HANSEL VE GRATEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HANSEL VE GRATEL.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
Yıl Ocak gece yarısı. Mustafa Kemal’in özel treni Eskişehir’e doğru gidiyor. Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası.
Mısır danatında resim ve heykel
DUYGUSAL VE ABARTILI İFADELER
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
M Ü ŞRİKLERİN BOYKOT İLÂNI. Mekke m ü şrikleri, İslâm n û runun s ö nmesi i ç in, ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Alay, hakaret ve işkencenin her.
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
Şehit Öğretmenlerimize Tıklamadan, sesli izleyiniz.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
İSİM TAMLAMALARI  Tanımlı kavram haritası  Cevaplı test soruları (17 soru)
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
4 oğul 4 mevsim... SLAYTCAFE.COM
yapIlarIna göre fİİller
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
2013’e başlarken....
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
FİİLLERDE ÇATI.
REHBERLİK SERVİSİ.
Sosyal Politikanın Tarihsel Boyutu Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Tanrı’yla Konuşmalar Ömer Hayyam (Müzikli) Derleyen:
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
HİN 304- PURANALAR Konu: Bhāgavata Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
KURT AİLESİ.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
İNSANHAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Bireysel Konularda İstişare
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi Erguvan ağacı İstanbul’un bir simgesidir. En azından geçmişte öyleydi. Beton.
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Maddeler doğada karışık halde bulunur
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Hazırlayan: Nurhan UZ.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
Hicret Olayı.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ПРИЛОЗИ.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Türkçe Eğitimi Kaynak Sitesi.
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

HANSEL VE GRATEL

Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış.Ormanın kıyısında virane bir kulübede yaşıyorlarmış. Anneleri onlar daha bebekken ölmüş. Oduncu olan babaları, anneleri öldükten birkaç yıl sonra tekrar evlenmiş. Oduncunun yeni karısı çocukları hiç sevmiyormuş.

Bir gece çocuklar, üvey annelerinin babalarına, “Çok az yiyeceğimiz kaldı. Eğer bu çocuklardan kurtulmazsak, hepimiz açlıktan öleceğiz,” dediğini duymuşlar. ” O gece Hansel geç saatlerde gizlice dışarı çıkmış ve cebine bir sürü taş doldurmuş. Sabah ailece ormana gitmişler.

Hansel cebindeki çakılları farkettirmeden geçtiği yollara dizmiş Hansel cebindeki çakılları farkettirmeden geçtiği yollara dizmiş.Öğle üzeri babalarıyla üvey hemen geri döneceklerini söyleyip ormanın içinde yok olmuşlar. Tabii geri dönmemişler… Hansel ve Gratel ormanda geçtiklere yollara koydukları taşları takip ederek evin yolunu bulmuşlar.

Babaları onları görünce sevinçten havalar uçmuş Babaları onları görünce sevinçten havalar uçmuş. Üvey anneleri de çok sevinmiş gibi davranmış ama aslında hiçte öyle değilmiş. Üç gün sonra onlardan kurtulmayı tekrar denemek istemiş. Gece, çocukların odasının kapısını kilitleyip bu sefer Hansel’in çakıl toplamasına izin vermemiş.

Ama Hansel zeki bir çocukmuş Ama Hansel zeki bir çocukmuş. Sabah ormana doğru yürürlerken, akşam yemeğinde cebine sakladığı kuru ekmeğin kırıntılarını yere saçıp arkasında bir iz bırakmış.Öğleye doğru üvey anneleriyle babaları çocukları yine ormanda bırakıp gitmişler. Onların geri dönmediklerini görünce, Hansel ve Gretel sabırla ayın doğup yollarını aydınlatmasını beklemişler. Ama bu sefer geride bıraktıkları izi bulamamışlar. Çünkü kuşlar bütün ekmek kırıntılarını yiyip bitirmişler

Bu defa çocuklar gerçekten de kaybolmuşlar Bu defa çocuklar gerçekten de kaybolmuşlar. Ormanda, üç gün üç gece, aç açına ve korkudan titreyerek dolanıp durmuşlar.

Üçüncü gün, bir ağacın dalında kar beyazı bir kuş görmüşler Üçüncü gün, bir ağacın dalında kar beyazı bir kuş görmüşler. Kuş onlara güzel sesiyle şarkılar söyleyince açlıklarını unutup kuşun peşine düşmüşler.

Kuş onları tuhaf bir evin önüne getirmiş Kuş onları tuhaf bir evin önüne getirmiş. Bu evin duvarları ekmekten, çatısı pastadan ve pencereleri şekermiş.Çocuklar tüm sıkıntılarını unutup ve eve doğru koşmuşlar. Tam Hansel çatıdan, Gretel de pencereden bir parça yiyecekken içeriden bir ses duymuşlar: “Evimi kim kemiriyor bakayim?” Kapıda dünya tatlısı yaşlı bir teyze varmış. Çocukları içeriye davet etmiş. Hansel ve Gratel de teyzenin onlara yardımcı olacağını düşünerek sevinçle eve girmişler.

Fakat içeri girince herşey değişmiş Fakat içeri girince herşey değişmiş.Yaşlı kadın dikkatsiz çocukları tuzağa düşürmek için evini ekmek ve pastadan yapmış bir cadıymış meğer. Hansel’i küçük bir yere kilitlemiş. Sonra da Gretel’e dönüp cırtlak bi sesle: ’’Kardeşin bir deri bir kemik! Ona yemekler pişir! Onu şişmanlat! Eti budu yerine gelince ağzıma layık bir yemek olacak!’’ demiş.

Hansel cadının gözlerinin çok iyi görmediğini fark etmiş Hansel cadının gözlerinin çok iyi görmediğini fark etmiş. Onu kandırmanın yolunu düşünüyormuş.. Cadı şişmanlayıp şişmanlamadığını anlamak için her sabah Hansel’in parmağını yokluyormuş. Hansel de parmağı yerine bir tavuk kemiği uzatıyormuş ona. “Yok, olmaz. Yeterince şişman değil!” diye bağırıyormuş cadı. Sonra da mutfağa gidip Gretel’e daha fazla yemek yapmasını söylüyormuş.

Bir gün artık cadının sabrı taşmış. “Şişman, zayıf fark etmez Bir gün artık cadının sabrı taşmış. “Şişman, zayıf fark etmez. Bugün Hansel böreği yapacağım!” diye haykırmış.Cadı Gretel den ateşin içindeki hamura bakmasını istemiş. Gretel bunu yaptığında cadının onu fırına iteceğini anlamış.“Başımı fırına sokamıyorum! Hamuru göremiyorum!” diye sızlanmış. Cadı elinin tersiyle Gretel’i hızla kenara itip, başını fırına sokmuş.

Gretel bütün gücünü toplayıp yaşlı cadıyı fırının içine itmiş, sonra da arkasından kapağı kapamış.

Hansel böylece kurtulmuş, ama hâlâ eve nasıl gideceklerini bilmiyorlarmış. Tekrar ormana girmişler. Bir süre sonra küçük bir kuş gördüler ve onu seyrederek yürümemeye devam etmişler. Çocuklar birden bulundukları yeri tanıyınca ,hızla evlerine doğru koşmuşlar.

Onları karşısında gören babaları çok mutlu olmuş Onları karşısında gören babaları çok mutlu olmuş. Sevinç gözyaşları içinde, onları ormanda bıraktıktan kısa bir süre sonra acımasız üvey annelerinin ailesinin yanına gittiğini söylemiş. Yaptıkları için üzüntüden nasıl kahrolduğunu anlatmış

Babalarını bir sürpriz daha bekliyordu Babalarını bir sürpriz daha bekliyordu. Hansel ceplerinden, Gretel de önlüğünün cebinden cadının evinde buldukları altın ve elmasları çıkartmışlar. Ailenin tüm sıkıntıları sona ermiş böylece. O günden sonra da ömürlerini mutluluk içinde sürdürmüşler.

SON