130 Maddeden oluşmaktadır

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
Advertisements

Hollanda’da Düzensiz İş Akdi ve toplu iş sözleşmesi 7 ARALIK 2010 İSTANBUL Celil ÇOBAN, FNV Bondgenoten.
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
HİSSE SENEDİ.  Anonim şirketler  Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler  Özel kanunla kurulmuş kurumlar (T.C. Merkez Bankası, Kamu İktisadi.
Sigorta Denetleme Kurulu
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
TÜRMOB - TESMER 2014 YILI ŞAHSİ GELİRLERİNİN BEYANI ve veVERGİLENDİRİLMESİNDE ÖZELLİKLİ KONULAR Bölüm 2 1 A. Murat YILDIZ Yeminli Mali Müşavir.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
©McGraw-Hill Education, 2014
Vergilendirme İşlemleri
18 Haziran 2015 İSTANBUL. 2 GİRİŞİMCİLER İÇİN TEMEL VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ NEURA YUSUF SAHIN 18 Haziran 2015 İstanbul.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
DÖNEM İÇİN GEÇERLİ OLAN ÜCRETLER
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
FİNANSAL KARAR TÜRLERİ
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
15/Şubat/2017 Platform Çalışması
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
Ücret Kavramı ve Ücret Türleri
ÖZ GELİRLER.
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
ULUSLARARASI FİNANS Dış Ödemeler Dengesi.
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
Bankaların Faaliyet konuları
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
4. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal yönetimin temel amacının, işletme değerini maksimize edecek kararlar vermek olduğu ilk ünite belirtilmişti. Piyasa değeri.
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ +2 İSTİHDAM HEDEFİ
Beyaz YK Eğitimleri KURUMLAR VERGİSİNDE GİDERLER, BEYANNAME ÜZERİNDE İNDİRİLEBİLECEK İSTİSNA VE İNDİRİMLER İLE ÖRNEK UYGULAMALAR.
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Kısa – Orta – Uzun Vadeli Borç Kaynakları
Sunum : Ümit KACAR 13 Aralık 2018, Perşembe
YENİ BAKANLAR KURULU KARARI ÇERÇEVESİNDE İSTİSNA UYGULAMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AYDIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ – HALKLEASING PROTOKOL
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
İstihdam Seferberliği 2019
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI
Yatırım Döneminde Uygulanan Vergi İndirimi Artırılacaktır Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için,
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Sunum transkripti:

130 Maddeden oluşmaktadır Gelir vergisi, Kurumlar vergisi , Özel iletişim vergisi ve Motorlu Taşıtlar vergisi gibi bir çok vergide artış öngörülmektedir.

MOTORLU TAŞIT VERGİLERİ 31.12.2017 tarihinden önce kayıt ve tescil edilen otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarları yüzde 40 oranında artırılıyor. 01.01.2018 tarihinden itibaren kayıt ve tescil edilecek otomobillerde vergi tutarları yüzde 40-68 oranında artırılıyor

Motorlu Taşıt Vergilerinde Artış 1-3 yaş arası araçların vergisi 1300 cc’nin altındakiler için 646 liradan 904 liraya çıkacak. 1300-1600 cc arasındaki araçların vergisi 1035 liradan 1449 liraya, 1601-1800 cc arasındaki araçların vergisi de 1827 liradan 2.557 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1-3 yaş arasındaki otomobillere 2018’den itibaren 258 TL ile 9 bin 434 TL arasında MTV zam gelecek.

Engelli Araçlarında Ötv Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin TL'nin altına olan araçlarla sınırlandırılıyor.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ Cep telefonu görüşmelerinden yüzde 25, sabit telefon görüşmelerinden yüzde 15 ve data ve internet hizmetlerinden yüzde 5 alınan özel iletişim vergisi, yüzde 7.5 olarak tek oranda düzenleniyor.

Gelir vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki %27 olan oran %30’a çıkarılıyor Ücret gelirleri için 1.1.2018 tarihinden, Diğer gelirler için ise 1.1.2017 tarihinden geçerli olmak üzere gelir vergisi tarifesinin üçüncü diliminde yer alan gelirler için vergi oranı %27’den %30’a çıkarılıyor.

Ücretler için Gelir vergisi oranlarında değişiklik Gelir vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki yüzde 27 olan oran yüzde 30'a çıkarılıyor. Bu vergi artışı, iş yerleri ile brüt ücret üzerinden iş akti imzalayan çalışanların maaşlarında da düşüşlere neden olacak. Düşüş ağırlıklı olarak yüksek gelir grubunda yaşanacak ancak orta gelir düzeyindekiler de artıştan etkilenecek .

Ücretler için Gelir vergisi oranlarında değişiklik İş sözleşmesini net ücret üzerinden yapmış olan çalışanlar, vergi oranı artışından etkilenmeyecek, vergi artışı işverenin üzerinde kalacak. Brüt ücret üzerinden sözleşme yapan çalışanlar vergi oranı artışından ücret seviyesine bağlı olarak etkilenecek. Yaklaşık 2.700 TL ve altında brüt ücret alan çalışanlar vergi oranı artışından etkilenmeyecek, bu rakamın üzerinde ücret alanlar, ücretin tutarına bağlı olarak artıştan etkilenecek."

Dağıtılmayan kurum karlarına, bu karları üzerinden %1 vergi getiriliyor Şirketlerin elde ettikleri karlardan ortaklarına dağıtmadıkları kısım için hali hazırda gelir vergisi kesinti yapılmamaktadır. Yapılan düzenleme ile sermayeye eklenen kar payları hariç, dağıtılmayan karlardan % 1 oranında gelir vergisi stopajı yapılması öngörülüyor

Kira gelirlerinin beyanında kira gelirinden %25 oranında uygulanmakta olan götürü gider oranı %15’e düşürülüyor Kira geliri elde edenler, elde ettikleri geliri beyan ederken yıl içinde yaptıkları giderlere karşılık gelirlerinin %25’i oranında götürü gider indiriminden yararlanabiliyorlar. Yapılan düzenleme ile bu oran %15’e düşürülüyor. Kira geliri elde edenlerin gerçek gideri daha fazla ise her halükarda gider olarak indirmeye devam edebilecekler.

Emlak Vergisi Artışına Çözüm Getiriliyor 2018 yılı için takdir edilen asgari arsa ve arazi metrekare birim değeri, 2017 yılı değerlerinin yüzde 50’sinden fazla ise, 2018 değerlerinin hesabında, 2017 yılı uygulanan değerinin yüzde 50 fazlası dikkate alınacak. 2019-2021 döneminde de aynı esas uygulanacak.

FİNANS SEKTÖRÜNDE KURUMLAR VERGİSİ ARTIŞI Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri için kurumlar vergisi oranı yüzde 22’ye çıkartılıyor.

Taşınmaz satışından doğan kazançlarda istisnaya daraltma Tasarıyla, kurumların iki tam yıl süreyle aktifl erinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlarına uygulanan istisna, kazancın yüzde 75’inden yüzde 50’sine indiriliyor.

Osb kanunu ile ilgili

Kooperatifleri ilgilendiren hususlar