemlerine asgari bir standart getirilmesi ve yurt çapında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla iadelerin elektronik ortamda kontrol ve analizinin yapılarak mükellef ve iade yapacak birimlere raporlanmasıdır. Sistem ile işlemlerin basitleştirilmesi, işlemlerde standart sağlanması, uygulama hafızasının oluşturulması, hataların oluşmadan önlenmesi, iç ve dış denetimlerde hesap verilebilirliğin sağlanması, veri ambarının etkin kullanımı, mevzuat değişikliklerine uyumun süratli bir şekilde sağlanması hedeflenmektedir. Uygulama 1/3/2016 tarihi itibariyle hayata geçirilmiştir.

Elektronik Uygulamalar İade Takip Sistemi

Elektronik Uygulamalar İade Takip Sistemi, mükellefler tarafından elektronik ortamda iade talep dilekçelerinin verilmesi ile başlayıp mükellefe iadenin yapılmasına kadar geçen her aşamanın gerek merkez birimler ve vergi dairesi gerekse de mükellefler tarafından online olarak takibine imkan veren bir sistemdir. İade süreci devam etmekte olan taleplerin hangi aşamada olduğu, iade dosyasının vergi dairesi veya vergi dairesi başkanlığı/defterdarlık personelinden (dosya memuru/servis sorumlusu/müdür yardımcısı, vb.) hangisinin zimmetinde olduğu, ne kadar süredir beklediği anlık olarak görülebilmektedir.

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar Sahte Belge Risk Analiz Programı

Elektronik Uygulamalar Denetim bilgi ve tecrübelerinden hareketle oluşturulan risk kriterlerini ihlal eden KDV mükellefleri, belirli bir algoritma çerçevesinde puanlanarak aylık bazda, sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleme riski yönünden değerlendirilmekte ve detaylı bir şekilde analiz edilmektedir. Risk odaklı denetim anlayışı ile ortaya konulan bu sistemde, Program aracılığıyla belirlenen yüksek riskli mükellefler uzman personeller tarafından da değerlendirildikten sonra haklarında vergi incelemesi yapılmak üzere Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına, özel esaslara ilişkin işlemlerin yapılması amacıyla da bağlı oldukları vergi dairelerine gönderilmektedir.

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi, 01.03.2012 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır. Kira gelirlerinin yanı sıra ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratların beyan edilmesine imkan veren Hazır Beyan Sistemi 01.03.2016 tarihi itibariyle hayata geçirilmiştir.

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar e-Fatura uygulaması, 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Uygulama kayıtlı mükelleflere; Elektronik ortamda fatura oluşturma, Elektronik ortamda (sistem içerisinden) alıcısına gönderme, Elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etme, olanağı sağlar. Uygulamadan yararlanma yöntemleri şunlardır: GİB Portal Yöntemi, Kendi bilgi işlem sistemlerinin entegrasyonu, Özel entegrasyon yöntemi ile özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri.

Elektronik Uygulamalar e-Arşiv Fatura uygulaması, 2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Uygulama kayıtlı mükelleflere; Elektronik ortamda fatura oluşturma, Elektronik (e-posta, sms, vb.)ortamda ya da kağıt ortamda alıcısına iletme, Elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etme, olanağı sağlar. Uygulamadan yararlanma yöntemleri şunlardır: GİB Portal Yöntemi (1/1/2018 itibariyle), Kendi bilgi işlem sistemlerinin entegrasyonu, Özel entegrasyon yöntemi ile özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri.

Elektronik Uygulamalar Elektronik Defter

Elektronik Uygulamalar e-Defter uygulaması 2013 yılında hayata geçirilmiştir. Uygulama kayıtlı mükelleflere; Elektronik ortamda Yevmiye ve Kebir Defterleri tutmaya, Elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etme olanağı sağlar. Uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin, www.edefter.gov.tr internet adresinde yayınlanan ve Gelir İdaresi Başkanlığından uyumluluk onayı alan yazılımlardan birine sahip olmaları ve başvuru esnasında bu yazılımı seçmeleri gerekmektedir.

Elektronik Uygulamalar Uygulama kapsamında e-Defterler aylık dönemler itibariyle oluşturulur, mali mühür ya da e-imza ile onaylanır, berat dosyaları oluşturulur ve aynı şekilde imzalandıktan sonra en geç defter dönemini izleyen 3 üncü ayın sonuna kadar e-Defter Uygulaması üzerinden (https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/) Gelir İdaresi Başkanlığının onayına sunulur.

Elektronik Uygulamalar e-Bilet

Elektronik Uygulamalar e-Bilet uygulaması; 2013 yılında kara ve denizyolu ile yapılacak yolcu taşımacılığında, 2016 yılında hava yolu ile yapılacak yolcu taşımacılığında, 2016 yılında sinema, tiyatro, spor müsabakası vb. etkinliklerde uygulanmaya başlanmıştır. Uygulama; Elektronik bilet oluşturma, Elektronik (e-posta, sms, vb.)ortamda ya da kağıt ortamda alıcısına iletme, Elektronik ortamda muhafaza ve istendiğinde ibraz etme, olanağı sağlar.

Elektronik Uygulamalar Uygulamadan yararlanma yöntemleri şunlardır: Kendi bilgi işlem sistemlerinin entegrasyonu, Özel entegrasyon yöntemi ile özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri.

Elektronik Uygulamalar Diğer e-Belgeler

Elektronik Uygulamalar ‘‘Sevk İrsaliyesi’’, ‘‘Serbest Meslek Makbuzu’’, ‘‘Müstahsil Makbuz’’unun elektronik ortamda düzenlenebilmesine yönelik bir çalışma yapılmaktadır. Öngörülen hususlara ilişkin olarak hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ Taslağı Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanmıştır.

Elektronik Uygulamalar Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz

Elektronik Uygulamalar Ödeme/tahsilat belgesi (Banka Slibi) ile mali belgenin (ÖKC fişi) aynı anda ve aynı cihazdan oluşturarak perakende satışlardaki kayıt dışılığın önlenmesi, yazarkasaların bilgisayar tabanlı cihazlar haline getirerek kabiliyetinin artırılması ve ÖKC fişi dışında kalan diğer mali belgelerin de yazarkasalardan düzenlenebilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Elektronik Uygulamalar Kurumsal Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Elektronik Uygulamalar KEYS, Gelir İdaresi Başkanlığı birimleri için üretilmiş elektronik belge yönetim programıdır. Elektronik imzalı belge teslim alma ve özelge süreci 81 ildeki tüm birimlerde (malmüdürlükleri hariç) yaygınlaştırılmıştır.

Elektronik Uygulamalar e-Tebligat

Elektronik Uygulamalar 01.04.2016 tarihinde e-Tebligat kullanılmaya başlanılmıştır. 601.788’i gönüllü olmak üzere toplam 2.858.292 mükellef e-Tebligat kapsamındadır. İhbarnameler, ödeme emirleri, iade mahsup belge isteme yazıları ile YMM bilgi isteme yazıları, KEYS’de üretilen elektronik imzalı belgeler e-Tebligat kapsamındadır. 12.406.219 adet belge e- Tebligat ile tebliğ edilmiş olup yaklaşık 140 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. 2018 yılında düzeltme fişlerinin ve borcu yoktur yazılarının e- Tebligat ile tebliğinin yapılması planlanmaktadır. 51 kurum tarafından verilen idari yaptırım kararlarının mükelleflere tebliğ edilmesine yönelik çalışmalar başlamıştır.

Elektronik Uygulamalar Vergi İnceleme Raporların Elektronik Ortamda Alınması

Elektronik Uygulamalar Vergi Denetim Kurulu bünyesinde görev yapan Vergi Müfettişleri tarafından hazırlanan Vergi İnceleme Raporları, elektronik imza ile imzaladıktan sonra elektronik ortamda ilgili vergi dairesine gönderilmektedir. Söz konusu raporların giriş kayıtlarının yapılmasının ardından düzenlenen ihbarnameler ve ekindeki raporlar e-Tebligat yöntemiyle mükelleflere tebliğ edilmektedir.

Elektronik Uygulamalar Müdür Denetim Otomasyon Sistemi

Elektronik Uygulamalar M-DOS ihbar ve şikayetlere ilişkin tüm süreçlerin izlenmesine ve müdür/vergi dairesi müdürlerince düzenlenen vergi inceleme raporlarının ve disiplin raporlarının elektronik imzalı olarak düzenlenmesine imkan vermektedir.

Elektronik Uygulamalar Temassız Vergi Dairesi

Elektronik Uygulamalar ‘‘Temassız Vergi Dairesi’’ ile vergi dairelerine gidilerek yapılan işlemlerden; Borç Sorgulama, Ödeme, Açılış bildirimi, Kapanış bildirimi, Dilekçe verme, Mükellefiyet işlemlerinin takibi gibi işlemlerin, kişiselleştirilebilir, basit ve işlevsel bir yapıdaki iş akışları ile mükellefe geri bildirimi de içerecek şekilde hizmet sunulması planlanmaktadır.

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar e-Devlet Kapısı Üzerinden Verilen Hizmetler

Elektronik Uygulamalar e-Devlet kapısı üzerinden, Vergi borcu sorgulama, Vergi levhası görüntüleme, Beyanla trafik para cezası ödeme, Cep telefonu harcı ödeme, e-Tebligat başvuru, görüntüleme, e-Yoklama Tutanağı görüntüleme, Hazır Beyan Sistemine giriş, Adına yapılan kira ödemelerini ve tevkifatları sorgulama, Banka hesaplarına yapılan e-Haciz işlemlerini sorgulama başta olmak üzere 29 hizmet sunulmaktadır.

Elektronik Uygulamalar Bandrollü Ürün İzleme Sistemi

Elektronik Uygulamalar Bandrollü Ürün İzleme Sistemi, iç piyasa için üretilen ya da ithal edilen; tütün mamulleri, bira ve alkollü içki ürünlerine yönelik olarak, 24.7.2007 tarihinden geçerli olmak üzere kurulmuştur. Tütün mamulleri ve alkollü içki ürünlerinin kayıt altına alınmasını sağlayarak kayıt dışı ticaret ile vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, piyasadaki üretim ve ithalatın idare tarafından izlenmesi, üreticilerin üretim bilgileri yönünden kontrol altında tutulması amaçlanmaktadır.

Elektronik Uygulamalar Diğer Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar E-VDO/E-VDB DATAP (Dava Takip Otomasyon Programı) Elektronik Haciz GİBUX (Gelir İdaresi Linux Tabanlı İşletim Sistemi) Tek Vergi Dairesi Uygulaması Bilgi Güvenliği ve Log Yönetimi

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar

Elektronik Uygulamalar Teşekkürler…